Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care erau jocurile copilăriei acum 80 de ani | Prof. Valeria Blidaru: „Primitive, o să spuneți. Universul copiilor era, într-adevăr, restrâns, dar mai respirabil!”

Publicat:

Dragostea pentru locul natal este un sentiment general uman, care i-a inspirat pe mulți scriitori. „Orice pamant natal alcatuieste o geografie sacra”, spunea , orasul copilariei devenind mereu un „oras mitic”. Animata de dragostea pentru localitatea sa natala, Padina, și purtand in suflet nostalgia copilariei luminoase, dar imposibil de recuperat, profesoara a …

Citeste articolul mai departe pe reporterbuzoian.ro…  

Sursa articol: reporterbuzoian.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fantana muzicala din Piața Primariei reincepe spectacolul de sunet și lumini!

15:00, 12.04.2024 - Odata cu deschiderea Simfoniei Lalelelor, fantana muzicala din Piața Primariei reincepe spectacolul de sunet și lumini! De vineri, 19 aprilie 2024, fantana muzicala poate fi admirata in Piața Primariei in fiecare weekend, de vineri pana duminica, in intervalul orar 21:00-21:30. Jocurile de apa și lumini…

Vrei sa-l ajuți pe cel mic sa-și dezvolte creativitatea? Iata ce sa-i pui la dispoziție!

18:10, 08.03.2024 - Creativitatea este o abilitate esențiala pentru dezvoltarea copiilor, contribuind la formarea personalitații lor și pregatindu-i pentru provocarile viitoare. Astfel, incurajarea și sprijinul acordat copiilor in explorarea creativitații lor poate avea un impact profund asupra dezvoltarii lor cognitive…

A murit Dinu Sararu. Scriitorul avea 92 de ani

18:36, 02.03.2024 - Scriitorul Dinu Sararu a murit sambata dupa-amiaza, la Spitalul Universitar din București, la varsta de 92 de ani. Dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Dinu Sararu s-a nascut pe 30 ianuarie 1932, in județul Valcea, comuna Slatioara. Este tatal…

Viitoarea Gradinița cu Program Prelungit „Mircea Eliade” va fi construita in Prundu!

12:45, 15.02.2024 - „Da, construim inca o gradinița pe o suprafața de 1.000 mp, pentru 120 de preșcolari – șase grupe, in sistem cu program prelungit, in cadrul Școlii Gimnaziale „Mircea Eliade”. Unitatea școlara va dispune de toate funcțiunile, de la bucatarie la cabinet medical, vestiare, grupuri sanitare, spalatorie,…

SEMNAL DE ALARMA – Jocurile de noroc nu au ce cauta in apropierea școlilor. Pericolul care exista

08:50, 15.02.2024 - Organizatia Salvati Copiii solicita Parlamentului Romaniei interdictia oricarei forme de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online, dar si amplasarea salilor de jocuri de noroc la o distanta de cel putin 300 de metri de unitatile de invatamant sau alte spatii destinate copiilor si tinerilor…

Organizația Salvați Copiii cere interzicerea totala a publicitații la jocurile de noroc

11:25, 14.02.2024 - Organizația Salvați Copiii solicita Parlamentului Romaniei interdicția oricarei forme de publicitate a jocurilor de noroc, inclusiv online, dar și amplasarea salilor de jocuri de noroc la o distanța de cel puțin 300 de metri de unitațile de invațamant sau alte spații destinate copiilor și tinerilor.…

Vizionarea de conținut video și jocurile sunt principalele activitați ale copiilor pe internet. Prima are incidența maxima la copiii cu varsta sub 5 ani

18:10, 06.02.2024 - Salvati Copiii marcheaza Ziua Siguranței pe Internet 2024 prin acțiuni menite sa combata abuzurile online Vizionarea de conținut video și jocurile sunt principalele activitați indicate de parinți, intrebați ce face fiul / fiica pe internet, cu mențiune ca vizionarea de conținut video are incidența maxima…

ANCHETA: Vizionarea de conținut video și jocurile sunt principalele activitați ale copiilor pe internet

18:00, 06.02.2024 - Intervalul de varsta in care utilizarea rețelelor sociale devine semnificativa este de 5-10 ani, spre exemplu 32% dintre parinții cu copii de aceasta varsta afirma ca fiul / fiica lor utilizeaza TikTok, 21% Instagram, 19% Facebook și 17% Snapchat. Vizionarea de conținut video are incidența maxima la…


Ce parere ai despre aceasta stire?