Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au anunţat care a fost primul cuvânt universal. Toate limbile din lume îl au, într-o formă sau alta

Publicat:

Interjectia "A?" care se utilizeaza atunci cand nu s-a inteles ceva, este probabil primul "cuvant" universal. Acest lucru il indica studiul publicat in revista plos ONE, realizat de un grup de lingvisti olandezi coordonat de de la pentru Psiholingvistica din Nijmegen. Ar putea parea frivol ca cineva sa se ocupe de o interjectia ca "A?", spun cercetatorii, dar, de fapt, aceasta este un instru (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Cum e corect: de obicei sau deobicei

09:05, 29.03.2024 - „De obicei” sau „deobicei”, te-ai gandit cum spui corect? Daca atunci cand vorbim nu ne facem griji despre pronunția corecta, cand scriem, cum este corect, de fapt, „de obicei” sau „deobicei”?De multe ori se face confuzie intre cele doua sintagme, total diferite, „de obicei” și „deobicei”. Cum este…

Dezvaluiri științifice: Virusul Covid ramane in sange timp de peste un an. Ce au mai descoperit cercetatorii

14:35, 15.03.2024 - In urma a doua studii realizate de oamenii de știința, aceștia au descoperit bucați de SARS-CoV-2, denumite antigene COVID, care pot sa ramana in sange pana la o perioada de aproximativ 14 luni dupa infecție. Aceste bucați de SARS-CoV-2 pot ramane timp de mai bine de doi ani in mostre de țesut de la…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Gheața din Oceanul Arctic dispare in ritm accelerat

14:00, 08.03.2024 - O echipa de cercetatori a calculat ca Arctica ar putea ramane in curand fara gheata intr-o luna septembrie, pentru prima data de la inceputul inregistrarilor, iar acest lucru s-ar putea intampla chiar in acest an, informeaza DPA. Intre 2035 si 2067, Arctica ar putea fi in mod constant lipsita de gheata…

Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu

21:51, 02.03.2024 - Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Lipsa somnului ne face sa injuram mai mult – studiu Un nou studiu publicat in revista Current Psychology a descoperit o legatura intre calitatea slaba a somnului și folosirea mai frecventa a injuraturilor, dar și a autoironiei. Cercetatorii de la Oklahoma…

Stralucește cel mai mult in cosmos

12:15, 20.02.2024 - O galaxie alimentata de gaura neagra cu cea mai rapida crestere inregistrata vreodata este cel mai stralucitor obiect cosmic din Universul cunoscut, a constatat un studiu la care au colaborat mai multe echipe de cercetatori, informeaza Xinhua. O echipa condusa de oameni de stiinta de la Universitatea…

Descoperire in domeniul bolii Alzheimer. Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei pe un model animal

14:25, 15.02.2024 - Cercetatorii israelieni au reusit sa previna deteriorarea memoriei in cazul unui model animal, oferind perspective promitatoare pentru depistarea timpurie si prevenirea simptomelor bolii Alzheimer, transmite joi agentia TPS, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?