Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A fost ­descifrat ­secretul ­solidităţii ­deosebite a ­betonului din ­perioada

Publicat:

Cum au reusit constructiile romane, de exemplu apeductele si Panteonul din Roma, sa reziste atat de bine in fata trecerii timpului? Aceasta intrebare ii intereseaza de multa vreme pe oamenii de stiinta, a informat AFP, preluata de Agerpres. Cercetatorii americani si europeni sunt de parere ca au descoperit, in sfarsit, secretul longevitatii deosebite a acestor minuni ale arhitecturii, vechi de aproximativ 2.000 de ani: un beton capabil sa se repare singur. In timp ce unele dintre cladirile moderne cad in ruina dupa doar cateva decenii, autorii noului studiu spera ca descoperirea lor va putea contribui…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Destinațiile turistice din Europa unde sunt cele mai mari riscuri sa fii jefuit

13:16, 07.05.2024 - Un nou studiu a descoperit ca unele dintre cele mai populare locuri turistice din Europa sunt, din pacate, insoțite de unele dintre cele mai grave statistici privind furturile de buzunare de pe continent, transmite Euronews.com. Conform studiului unei companii de asigurari de calatorie, Italia a ieșit…

David Turturean, student la MIT (SUA), despre somitațile de la catedra și posibilitatea ...

15:06, 30.04.2024 - Suceveanul David Turturean este unul dintre cei noua romani care studiaza in prezent la Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite ale Americii, una dintre cele mai indepartate, dar și mai reputate destinații de studiu din intreaga lume.Student in anul 3 la Departamentul de ...

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Adversari unul și unul la turneul final al BJK Cup! Pe cine poate intalni Romania

13:30, 14.04.2024 - Romania va participa la turneul final al Billie Jean King Cup, dupa ce sportivele din lotul lui Horia Tecau au invins Ucraina, scor 3-2. Competiția va avea loc la Sevilla, in Spania, in perioada 12 – 17 noiembrie. Țara noastra e in premiera la turneul final al Billie Jean King Cup, unde sunt 12 echipe…

MApN:Exercitiul multinational Sea Shield 24

09:16, 08.04.2024 - Nr. 86 5 aprilie 2024 Exercitiul multinational "Sea Shield 24" Fortele Navale Romane organizeaza, in perioada 8 21 aprilie, exercitiul multinational "Sea Shield 24", la care vor lua parte 12 state aliate si partenere, precum Bulgaria, Franta, Georgia, Grecia, Italia, Marea Britanie, Moldova, Regatul…

Ar putea Europa sa invinga Rusia intr-un ipotetic al treilea razboi mondial?

22:20, 25.03.2024 - Cu aproape 6.000 de focoase nucleare, Rusia lui Vladimir Putin are capacitați devastatoare capabile sa anihileze orașe intregi sau chiar sa provoace tsunami radioactive. Iar liderul rus a amenințat cu "consecințe tragice" daca NATO va trimite trupe in Ucraina. In fața acestui titan, ce opțiuni ar avea…

Putin respingea, in urma cu cateva zile, avertismentele SUA privind un posibil atac terorist

14:16, 23.03.2024 - Președintele rus Vladimir Putin a respins avertismentele SUA privind un potențial incident terorist la Moscova, cu doar cateva zile inainte de atacul de vineri seara. Atacul a fost revendicat de ISIS, un scenariu vehiculat și de Washington, dar Rusia nu s-a pronunțat deocamdata pe aceasta tema, scriu…

Discuții aprinse la „Davosul Rusesc”. Ce au pus la cale factorii de decizie de la Kremlin

18:31, 28.02.2024 - In primul rand, pana in acest moment rolul statului in lume se va schimba semnificativ - cu o competiție sporita pentru resurse și influența și fara o putere hegemonica, „suveranitatea va deveni o marfa rara pentru state". Economia globala se adapteaza la „instabilitatea permanenta" și va raspunde mai…


Ce parere ai despre aceasta stire?