Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aplicaţiile spaţiale prezentate la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova

Publicat:

Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova continua seria manifestarilor inscrise in cadrul proiectului cultural-educativ Mediul și Universul, cu prezentarea conferinței Utilizarea Utilizarea spatiului cosmic – aplicatiile spatiale. Vor fi o serie de videoproiecții susținute de lector univ. dr. Emil Marinescu de la Departamentul de Geografie din cadrul Facultatii de Stiinte a Universitatii din Craiova. Este o lecție de astronomie vizand cunoașterea și explorarea spațiului cosmic, legatura dintre forma – dimensiunile Pamantului și aplicațiile spațiale.De la experimentul lui Eratostene

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

LIVE TEXT si VIDEO: Expozitia Praguri, la Muzeul Ion Jalea. Constantenii, invitati sa admire fotografii ce exploreaza ideea de amintiri si locuri ale copilariei din satele Dobrogei (FOTO)

15:05, 28.03.2024 - Muzeul "Ion Jalea" gazduieste, azi, 28 martie 2024, vernisajul expozitiei de fotografie "Praguri" a artistei Iris Maria Tusa. Expozitia este curatoriata de Lelia Rus Pirvan, directorul Muzeului de Arta Constanta, artist visual si conferentiar la Facultatea de Arte a Universitatii "Ovidius", Ioana Predescu,…

Elevii care vor sa dea admitere la UTCN pot beneficia de meditații GRATUITE la matematica oferite de profesorii universitații. Vezi programul ședințelor

11:15, 28.03.2024 - Elevii care vor sa dea admitere la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca pot sa beneficieze de meditații la matematica gratuite, realizate de profesori din cadrul universitații clujene. Facultatea de Automatica și Calculatoare, cu sprijinul Departamentului de Matematica, organizeaza gratuit  consultații…

Gheata polara se topeste si modifica rotatia Pamantului: Timpul insusi este afectat

10:40, 28.03.2024 - Incalzirea globala are un impact nu doar asupra vremii, ci si asupra trecerii timpului. Un studiu publicat miercuri in revista stiintifica Nature arata ca topirea accelerata a ghetii polare afecteaza, in felul sau, masurarea timpului la scara globala. Intr-o zi, in urmatorii ani, toti locuitorii…

GeomondIS – concurs de geografie dedicat elevilor din ciclul liceal. Buna Dimineața la Radio Iași

10:15, 27.03.2024 - GeomondIS este un concurs de geografie cu o istorie de 16 ani, dedicat elevilor din ciclul liceal (clasele IX-XII), pasionați ai domeniului geoștiințelor și interesați de complexitatea și frumusețea fenomenului geografic. Ajuns la a XVII-a ediție, concursul este organizat de Asociația Liga Studenților…

(AUDIO) Dubla explozie solara poate afecta fluxul energetic din jurul Pamantului

16:50, 26.03.2024 - O dubla explozie solara a fost inregistrata acum doua zile, cea mai puternica din ultimii șase ani. Profesorul Silviu Gurlui de la Facultatea de Fizica din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a precizat ca cele doua explozii pot afecta fluxul energetic din jurul Pamantului, fiind inregistrate…

Vernisajul expozitiei Praguri al artistei Iris Maria Tusa este gazduit de Muzeul Ion Jalea Constanta

11:05, 25.03.2024 - Joi, 28 martie 2024, de la ora 15:00, Muzeul "Ion Jalea" din Constanta va gazdui vernisajul expozitiei de fotografie "Praguri" a artistei Iris Maria Tusa. Expozitia este curatoriata de Lelia Rus Pirvan, directorul Muzeului de Arta Constanta, artist visual si conferentiar la Facultatea de Arte a Universitatii…

Expert: Pradatorul, pentru care s-a anunțat o recompensa, nu traiește in Marea Neagra

23:15, 22.02.2024 - Pradatorul mediteranean grouper, pentru capturarea caruia in Crimeea s-a anunțat o recompensa, este puțin probabil sa traiasca in Marea Neagra din cauza nivelului diferit de salinitate, acesta este un caz unic de detectare a unor astfel de pești in aceasta zona, a declarat lectorul superior al Catedrei…

Japonia a lansat o sonda care va inspecta deseurile spatiale

13:05, 19.02.2024 - O companie japoneza a anuntat luni ca a lansat cu succes o sonda despre care afirma ca este primul dispozitiv spatial ce are misiunea de a inspecta deseurile de pe orbita Pamantului, care au devenit in ultimii ani din ce in ce mai numeroase si potential periculoase, informeaza AFP, potrivit Agerpres.…


Ce parere ai despre aceasta stire?