Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cartea de luni: Luchian. Ochii, sufletul, mâna

Publicat:

Autor:  Stelian ȚURLEA Daca vreți sa citiți o biografie romanțata „clasica”, scrisa aproape cu tot dichisul și regulile cunoscute, cumparați acest al optulea titlu aparut in colecția „Biografii romanțate” a Editurii Polirom. Pe una dintre manșetele copertei, editorii fac o scurta biografie a cunoscutului pictor: S-a nascut pe 1 februarie 1868, in Stefanesti, Botosani. A fost primul copil al maiorului Dimitrie Luchian si al Elenei Kiriacescu. A crescut alaturi de un frate mai mic, Anibal. De la varsta de cinci ani, Stefan Luchian s-a mutat cu familia la Bucuresti. A copilarit in mahalaua Popa Soare…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un elev de 15 ani a MURIT dupa ce a fost atacat cand a iesit de la ore, in Franța

20:16, 05.04.2024 - Atacul, care s-a petrecut de joi, vine intr-un moment de tensiuni sporite in scolile franceze. La inceputul acestei saptamani, o adolescenta a fost bagata temporar in coma dupa ce a fost batuta in fata scolii sale din Montpellier, in sudul tarii. In respectivul caz, trei presupusi agresori au fost arestati…

5.000 de bucuresteni la “Marsul pentru viata” – VIDEO

18:00, 30.03.2024 - Circa 5.000 de bucuresteni, multi dintre ei insotiti de copii, au participat astazi in Capitala la “Marsul pentru viata”, cel mai mare eveniment in sprijinul familiei si al natalitatii organizat la nivel national inca din anul 2008 de asociatia ProVita. Evenimentul derulat la Bucuresti a avut loc simultan…

Polițistul, accidentat in timp ce dirija circulația, se zbate intre viața și moarte: Mutat de urgența la un spital din București

10:20, 30.03.2024 - Tanarul polițist din Botoșani, lovit de o mașina in timp ce se afla in serviciu, se afla in stare grava . El a fost transferat la o clinica din București, in coma.  Tanarul polițist in varsta de 24 de ani a fost implicat intr-un accident vineri seara, in timp ce iși desfașura atribuțiile de…

Nicolae Ciuca, la inaugurarea terminalului de la Aeroportul Timisoara: Ceea ce vedem aici s-a realizat cu fonduri europene. Sunt in continuare disponibile fonduri europene pentru astfel de proiecte majore

12:55, 29.03.2024 - ”Discutam de Schengen. Intr-adevar, arata frumos, suna frumos terminalul Schengen, incepand cu 31 martie, asa cum zburam de la Timisoara la Bucuresti si viceversa, tot asa vom putea sa zburam la Munchen, Paris. Aceasta este relevanta apartenentei la spatiul Schengen”, a declarat presedintele Senatului,…

Nicolae Ciuca, la inaugurarea terminalului de la Aeroportul Timisoara: „Sunt in continuare disponibile fonduri europene pentru astfel de proiecte majore”

12:00, 29.03.2024 - „Discutam de Schengen. Intr-adevar, arata frumos, suna frumos terminalul Schengen, incepand cu 31 martie, asa cum zburam de la Timisoara la Bucuresti si viceversa, tot asa vom putea sa zburam la Munchen, Paris. Aceasta este relevanta apartenentei la spatiul Schengen”, a declarat presedintele Senatului,…

„Marșul pentru Viața”, eveniment aflat la a XIV-a ediție. Cand va avea loc

19:26, 28.02.2024 - „Marșul pentru Viața”, eveniment aflat la a XIV-a ediție. Cand va avea loc Sambata, 30 martie 2024, in cadrul și la finalul proiectului „Luna pentru viața 2024”, va avea loc a paisprezecea ediție a Marșului pentru Viața, eveniment care se desfașoara in București și in sute de localitați din Romania…

Premiera la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

11:40, 21.02.2024 -   La Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebes, publicul iubitor de arta are șansa sa admire, in premiera, un autoportret al pictorului Sava Hentia, realizat in anul 1876. Lucrarea face parte dintr-o colecție particulara si a fost oferita cu generozitate muzeului de colecționarii Cosmin si Alexandra Voisan,…

Ziua Constantin Brancuși, 19 februarie. 148 de ani de la nașterea sculptorului

09:15, 19.02.2024 - Prin testament, Brancuși a lasat moștenire statului roman atelierul sau și un numar important de lucrari. Romania de atunci, condusa de partidul comunist, a refuzat sa accepte moștenirea lui Brancuși și astfel, atelierul și 80 dintre lucrarile  sale au revenit statului francez.Abia in 1964, Brancuși…


Ce parere ai despre aceasta stire?