Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Adrian Constantin, cercetătorul român care a câştigat ‘Nobelul Austriei’: ‘Pentru mine, compatibilitate între religie și știință există şi dă o speranţă spre bine, frumuseţe şi sens’

Publicat:

este unul dintre cei mai de seama cercetatori ai momentului, castigand in 2020 , supranumit si ”“, cel mai valoros premiu pentru promovarea stiintei. Motivul pentru care romanul a primit aceasta distinctie a fost cercetarea in domeniul modelarii matematice a miscarii valurilor si curentilor, dar si pentru numarul mare de cercetatori de varf care s-au format in echipa lui. Din juriu au facut parte doi castigatori ai . In 1989 a inceput facultatea, in Timisoara. In al doilea an de facultate a fost admis in Franta

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Burduja, un pesedist din PNL

17:10, 21.05.2024 - „Speranța și deziluzie“ este o carte scrisa de Sebastian Burduja, iar titlul m-a inspirat privind candidatura acestuia la Primaria Capitalei. Dupa definitivarea listei candidaților la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja mi s-a parut a fi candidatul cel mai potrivit pentru funcția de Primar General,…

Speranta moare ultima! CFR Timisoara intalneste in meciul 3 al finalei United Galati, de aceasta data pe teren propriu

18:35, 20.05.2024 - Finala campionatului national de futsal a programat primele doua partide in Moldova, pe malul Dunarii la Galati, acolo unde United, campioana en-titre a intalnit CFR Timisoara, pentru prima data ajunsa in ultimul act al esalonului de elita. United a obtinut doua victorii, dupa un 5-2 mai lejer in prima…

Decizia organizatorilor Roland Garros i-a infuriat pe fani: „O rușine! Cel mai prost Grand Slam!”

10:30, 15.05.2024 - Organizatorii Roland Garros au anunțat lista de wild card-uri pentru ediția din 2024. Iar faptul ca austriacul Dominic Thiem (30 de ani, 117 ATP) nu a fost invitat i-a revoltat pe fani. Vor fi 8 jucatori din Franța care au primit wild card pe tabloul principal al Roland Garros 2024 și alți 8 care au…

Patru oi au fost inscrise la o școala, in Franța. Motivul din spatele demersului ieșit din tipare

13:20, 14.05.2024 - Orice parinte iși dorește, cum e firesc, tot ce e mai bun pentru copilul sau, inclusiv sa aiba acces la educație, și sa poata merge la cursuri. O situație inedita a aparut in cazul unei școli din Franța, acolo unde mai mulți parinți au recurs la o soluție ieșita din tipare, pentru ca ai lor […] The…

Competitia de comunicare pentru tineri cercetatori, Games of Science 2024, la Universitatea Ovidius din Constanta

16:50, 04.04.2024 - La Universitatea Ovidius din Constanta UOC are loc, in perioada 4 5 aprilie 2024, competitia "Games of Science", care promoveaza stiinta pe intelesul tuturor si care ofera acces tinerilor cercetatori la training uri de comunicare publica si la o comunitate de oameni de stiinta si sustinatori ai stiintei…

Codruța Kovesi e cu ochii pe Romania! Parchetul European a facut percheziții la Arad

07:20, 13.03.2024 - Parchetul European ( EPPO ),  prin secțiile sale din Timișoara și București, a efectuat percheziții in municipiul Arad, in mai multe locații. Motivul a fost cautarea de probe intr-o ancheta asupra unei firme suspectate de frauda. Peste 3 milioane de euro, finanțare nerambursabila din surse naționale…

Fertilizarea in vitro, la Clinica Bega. Perspective exista, personal pregatit la fel, dar trebuie acreditare

10:15, 12.03.2024 - Mediul medical din Timișoara este mai aproape in a primi acreditarea pentru realizarea fertilizarii in vitro decat pentru transplantul renal, de asemenea oprit in orașul de pe Bega. Motivul, spitalele nu mai au specialiști care sa aiba experiența in acest domeniu, ceea ce face acreditarea mai dificila.…

Optimizarea antrenamentelor: ce au elaborat oamenii de știința din Franța și Marea Britanie

23:20, 09.03.2024 - Oamenii de știința din Franța și Marea Britanie au dezvoltat un model matematic pentru a optimiza antrenamentele și a imbunatați rezultatele. La crearea modelului, experții au luat in considerare variabilitatea controlului motor și influența creierului asupra procesului de executare a mișcarilor. {{504568}}Datorita…


Ce parere ai despre aceasta stire?