Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimente care declanşează bolile autoimune

Publicat:

Cercetatorii sunt de parere ca dieta moderna cu alimente procesate si mesele bogate in preparate gatite la microunde ar putea fi de vina pentru crestere brusca a bolilor autoimune, cum sunt scleroza multipla, alopecia (caderea parului), astmul si eczemele.

O echipa de oameni de stiinta de la din SUA si Universitatea din Erlangen-Nuremberg, din Germania, spune ca dietele cu produse de tip fast-food  sunt partial de vina pentru dezvoltarea acestor boli autoimune.

Afla ce ingredient care se gaseste in multe dintre alimentele pe care le consumam zi de zi…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

recunoașterea și gestionarea bolilor copilariei

12:35, 03.06.2024 - Bolile copilariei reprezinta acele afecțiuni care apar, in mod tipic, la copiii de varsta mica. Din aceasta categorie fac parte, printre altele, varicela, rujeola și scarlatina, asupra carora ne vom opri in acest articol. Continua sa citești pentru afla cum le poți recunoaște și cum se pot ele trata!…

Varicela, rujeola și scarlatina: recunoașterea și gestionarea bolilor copilariei

11:25, 03.06.2024 - Bolile copilariei reprezinta acele afecțiuni care apar, in mod tipic, la copiii de varsta mica. Din aceasta categorie fac parte, printre altele, varicela, rujeola și scarlatina, asupra carora ne vom opri in acest articol. Continua sa citești pentru afla cum le poți recunoaște și cum se pot ele trata!…

Studiul care schimba ceea ce știam despre legatura dintre homo sapiens și omul din Neanderthal

15:55, 27.05.2024 - Un studiu recent, semnat de un grup de cercetatori de la Institutul Max Planck, Germania, și de la Universitatea Berkeley, SUA, schimba radical tabloul interacțiunii dintre Homo sapiens și Homo neanderthalensis. Cercetatorii susțin ca aceste doua specii umane au relaționat pentru o perioada relativ…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

Studiu: Vara lui 2023, cea mai fierbinte din ultimii 2.000 de ani

22:00, 14.05.2024 - Perioada iunie-august a anului 2023 fost cea mai calduroasa de la debutul inregistrarilor, din 1940 - un semn clar al schimbarilor climatice care alimenteaza noi fenomene extreme, informeaza Reuters si AFP, citate de Agerpres.Cercetatorii europeni au stabilit intr-un nou studiu ca vara trecuta, cand…

Un nou succes al spitalului sucevean. Secția de Nefrologie și Ambulatoriul de Genetica Medicala a fost recunoscut ca „Centru de expertiza in boli rare in domeniul bolilor renale rare”

12:51, 13.05.2024 - Pe data de 9 mai 2024 Spitalul Clinic Județean de Urgența ” Sf. Ioan cel Nou” Suceava, prin Secția de Nefrologie și Ambulatoriul de Genetica Medicala a fost recunoscut de catre Ministerul Sanatații ca „Centru de expertiza in boli rare in domeniul bolilor renale rare”. „Bolile renale rare cuprind o gama…

Romania, intre țarile care vor pierde zile de vreme confortabila in urmatorii ani. Balcanii, zona cea mai afectata din Europa de schimbarile climatice

22:55, 23.04.2024 - Cercetatorii americani de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Potrivit acestora, Romania este pe lista țarilor care vor „pierde” zile de vreme confortablia pana la inceputul secolului viitor, relateaza…

Pericolul ascuns din hartia igienica. Bolile asociate 'substanței eterne'

05:20, 12.04.2024 - Exista substanțe chimice potențial cancerigene in hartia igienica, potrivit unui nou studiu. Cercetatorii din cadrul Universitații din Florida au gasit urme ale acestor substanțe chimice in hartia igienica vanduta in intreaga lume și in probele de namol de la opt stații de tratare a apelor uzate din…


Ce parere ai despre aceasta stire?