Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce a discutat Nicolae Ceaușescu cu Henry Kissinger în 1974, la București

Publicat:

Decesul recent la varsta de 100 de ani a fostului mare diplomat și secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a readus in prim plan  un eveniment care a avut o insemnatate uriașa pentru Romania. La 3 noiembrie 1974, Nicolae Ceaușescu, președintele Republicii Socialiste Romania, l-a primit pe Henry Kissinger, secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii. La discuțiile dintre cei doi au fost prezenți George Macovescu, ministrul jr., ambasadorul S.U.A. la București si , interpret. In urma cu cațiva ani, stenogramele discuțiilor dintre Ceaușescu și Kissinger…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Apararii Nationale, convorbire cu secretarul american al Apararii, Lloyd J. Austin III. Subiecte fierbinți abordate de catre cei doi oficiali

20:36, 24.04.2024 - "Alaturi de Statele Unite si de aliati, Romania ramane pe deplin solidara cu Ucraina. Vom continua sa oferim sprijin multidimensional pentru sustinerea efortului defensiv ucrainean impotriva agresiunii ruse. Este important sa continuam sa raspundem impreuna nevoilor de sprijin", a transmis ministrul…

TikTok spune ca va lupta in instanța impotriva oricarei interdicții sau vanzari forțate a operațiunilor sale in SUA

18:55, 22.04.2024 - TikTok a declarat ca va lupta in instanța impotriva oricarei interdicții sau vanzari forțate a operațiunilor aplicației in SUA, dupa ce Camera Reprezentanților a adoptat o lege care vizeaza platforma video virala, relateaza The Guardian. Viitorul companiei in SUA a fost pus și mai mult sub semnul intrebarii…

Ciolacu, intalnire cu reprezentantii comunitatii de romani din Qatar

21:50, 16.04.2024 - Premierul si-a inceput vizita de doua zile in Qatar printr-o intalnire pe care a avut-o marti seara cu reprezentantii comunitatii de romani din Qatar. Marcel Ciolacu le-a transmis acestora ca autoritatile de la Bucuresti au in vedere gasirea de solutii impreuna cu cele qatareze pentru ca drepturile…

De ce Rusia nu-și dorește un razboi intre Israel și Iran

13:40, 14.04.2024 - Deși s-a susținut ca Moscova beneficiaza de pe urma haosului din Orientul Mijlociu, deturnand atenția și resursele occidentale de la Ucraina, Rusia are de pierdut foarte mult in cazul in care conflictul dintre Israel și Hamas se transforma intr-un razboi regional major. Rusia și-a petrecut ultimul deceniu…

Europa, un terminal asiatic? De ce prudența strategica a UE in relațiile sale cu China a devenit imperativa

13:06, 04.03.2024 - Ne amintim ca dictatorul Nicolae Ceaușescu a stabilit o relație privilegiata cu China lui Mao. El a cultivat aceasta direcție din doua motive: pe de o parte, era fascinat de varianta asiatica a cultului personalitații. Religia politica a liderului absolut depașea, in China, pana și stalinismul atat…

Industria de armament a caștigat 2,2 TRILIOANE de dolari de pe urma razboaielor in 2023, atingand un nou record

22:36, 15.02.2024 - Pe masura ce conflictele se intețesc in Ucraina și in Orientul Mijlociu, dar si ameningtarea conflictului din Taiwan, țarile din intreaga lume cheltuiesc mai mult pe armatele lor.In 2023, cheltuielile globale totale pentru aparare au ajuns la 2,2 trilioane de dolari, o creștere cu 9% fața de anul precedent,…

Industria de armament a caștigat 2,2 TRILIOANE de dolari de pe urma razboaielor in 2023, atingand un nou record

16:45, 15.02.2024 - Pe masura ce conflictele se intețesc in Ucraina și in Orientul Mijlociu, dar si ameningtarea conflictului din Taiwan, țarile din intreaga lume cheltuiesc mai mult pe armatele lor.In 2023, cheltuielile globale totale pentru aparare au ajuns la 2,2 trilioane de dolari, o creștere cu 9% fața de anul precedent,…

Inarmare pe repede-inainte: aliații indo-pacifici ai SUA și China și-au majorat masiv eforturile militare

01:35, 15.02.2024 - Pe masura ce conflictele se intețesc in Ucraina și in Orientul Mijlociu, țarile din intreaga lume cheltuiesc mai mult pe armatele lor. In 2023, cheltuielile globale totale pentru aparare au ajuns la 2,2 trilioane de dolari, o creștere cu 9% fața de anul precedent, a anunțat marți un nou raport al think…


Ce parere ai despre aceasta stire?