Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cele mai frecvente forme de hărțuire întâlnite în școlile din România

Publicat:

Unul din doi copii, de regula cu varste intre 13-15 ani, este victima unui tip de hartuire verbala sau fizica, mai ales la scoala.


Din acest motiv, peste o mie de adolescenti au cerut anul trecut ajutorul specialiștilor de la linia gratuita Telefonul Copilului. Tinerii au povestit cum sunt umiliți de colegi și chiar de profesori. Si pentru ca le este rusine sa ceara ajutor, unii ajung la episoade depresive și ganduri de sinucidere.

Poreclele, tachinarile si jignirile despre aspectul fizic sau statutul social sunt cele mai frecvente forme de harțuire intalnite in școlile din…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sectorul de activitate in care au disparut peste 500.000 de angajați

10:50, 01.05.2024 - In prezent, in industria prelucratoare lucreaza 1,09 milioane de oameni, pe cand in anul 2000 numarul lor era de 1,56 milioane. Salariul mediu net a ajuns la 4.325 de lei in februarie 2024, in crestere cu 11% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit zf.ro. Fabricile din Romania au pierdut aproape…

Timișorenii pot experimenta ce inseama producția ”Fast Fashion” și ce impact are aceasta asupra mediului/FOTO

06:50, 24.04.2024 - Tinerii din liceele și școlile timișorene pot vedea ”pe viu” cum se produce imbracamintea ”Fast Fashion”. Ei pot sa ”experimenteze” in aceste zile condițiile de lucru dintr-o fabrica de Fast Fashion, fiind invitați sa interacționeze cu o instalație artistica realizata in cadrul proiectului „Cultura…

Daca nu primești bon fiscal, nu trebuie sa platești produsul cumparat!

16:35, 14.04.2024 - Cetațenii care nu primesc bon fiscal nu trebuie sa plateasca produsul cumparat. Potrivit reglementarilor legale, daca operatorii economici refuza emiterea și inmanarea bonului fiscal clienților, aceștia din urma au „dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii…

Romanii care schimba operatorii de telecomunicații pot primi compensații financiare

00:35, 09.04.2024 - In Romania, procesul de portare a numerelor de telefon mobil sau fix de la un operator la altul poate aduce beneficii financiare semnificative pentru consumatori, conform unei legi reglementate de ANCOM. Ce trebuie sa știe romanii care au plecat de la Digi RDS RCS, Vodafone sau Orange? Conform Deciziei…

5 jocuri de casino online mai puțin cunoscute, dar care merita incercate

10:20, 29.03.2024 - Jocurile de cazino nu se rezuma la sloturi foarte populare, ruleta, blackjack sau baccarat. Operatorii online care dețin licența ONJN au o oferta care acopera nevoia clienților de diversitate. Urmatoarele 5 jocuri sunt mai puțin cunoscute, dar merita incercate de cei care doresc sa se relaxeze pe internet:…

Povestea medicului care a lucrat la ATI Cluj Napoca dar a ales sa plece in Irlanda. Ce l-a determinat sa paraseasca sistemul medical romanesc

09:15, 22.03.2024 - Paul Oarga este medic in Irlanda. Acesta a lucrat timp de 3 ani ca medic rezident pe secția ATI și paramedic la SMURD Cluj-Napoca, dar a ales sa se mute in Irlanda pentru a munci și a-și continua studiile.„Sunt obisnuiti sa te integreze, sa iti faca viata mai usoara, nu te simți dat la o parte”, spune…

Un nou scandal in piața de energie. Romanii care ar putea fi nevoiți sa instaleze un contor suplimentar pentru a se racorda la rețeaua electrica

12:35, 11.03.2024 - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) conditioneaza racordarea prosumatorilor la reteaua de energie electrica de instalarea unui contor suplimentar fata de cel instalat la limita proprietatii, iar in acest fel reglementatorul iroseste 100 milioane de euro, avertizeaza Asociatia…


Ce parere ai despre aceasta stire?