Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Britanicii au creat primul TEST IQ pentru câini. Cum funcționează

Publicat:

Cercetatori britanici au pus la punct o serie de teste care permit masurarea inteligenței cainilor și raportul ei cu sanatatea patrupedelor, se arata intr-un studiu publicat luni și preluat de AFP, scrie Realitatea.net.

Oameni de știința de la of Economics și de la Universitatea din Edinburgh au testat 68 de caini din rasa border collie, primul pas in" realizarea unui test de IQ cu adevarat fiabil pentru caini", spune , cercetator asistent.

Ei au construit o hala pentru a le masura capacitatea de orientare, viteza și aptitudinile de a urma indicații…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu arata ca ne datoram existența acelor 1.280 de oameni care au fost, la un moment dat, pe cale de dispariție!

06:45, 06.05.2024 - O noua metoda de deducție a dimensiunilor populației antice descopera o posibila scadere drastica care ar fi putut sa elimine, aproape, șansa umanitații de a supraviețui. Cercetatorii cred ca stramoșii noștri pleistocenici s-au redus la doar 1.280 de indivizi reproductori. Studiul (contestat) susține…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Un laureat al premiului Nobel, cunoscut ca parintele 'particulei lui Dumnezeu', a murit

21:50, 09.04.2024 - Fizicianul britanic Peter Higgs, laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 2013 pentru lucrarile sale cu privire la ”bosonul lui Higgs”, o particula elementara considerata cheia de bolta a structurii fundamentale a materiei, a murit luni la varsta de 94 de ani, anunta marti Universitatea din Edinburgh,…

Finlanda, pe locul 1 in raportul mondial al fericirii, pentru al șaptelea an la rand. Pe ce loc e Romania

08:50, 20.03.2024 - Potrivit CNN, a aparut Raportul mondial al fericirii si, inca o data, tarile nordice se bucura de cele mai bune scoruri. Tara nr. 1, Finlanda, se mentine in fruntea clasamentului de sapte ani la rand.Romania se claseaza pe locul 32 in topul celor mai fericite tari din 143 de tari. Anul trecut, tara…

Dismorfia Snapchat: Oamenii au ajuns sa iși faca operații estetice pentru a arata ca in fotografiile filtrate

15:35, 17.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Boston au descoperit o legatura intre utilizarea social media și procedurile cosmetice. Ca urmare a „culturii selfie”, utilizatorii dezvolta „dismorfia Snapchat” și cauta proceduri pentru a arata ca in imaginile filtrate cu ei inșiși, potrivit unui nou studiu.

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

George Simion, inregistrare controversata, acuzații ca ar fi generata cu Inteligența Artificiala: Primiți-i pe toți in partid, indiferent ca sunt escroci

07:05, 05.03.2024 - Inregistrarea bomba care schimba totul! Realitatea PLUS a intrat in posesia unei inregistrari in care președintele AUR, George Simion, anunța ca are nevoie de cat mai mulți oameni in partid, indiferent de trecutul lor, pentru a putea bate PSD și PNL. In inregistrare președintele AUR afirma ca este dispus…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…


Ce parere ai despre aceasta stire?