Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai vechi cuptoare conservate din România au supravieţuit ca prin minune 700 de ani la Botoşani. Vestigiile au fost introduse în circuitul turistic naţional

Publicat:

  Cuptoarele fac parte din fosta zona industriala a Botosaniului medieval si au fost descoperite cu ocazia campaniei de sapaturi din anul 2009 condusa de regretatul arheolog sucevean Florin Hau. Prospectiunile arheologice au avut loc in Centrul Istoric al muncipiului Botosani intr-o parcare. In total au fost descoperite 11 cuptoare si o fantana medievala. Dintre acestea doar patru au mai putut fi conservate. Este vorba despre trei cuptoare de ardere a ceramicii pentru finisarea vaselor, oalelor si a altor obiecte din ceramica, dar si de un cuptor pentru reducerea minereului de fier  folosit…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șahistul cugirean Laurențiu Radițoiu – locul I, la turneul organizat la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

16:06, 15.05.2024 - Recent, la Palatul Principilor din Alba-Iulia s-a desfașurat un mare și atractiv turneu de șah rapid, organizat de Maestrul Internațional Mihnea Costachi. Intrecerea a reunit 132 de jucatori din 5 țari din Europa, dintre care 9 mari maeștri ai sportului minții. Au participat jucatori cu varste cuprinse…

Comuna Ciugud, cheia succesului pe fonduri europene. „A fost șocant cand am constatat ca nu mai depinzi atat de mult de clasa politica din Romania”

16:15, 09.05.2024 - „Ne place tot la Ciugud. Ne simțim ca acasa”, spune Olga Oloieru, o romanca din Republica Moldova, care traiește de cinci ani impreuna cu familia in aceasta comunitate rurala din Transilvania ce s-a dezvoltat fara precedent in ultimii 20 de ani. Familia Oloieru și-a cumparat o locuința aici, dupa ce…

VINERI: Ziua Independenței Naționale a Romaniei, Ziua Victoriei in Europa și Ziua Europei, sarbatorite la Alba Iulia. Slujba religioasa, alocuțiuni și program artistic, in Piața Cetații

14:55, 08.05.2024 - VINERI: Ziua Independenței Naționale a Romaniei, Ziua Victoriei in Europa și Ziua Europei, sarbatorite la Alba Iulia. Slujba religioasa, alocuțiuni și program artistic, in Piața Cetații VINERI: Ziua Independenței Naționale a Romaniei, Ziua Victoriei in Europa și Ziua Europei, sarbatorite la Alba Iulia.…

Un baiat, de opt ani, și-a gasit sfarșitul dupa ce s-a jucat cu arma tatalui sau. Minorul a umblat in seif

23:25, 26.04.2024 - Incidentul a avut loc in jurul orei 22:30, cand parinții copilului, care se aflau intr-o scurta absența de acasa, au revenit și l-au descoperit pe micuț fara suflare. In ciuda eforturilor imediate de a alerta autoritațile, situația s-a dovedit a fi ireversibila.Ce au transmis oamenii legii in acest…

Ce se intampla daca SUA renunța la NATO? Europa are capacitatea industriala de a raspunde nevoilor armatelor, dar nu are o strategie

07:15, 09.04.2024 - Intrucat apararea cade sub jurisdicția fiecarei țari europene, cooperarea interstatala este redusa și aceasta forța este impraștiata Și daca Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu va mai fi in curand pilonul securitații europene, de nezdruncinat de la

Deva: Invitație la spectacol de dans

15:35, 03.04.2024 - Primaria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Dragan Muntean” Deva, va invita duminica, 28 aprilie 2024, incepand cu ora 17:00, in Sala Mare a Centrului Cultural „Dragan Muntean” la un spectacol de dans, susținut  de școli de dans din Deva, Hunedoara, Alba Iulia și Cluj Napoca.  …

Clasamentul „celor mai fericite țari” in 2024. Romania, cu opt locuri mai jos decat anul trecut. Cine deschide topul

09:55, 20.03.2024 - Romania se claseaza pe locul 32 in topul celor mai fericite tari din 143 de tari. Anul trecut, tara noastra se afla pe locul 24, potrivit Raportului Mondial al Fericirii. Finlanda este pe primul loc pentru al saptelea an consecutiv, anunța News.ro.Danemarca si Islanda au ocupat din nou locurile doi…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?