Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boli frecvente la câini: cum recunoaştem suferinţele patrupezilor

Publicat:

Stapanii de patrupezi ar trebui sa-si fereasca de suferinta animalul de companie, iar pentru a face lucrul acesta, ar fi foarte bine daca s-ar informa cu privire la afectiunile frecvente cu care cainii ajung in cabinetele veterinare. Iata care sunt cele mai intalnite dintre ele:

Boli frecvente la caini. Parazitii intestinali

Cainii care nu au fost deparazitati intern corespunzator sunt predispusi la paraziti intestinali precum viermi inelati (limbrici), tenii sau nematode. Pentru puii de caine, infestarea cu paraziti poate fi fatala. De aceea, este bine sa recunoasteti simptomele:…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Caz de scabie confirmat, intr-un liceu din Arad! Autoritațile sunt in alerta

07:20, 23.04.2024 - In mod normal raportarea cazurilor trebuie facuta de medicul școlii. Zvonurile despre raspandirea scabiei in unele licee și sali de sport au inceput sa apara inca de acum doua saptamani.  Barbat din Sibiu, mort de rujeola dupa ce a cerut externarea din spital și s-a tratat acasa, dupa ureche Ce este…

Masuri preventive pentru protecția impotriva rabiei. Precizari din partea DSVSA Alba

11:31, 08.04.2024 - Rabia este o boala mortala cauzata de un virus care ataca sistemul nervos. Acest virus se gasește in saliva și poate fi transmis la oameni sau alte mamifere prin mușcatura, zgarietura sau contactul cu saliva animalului infectat. Este important sa conștientizam gravitatea acestei boli și sa luam masuri…

Primul caz de febra tifoida din 2024, la Spitalul Victor Babes din Capitala. „Este o boala perfect prevenibila prin vaccinare”

18:40, 29.03.2024 - Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, din Capitala, a anuntat intr-un interviu acordat News.ro ca a fost inregistrat primul caz de febra tifoida, in 2024, boala luata de un pacient adult dintr-o tara din Asia.Anul trecut, in Romania, au mi existat trei cazuri…

Cum recunoști turbarea. Ce spun medicii veterinari din județ

18:35, 26.03.2024 - Este important ca maramureșenii ca cunoasca niște lucruri elementare atunci cand au de a face cu un animal turbat. Ce este important de precizat este ca turbarea este produsa de un virus neurotrop (cu afinitate pentru sistemul nervos), denumit de Pasteur ,,virus rabic de strada”. Direcția Sanitar-Veterinara…

Vaccinarea HPV la femeile intre 19 și 45 de ani. Raspunsurile ginecologului la cele mai frecvente intrebari

06:00, 25.03.2024 - Te poți vaccina anti HPV chiar daca ai o infecție HPV activa? Ce se intampla daca ai inceput schema și ai ramas insarcinata? Ce beneficii aduce vaccinul și cat dureaza perioada de imunitate? Sunt cateva dintre intrebarile frecvente referitoare la vaccinarea HPV la care pacientele cauta raspuns inainte…

Cele mai frecvente 3 simptome ale cancerului de tiroida pe care nu ar trebui sa le ignori 

17:51, 27.02.2024 - Cancerul tiroidian este o creștere anormala a celulelor tiroidiene ce are potențialul de a se raspandi in alte parți ale corpului. Acesta se dezvolta in momentul in care celulele tiroidiene care formeaza glanda in forma de fluture ce este situata dedesubtul corzilor vocale aduna mutații genetice care…

Avertismentul dr. Valeria Herdea, președintele CNAS: ”Vrem sau nu vrem sa recunoastem, suntem in epidemie de rujeola”

13:55, 26.02.2024 - Cazurile de rujeola au cuprins aproape toata țara, inclusiv municipiul București. Conform datelor Institutului Național de Sanatate Publica, sunt peste 5.200 de imbolnaviri și șase decese de la inceputul lunii decembrie pana in prezent. Președintele Casei Naționale de Asigurari de Sanatate, dr. Valeria…

Ministrul Sanatații, despre refuzul vaccinurilor: „Epidemia de rujeola face victime in continuare, lumea nu ințelege”

23:35, 11.02.2024 - Nu am avut apetența deosebita in Romania pentru vaccinare antigripala. La noi au fost 1,5 milioane de doze administrate, anul asta ceva mai puțin, nu sunt suficiente ca sa oprești transmiterea gripei. Alte țari au avut mult mai mult, acolo oamenii incearca sa protejeze categoriile cele mai expuse.Numarul…


Ce parere ai despre aceasta stire?