Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ai grija cata sare spui in mancare! Iata ce afectiuni risti daca mananci prea sarat

Publicat:

Sarea, clorura de sodiu (60% clor si 40% sodiu), este folosita pentru asezonarea preparatelor in toate culturile si zonele lumii si se regaseste chiar si in proverbe si zicatori traditionale. Doza zilnica recomandata de sare este de 6 grame pe zi pentru adulti si copiii intre 11 si 14 ani, 5 grame pentru copiii cu varsta intre 7 si 10 ani, 3 grame pentru copiii intre 4-6 ani, 2 grame pentru copiii mici cu varste intre 1 si 3 ani, iar pentru cei sub un an, nu mai mult de un gram zilnic.

Sarea contine sodiu si clor si ambele sunt substante necesare pentru a efectua contractia muschilor…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Voluntarii Asociatiei Suflete deschise au ajuns cu daruri la supravietuitorii din mina de la Altin Tepe, dar si la micii pacienti din Casa Speranta si spitalele din Constanta (GAlERIE FOTO)

17:25, 28.04.2024 - Voluntarii Asociatiei "Suflete deschise" au ajuns cu daruri la supravietuitorii din mina de la Altin Tepe. Vestea intrarii Domnului in Ierusalim a fost dusa si celor 110 de copii internati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta si in Spitalul Clinic De Boli Infectioase. Voluntarii au adus tuturor zimbetul…

Imagini cu apartamentul din București al Claudiei Patrașcanu. Ce planuri are cu noua locuința, in care nu se muta permanent

10:25, 27.04.2024 - Claudia Patrașcanu a aratat pentru prima oara imagini cu apartamentul ei din București. Cantareața nu are de gand sa se mute permanent in noua locuința, ramane la Constanța cu copiii ei și ai lui Gabi Badalau. In urma cu cateva saptamani s-a aflat ca artista Claudia Patrașcanu și-a cumparat apartament…

Consumul excesiv de sare merge mana in mana cu bolile de inima si creste riscul de boli de rinichi

01:10, 22.04.2024 - Sarea sau clorura de sodiu reprezinta o componenta esențiala a regimului alimentar și se regasește, in mod natural, in unele alimente, precum peștele și fructele de mare, iar producatorii o adauga in majoritatea alimentelor procesate. Importanța acestui mineral este vitala din mai multe motive: contribuie…

Norovirusul, foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente. Simptome frecvente și tratament

09:41, 06.04.2024 - Norovirusul, foarte contagios și raspandit in mod obișnuit prin alimente. Simptome frecvente și tratament Norovirusurile sunt foarte contagioase și sunt aruncate in fecalele oamenilor și animalelor infectate. O persoana poate fi infectata cu norovirus prin consumul de alimente contaminate, consumul…

Dieta de sezon. Ce alimente sa consumi pentru a scapa mai repede de astenia de primavara

23:25, 21.03.2024 - Primavara este adesea asociata cu o schimbare de dispoziție și energie pentru mulți oameni. Astenia de primavara poate afecta calitatea vieții, ducand la oboseala, lipsa de concentrare și stari de apatie. Insa, exista modalitați prin care poți gestiona și chiar preveni aceste simptome neplacute prin…

Alimente pe care dermatologii nu le-ar recomanda niciodata. De ce este bine sa le eviți

23:05, 19.03.2024 - Iata care sunt alimentele de care trebuie sa te ferești.Alimente dulciIncluderea alimentelor zaharoase in dieta poate provoca dezastru pe piele. Acest lucru se datoreaza faptului ca prea mult zahar poate duce la creșterea nivelului de glucoza din sange, ceea ce duce la inflamație. Nu doriți ca o inflamație…

Tot ce trebuie sa știi despre "gatul de curcan". Cum se poate preveni apariția lui

16:35, 15.03.2024 -  Termenul de "gat de curcan" se refera la aspectul lasat și pliat al pielii de pe gat. Acest fenomen este adesea rezultatul pierderii elasticitații pielii și al slabirii mușchilor din zona gatului. Este un semn comun al imbatranirii dar nu este limitat doar la acesta. Factori precum expunerea la soare,…


Ce parere ai despre aceasta stire?