Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Centrul Național pentru Securitate Cibernetică anunţă care sunt parolele cele mai vulnerabile: Aceste combinaţii trebuie evitate!

Publicat:

Cele mai vulnerabile parole in fața hackerilor sunt cele inspirate de artiști și trupe celebre, precum "Blink182", "Metallica","Slipknot", "Eminem" și "50cent", se arata intr-un raport al Centrului Național pentru din , potrivit rollingstone.com.

Printre opțiunile riscante se mai numara cele care conțin nume și cele formate doar din cifre.

Reprezentanții instituției și expertul in securitate cibernetica australian au afirmat ca parolele slabe sunt cele create dupa personaje fictive, ca "superman", "tigger", "batman" și "pokemon", dar…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Avertisment pentru amatorii de cumparaturi online in perioada sarbatorilor

09:05, 02.05.2024 - Infractorii cibernetici folosesc frecvent zilele de sarbatoare pentru a-si adapta scenariile pe noul context, profitand de graba, neatentia si entuziasmul cumparatorilor, avertizeaza Directoratul National pentru Securitate Cibernetica. Reprezentantii institutiei reiau cateva recomandari pentru a diminua…

Agenția Servicii Publice anunța intreruperea temporara a prestarii serviciilor

11:36, 30.04.2024 - Agenția Servicii Publice anunța ca din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plați electronice MPAY a fost intrerupta temporar prestarea serviciilor publice ale ASP pe intreg teritoriul țarii, transmite Noi.md Specialiștii tehnici din cadrul ASP, Agenția de Guvernare Electronica…

DNSC a organizat in premiera la București o intalnire intre specialiștii in securitate cibernetica din Romania și Ucraina

17:45, 16.04.2024 - Cea de-a treia intalnire internaționala a platformei de coordonare “Dezvoltarea Parteneriatului pentru Reziliența Cibernetica a Europei de Sud-Est”, a avut loc vineri, 12 aprilie, la București, sub egida Cluster-ului Național de Securitate Cibernetica al Ucrainei. Evenimentul a fost organizat in format…

Cum sa recunoști un videoclip trucat, ca sa nu cazi prada escrocilor. Ghidul deep fake, lansat de DNSC

18:30, 02.04.2024 - In era digitala in care tehnologia avanseaza cu o viteza copleșitoare, identificarea și recunoașterea unui videoclip trucat devine din ce in ce mai dificila și mai importanta. Cu fenomenul Deepfake caștigand din ce in ce mai multa popularitate și devenind o amenințare reala pentru securitatea cibernetica,…

FOTO | A fost masacru! O mașina-capcana a explodat și a ucis cel puțin opt persoane: Sunt peste 20 de raniți

13:45, 31.03.2024 - O masina-capcana a explodat duminica intr-o piata, intr-un oras situat in nordul Siriei aflat sub controlul unor forte proturce, a ucis cel putin opt persoane si a ranit alte peste 20, anunta Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relateaza AFP. Cel putin ”opt persoane au fost ucise, iar…

Romania, ținta unor atacuri cibernetice, la nivel național, lansate la scurt timp dupa votul privind tezaurul de la Moscova

19:35, 16.03.2024 -  “O sa fie o analiza referitoate la aceste atacuri pentru a stabili proveniența lor. Momentan, obiectivul principal este asigurarea funcționarii serviciilor și cooperarea cu entitațile ținta. Atribuirea unui atac este un proces complex și care poate dura. Exista momentan indicii referitoate la implicarea…

BCR și Banca Transilvania au azi probleme de funcționare! Exista posibilitatea unui atac cibernetic!

16:55, 16.03.2024 - Mai mulți clienți ai BCR și Bancii Transilvania au reclamat ca au intampinat probleme pe site-urile celor doua banci. Reprezentanții BT transmit ca lucreaza la remedierea situației: „Este o situație generalizata la mai multe banci”. De asemenea, ar fi existat probleme și la Alpha Bank, dar in acest…

Microsoft afirma ca grupul rus Nobelium inca incearca sa ii acceseze sistemele

06:55, 09.03.2024 - ”In ultimele saptamani, am vazut dovezi ca Midnight Blizzard foloseste informatii retrase initial din sistemele noastre de e-mail corporative, pentru a obtine sau pentru a incerca sa obtina acces neautorizat. Aceasta a inclus ”accesul la unele dintre depozitele de cod sursa ale companiei si sistemele…


Ce parere ai despre aceasta stire?