Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Brânza de burduf: cum se prepară şi cum să recunoşti celebra brânză românească făcută după reţete de sute de ani, în inima munţilor

Publicat:

Branzeturile romanesti au inceput sa se ia la tranta pe la targurile internationale in ultimii ani cu camembert-ul moale al francezilor, cu parfumatul parmezan al italienilor sau cu feta aromata a grecilor. Printre preparatele considerate mandria stanelor de munte, ascunse de ochii curiosilor la peste 1000 de metri altitudine, se numara si branza de burduf, una dintre cele mai vechi specialitati de pe pamant romanesc.

Desi mai multe unitati de productie din Romania au ca specialitate atestata branza de burduf, cei care mai produc acest tip dupa metodele si retetele traditionale, lasate…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Industria romaneasca de aparare ia avant - Se anunța o fabrica noua, in parteneriat cu unul dintre cei mai importanți actori din domeniu

22:50, 27.05.2024 - Compania Marshall si producatorul roman Bluespace Technology planuiesc sa dezvolte rapid un prototip de solutie containerizata militara si sa discute potentialul de a infiinta o unitate de productie in Romania.

Cat de mare a crescut fiica Antoniei. Maya seamana leit cu celebra sa mama / FOTO

11:46, 24.05.2024 - Antonia este una dintre cele mai frumoase femei din Romania. De fiecare data, la orice apariție, artista reușește sa impresioneze. Fiica ei, Maya, ii calca pe urme. Adolescenta seamana leit cu celebra sa mama, iar ultimele fotografii facite publice chiar de ea sunt dovada clara ca cele doua seamana…

Monica Tatoiu, detalii despre cea mai pasionala partida de amor: „L-am bagat in spital! Puteam sa-l las fara obiectul muncii”

15:55, 17.05.2024 - Considerata ani la rand drept una dintre cele mai curtate femei din Romania, dar totada și una dintre cele mai mediatizate vedete din Romania, Monica Tatoiu a cam disparut din lumina reflectoarelor. Celebra femeie de afaceri nu mai apare la fel de des in emisiunile TV și nu mai ofera interviuri la fel…

Placinta dobrogeana – rețeta romaneasca de tradiție recunoscuta la nivel european

15:00, 08.05.2024 - La nivelul UE exista un sistem de indicații geografice care permit consumatorilor sa aiba incredere și sa distinga produsele de calitate, ajutand, de asemenea, producatorii in comercializarea lor. Romania are 13 astfel de produse recunoscute la nivel european, protecția indicațiilor geografice are impact…

Controale ANSVSA in piețe: din ce este facuta, de fapt, branza de oaie. Semnal de alarma pentru consumatori 

11:00, 03.05.2024 - „Neconcordanțe privind specia de la care provine laptele, raportata la informațiile de pe eticheta”, a fost una dintre concluziile controlului, ceea ce inseamna ca una scrie pe eticheta și alta conține de fapt pachetul.Aceste practici se numesc „frauduloase” și au fost scoase la iveala in multe depozite…

Satul din Romania unde fermierii prepara cea mai gustoasa branza, inregistrata la OSIM. Localitatea are sol saraturat și e bogata in saruri minerale

08:40, 27.03.2024 - Satul brailean Gulianca a devenit cunoscut datorita branzei, un produs care se obtine din lapte de oaie, al carui secret consta in gustul unic dat de iarba care creste pe solul saraturat și bogat in saruri minerale. „Este cea mai buna iarba din țara, oile o iubesc”, spun fermierii dunareni. Povestea…

Ciobanii din Marginimea Sibiului au pivnițele pline de branza. La miel, prețul e bun, deocamdata

06:30, 21.03.2024 - Oierii s-au obișnuit deja cu situații in care ba se cauta mielul, ba branza, iar prețurile sunt și ele ca atare. Acum, de exemplu, mielul are un preț bun, in timp ce la branza nu este cerere, din cauza marfii aduse din afara. Pare, incredibil, dar ciobanii din Marginimea Sibiului au ajuns sa aiba pivnițele…


Ce parere ai despre aceasta stire?