Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Beneficiile sucului de coacăze negre. Iată de ce este bine să îl consumi

Publicat:

"Vinovate" ar fi antocianele, pigmenți naturali care se gasesc in coacaze și in alte fructe de padure, menționeaza metronews.fr.

Cercetatorii au observat timp de trei saptamani 36 de persoane cu varste cuprinse intre 18 și 35 de ani. O data pe saptamana, participanții la studiu au baut suc de coacaze (142 de mililitri de tip Blackadder, cultivat in ) sau un produs placebo. Apoi au fost testați pentru evaluarea capacitaților lor cognitive și li s-a luat sange, inainte și dupa fiecare ingerare.

Rezultatul a fost ca sucul de coacaze (proaspete, nu din pudra) are un efect…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Studiu inedit: Mașinile maro, negre și gri au cel mai ridicat kilometraj

06:20, 13.06.2024 - Deși culorile monocromatice precum alb, gri și negru domina piața vehiculelor la mana a doua, mașinile vopsite in aceste culori nu sunt neaparat folosite pentru a face navete mai lungi. Cele mai recente cercetari ale carVertical, o companie de date auto, efectuate in 15 țari europene inclusiv Romania,…

Cercetatorii trag semnalul de alarma: Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor pot provoca probleme cardiace (studiu)

08:30, 05.06.2024 - Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani. Ei recomanda introducerea de restricții privind consumul baturilor alcoolice la bordul avioanelor, scrie Mediafax.Oamenii de știința germani…

Studiu: O alta planeta decit Pamint ar putea ascunde un ocean

00:00, 05.06.2024 - Cercetatorii planetari din SUA au folosit modele matematice și imagini de inalta rezoluție ale sondei spațiale New Horizons a NASA, pentru a examina mai indeaproape oceanul subteran care s-ar putea afla sub stratul gros de azot, metan și gheața de pe Pluto. Timp de mai multe decenii, oamenii de știința…

Ocolind Ucraina. Vulturii iți schimba ruta

16:06, 24.05.2024 - Cercetatorii au descoperit ca vulturii care au rute de migrație prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict, potrivit tvrinfo.ro care citeaza.  The Guardian . Datele GPS au aratat ca vulturii din specia acvila țipatoare mare nu doar au facut ocoluri mari dupa…

Vulturii și-au schimbat rutele de zbor pentru a evita razboiul din Ucraina, au descoperit cercetatorii britanici

22:45, 20.05.2024 - Pasari vulnerabile cu rute migratoare prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict și s-au abatut și cu 250 de kilometri, efort care poate sa le afecteze reproducerea, arata datele unui studiu publicat de University of East Anglia, citate de The Guardian.Datele…

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

Care sunt beneficiile consumului de somon

15:25, 27.03.2024 - Somonul este unul dintre cele mai hranitoare alimente de pe planeta. Acest pește gras nu este doar plin de nutrienți, dar poate reduce și anumiți factori de risc pentru mai multe boli. In plus, este gustos și ușor de preparat. Descopera care sunt beneficiile consumului de somon:Despre somonSomonul include,…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…


Ce parere ai despre aceasta stire?