Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:16, 07.08.2023

Stimularea creierului cu ajutorul electrozilor ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor de ADHD la copii

Stimularea creierului cu ajutorul electrozilor ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenţie (ADHD) la copii, potrivit unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de…




20:05, 19.06.2023

Cercetătorii austrieci avertizează: Pacienții obezi au un risc major de depresie, anxietate, adicții…

Obezitatea (indice de masă corporală peste 30) reprezintă un factor de risc pentru numeroase patologii, inclusiv de boli mintale: depresie, anxietate, adicții…    A fi obez mărește riscul de diabet, insuficiență…




18:35, 21.12.2021

Descoperire IMPORTANTĂ în medicină. Uleiul de canabis eficient în tratarea autismului

Uleiul de canabis medicinal este eficient în tratarea autismului, arată un studiu al Universității Tel Aviv (TAU). Experimentele au fost realizate, deocamdată, pe animale. Cercetarea a fost publicată în jurnalul…




16:51, 20.12.2021

STUDIU | Tratamentul cu ulei medicinal de CANNABIS, eficient în tratarea AUTISMULUI

Cercetătorii au descoperit că tratamentul cu ulei de canabis medicinal îmbunătăţeşte atât parametrii comportamentali ai autismului, cât şi pe cei biochimici. Rezultatele studiului, condus de doctoranda Shani Poleg,…




23:20, 12.06.2021

Oamenii de știință au vorbit despre dauna uleiurilor vegetale asupra psihicului

Experții de la Universitatea irlandeză de Medicină și științe Medicale RCSI au anunțat că folosirea uleiurilor vegetale, care conțin o cantitate mare de acizi grași omega-6 și, ca urmare, un nivel ridicat al acestor…




22:27, 25.04.2017

Fă-ţi imediat planuri de concediu. Iată ce beneficii are vacanţa

Un studiu publicat in Translational Psychiatry sustine ca atat vacanta cat si meditatia au un impact pozitiv asupra retelelor moleculare. Astfel, s-a observat ca o saptamana de vacanta a schimbat modelul retelelor…




14:29, 02.02.2017

Nivelul scăzut de glucoză din creier, primul semn al instalării bolii Alzheimer

Unul dintre primele semne ale bolii Alzheimer este un declin al nivelului de glucoză din creier, potrivit unui studiu efectuat recent de oameni de știință americani și publicat marți online în jurnalul "Translational…




15:23, 01.02.2017

Studiu: Poluarea aerului poate provoca Alzheimer

Un studiu recent provoacă îngrijorare în rândul oamenilor. Potrivit oamenilor de știință, poluare aerului poate provoca Alzheimer. Cercetarea în acest sens a fost publicată recent în publicația Translational Psychiatry,…




18:07, 09.01.2016

Renunţă la Facebook şi telefon când eşti cu bebeluşul în braţe. Psihologii explică de ce este important să faci acest lucru

De câte ori ţi s-a întâmplat să fii cu telefonul într-o mână şi cu bebeluşul în cealaltă? Sau să îţi instalezi bebeluşul confortabil în cărucior sau în port-bebe pentru a putea trimite mesaje pe telefon? Ori să…




08:11, 19.06.2015

A fost identificată o proteină din sânge care ar putea prezice maladia Alzheimer

Autorii studiului, publicat în revista &"Translational Psychiatry&", au afirmat că acesta este cea mai amplă cercetare de acest gen, deoarece a măsurat simultan peste 1.000 de proteine din sângele a…




12:39, 18.09.2014

Depresia poate fi depistata printr-un test de sange!

Oamenii de stiinta din Chicago au creat un test sanguin inedit care depisteaza depresia. Rezultatul uluitor se datoreaza faptului ca aceasta afectiune determina cresterea unor substante chimice din sange. …




21:48, 17.06.2014

Un medicament folosit împotriva bolii somnului are efecte surprinzătoare în cazurile de autism

Suramina, un medicament sintetizat în 1916 împotriva bolii africane a somnului, poate să-i facă pe şoarecii adulţi bolnavi de autism să revină la un comportament social normal, conform unui studiu publicat în ultimul…




00:00, 13.07.2013

Conform unui studiu, br / Anticorpii materni reprezinta o noua pista in diagnosticarea autismului

Anticorpii materni care au ca tinta proteine din creierul fatului ar putea juca un rol in dezvoltarea anumitor forme de autism, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, publicat in Translational Psychiatry.…




08:20, 11.07.2013

STUDII MEDICALE - Anticorpii materni, o noua pista in diagnosticarea autismului

Anticorpii materni care au ca tinta proteine din creierul fatului ar putea juca un rol in dezvoltarea anumitor forme de autism, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, publicat in Translational Psychiatry,…




05:00, 11.07.2013

Viitoarele mame vor putea afla daca risca sa nasca un copil autist cu ajutorul unui simplu test de sange

Intr-un studiu recent, cercetatorii au analizat mostrele de sange de la 246 de mame ale copiilor cu autism si de la 149 de mame cu copii fara autism. In comparatie cu mamele copiilor obisnuiti, mamele copiilor…




19:26, 10.07.2013

Anticorpii materni, o nouă pistă în diagnosticarea autismului

Anticorpii materni care au ca ţintă proteine din creierul fătului ar putea juca un rol în dezvoltarea anumitor forme de autism, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, publicat în Translational…