Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

30 ianuarie 2000: catasrofa de la Aurul – cea mai mare catastrofă ecologică de după Cernobîl

Publicat:

La sfarșitul lunii ianuarie se implinesc 22 de ani de la catastrofa cu cianura produsa de cedarea iazului de decantare a fostei companii Aurul. Apa cu cianura a ajuns in raul Lapus, apoi in Tisa si in Dunare. Cianura, practic, a ucis toate vietatile din acele ape. A fost cea mai mare catastrofa ecologica din Europa, dupa cea de la Cernobil. Oare azi, dupa mai bine de doua decenii de la aceasta catastrofa, care este situatia minelor dezafectate, a iazurilor de decantare? Putem vorbi de siguranta, sau doar ne ascundem dupa falsul adapost al nepasarii? Din pacate, cu titii cunoastem raspunsurile…

Citeste articolul mai departe pe ziarmm.ro…  

Sursa articol: ziarmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

38 de ani de la catastrofa nucleara: la Chișinau au fost comemorate victimile

17:40, 26.04.2024 - Astazi se implinesc 38 de ani de la cea mai mare catastrofa nucleara din istoria omenirii, provocata de explozia reactorului Nr.4 al centralei nucleare de la Cernobil, Ucraina. La lichidarea consecințelor avariei nucleare au participat peste 3.500 de moldoveni, iar mai mult jumatate dintre aceștia nu…

Maia Sandu: Tragedia de la Cernobil aminteste despre importanta cooperarii internaționale in domeniul nuclear. Doar asa putem avea un viitor pasnic

10:00, 26.04.2024 - Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj, cu ocazia implinirii a 38 de ani de la tragicul accident nuclear de la Cernobil. „Urmarile servesc drept exemplu al pericolelor nucleare și amintesc despre importanța cooperarii internaționale pentru utilizarea pașnica și in siguranța a tehnologiilor nucleare”,…

De ce sunt mobilizați rezerviștii din Galați și Braila? Cele doua orașe sunt in zona vulnerabila a Romaniei, „Poarta Focșanilor”

22:05, 11.04.2024 - Exercițiul de mobilizare a rezerviștilor a fost demarat la Galați și Braila pentru ca cele doua orașe sunt cele mai estice puncte ale „Porții Focșanilor”, cea mai vulnerabila zona a Romaniei și Flancului Estic al NATO la un atac al Rusiei. In aceste zile, aproximativ 600 de rezerviști din Galați și…

Analiza DW: De ce romanii nu-i vor pe Ciuca, Ciolacu și Drula?

22:45, 03.04.2024 - Romanii vor un președinte tip elefant, pisica sau leu. Se așteapta sa vada la Cotroceni pe cineva de calibru diferit de Ciolacu sau Ciuca, cineva care se pricepe la politica externa. „Ce președinte vor romanii? Percepția votanților și non-votanților asupra potențialilor candidați la prezidențiale”,…

Se modifica geografia vinului

19:55, 26.03.2024 - Viitorul apartine oare vinurilor engleze? Pe fondul schimbarilor climatice, anumite regiuni viticole traditionale ale lumii ar putea sa nu mai poata produce vin in mod rentabil, in timp ce altele amplasate mai la nord ar putea sa se lanseze in aceasta activitate, arata un studiu publicat marti, transmite…

Marea Caspica nu prea este mare, ci lac. Aceasta clasificare aparent neimportanta are de fapt consecințe geopolitice profunde

09:51, 24.03.2024 - Deși Marea Caspica deține titlul de cea mai vasta intindere de apa interioara de pe glob, particularitațile sale unice au starnit dezbateri asupra clasificarii corecte ca mare sau ca un lac uriaș. Aceasta distincție, care ar putea parea la prima vedere lipsita de importanța, are de fapt consecințe geopolitice…

Sunt sau nu cormoranii un pericol pentru piscicultura? Ce spune cercetatorul conf. univ. dr. ing. Dan Traian Ionescu

17:50, 25.02.2024 - Singurul cercetator științific al Romaniei la RAMSAR, conf. univ. dr. ing. Dan Traian Ionescu, a fost intrebat, in cadrul emisiunii „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”, daca sunt sau nu cormoranii un pericol pentru piscicultura? Sebastian Dan, realizatorul emisiunii: „Pentru ca sunteți cercetator științific,…

Producatorii se grabesc sa ieftineasca anumite modele de mașini. Care este motivul

10:21, 17.02.2024 -  Stellantis si Renault incearca sa dezvolte vehicule electrice mai accesibile, care sunt mai scumpe decat echivalentele lor cu motoare cu combustie, deoarece cresterea vanzarilor de masini electrice a incetinit, in timp ce gigantii americani General Motors si Ford au abordat posibilitatea unor parteneriate…


Ce parere ai despre aceasta stire?