Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alexandru Tănase: Chiar dacă și în 3 luni Președintele nu va desemna un premier, CC nu va putea constata existența circumstanțelor de dizolvare a Parlamentului

Publicat:

Constituția nu conține nicio prevedere ce i-ar permite Președintelui sa nu desemneze un premier, indiferent de motiv. Declarația aparține juristului , fost președinte al Curții Constituționale, care a facut o analiza a situației actuale, din punct de vedere constituțional, la solicitarea UNIMEDIA. Potrivit expertului, din moment ce dupa demisia , n-a fost formalizata o majoritate parlamentara calificata, capabila sa investeasca un Guvern, Președintele Republicii Moldova are obligația constituționala de a desemna propriul candidat pentru funcția de Prim-ministru.

Citeste articolul mai departe pe unimedia.md…  

Sursa articol: unimedia.md


Stiri pe aceeasi tema

BCS va ataca la CC legea privind pilotarea votului prin corespondența. Batrincea: Este un proiect care incalca Constituția RM

14:15, 28.04.2024 - Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) va ataca la Curtea Constituționala (CC) legea privind pilotarea votului prin corespondența. Despre aceasta a declarat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrincea.

Subiecte pe ordinea de zi a Parlamentului

10:20, 22.04.2024 - La Senat se reiau astazi dezbaterile asupra noului Cod Sivic, ce ar urma sa permita statului sa controleze mai bine taierile de arbori, inclusiv prin supraveghere video. Tot la Parlament, astazi este programata si o sedinta comuna a celor doua Camere. Vor fi supuse aprobarii plenului solicitarile presedintelui…

Fostul președinte al Curții Constituționale: Licitația de la aeroport - ”o telenovela foarte frumoasa”

13:51, 05.04.2024 - Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tanase, compara licitația de la Aeroportul Internațional Chișinau cu „o telenovela foarte frumoasa”. In opinia juristului, modul in care este organizata licitația scandaloasa denota un „provincialism”, care vine din saracie și lipsa economiei. Declarația…

ICCJ pune piedica Parlamentului - Abia votata, legea privind prelungirea insolvenței ajunge la CCR

17:11, 04.04.2024 - Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis, joi, sesizarea Curții Constituționale a Romaniei (CCR) cu privire la Legea privind aprobarea OUG privind instituirea unei prelungiri a termenelor procedurilor de prevenire a insolvenție și de insolvența.

Razboi in Ucraina, ziua 763. Zelenski se intalnește la Kiev cu președintele Parlamentului estonian

00:11, 27.03.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 763. Ucraina a scufundat sau a dezactivat o treime din navele de razboi ale Rusiei. Declarația aparține purtatorului de cuvant al Marinei ucrainene. Atacurile vor continua, a precizat reprezentantul Marinei.

Limba romana o inlocuieste definitiv pe cea moldoveneasca

19:05, 11.03.2024 - Curtea Constitutionala de la Chisinau a decis luni ca sintagma „limba romana” ramane in toata legislatia Republicii Moldova, inclusiv in Constitutie, magistratii respingand astfel o sesizare depusa de catre deputatii socialisti si comunisti, transmite Radio Chisinau. La sfarsitul lunii martie anul trecut,…

Sintagma „limba romana” ramane in toata legislația Republicii Moldova, a decis Curtea Constituționala de la Chișinau

18:30, 11.03.2024 - Curtea Constituționala a Republicii Moldova a respins luni, 11 martie, o sesizare depusa de parlamentarii socialișiti și comuniști și a stabilit ca sintagma „limba romana” va ramane in toata legislația țarii, inclusiv in Constituție, relateaza Agerpres, care citeaza Radio Chișinau.Sesizarea a fost depusa…


Ce parere ai despre aceasta stire?