Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:34, 29.08.2016

DSP Alba derulează în perioada 26 august – 30 septembrie o campanie de prevenire a toxiinfecțiilor alimentare

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba derulează, în perioada 26 august – 30 septembrie, în contextul începerii noului an școlar, o campanie de prevenire a toxiinfecțiilor alimentare. În cadrul campaniei vor fi…




00:53, 04.07.2016

Alimentele “capcană” care ne îmbolnăvesc pe timpul verii

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) le recomandă vasluienilor să evite o serie de alimente care pot provoca boli infecţioase cu complicaţii majore: „Toxiinfecţiile alimentare sunt cauzate de diferite…




09:52, 27.06.2016

Toxiinfecţiile alimentare sunt un pericol mai mare pe timp de caniculă

Din cauza temperaturilor ridicate şi a condiţiilor proaste de depozitare, produsele se pot altera mai repede decât este termenul de garanţie. De aceea, trebuie să fiţi foarte atenţi atunci când vă faceţi cumpărăturile.




18:27, 26.06.2016

Masuri speciale. Recomandari destinate comerciantilor si clientilor din Lugoj pentru evitarea aparitiei toxiinfectiilor alimentare in perioadele caniculare

In sezonul cald creste riscul alterarii alimentelor si, implicit, al aparitiei de toxiinfectii alimentare si, de aceea, este bine sa fie respectate cateva masuri simple, dar foarte eficiente. Autoritatea Nationala…




18:39, 23.06.2016

Cum să prevenim apariția toxiinfecțiilor alimentare în perioadele de caniculă

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenție modului în care păstrează sau prepară…




17:42, 23.06.2016

Recomandări ANSVSA pentru populație în vederea prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioadele caniculare

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă populației ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenție modului în care păstrează sau prepară…




00:02, 30.04.2016

Pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare: Controale la sange pe litoral. O unitate a fost inchisa temporar

Echipe mixte constituite din reprezentanti ai Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Directiei Judetene de Sanatate Publica si Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au…




12:02, 29.04.2016

CONSTANȚA. Magazinul Auchan, dat în judecată după scandalul toxiinfecțiilor alimentare!

O femeie din Constanța a dat în judecată magazinul Auchan și a solicitat daune de 900.000 de lei după ce s-a îmbolnăvit de Salmonella, la sfârșitul anului trecut. Totul în urma scandalului toxiinfecțiilor alimentare…




09:13, 27.04.2016

Cum să eviţi toxiinfecţiile alimentare

Nu este suficient să cumpăraţi mâncare proaspătă, aceasta trebuie preparată şi păstrată în locuri adecvate. Iată ce ne recomandă specilialiştii de la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţă…




16:37, 30.03.2016

Bolile alimentare sunt mai grave la copii. Ce sfaturi dau medicii pediatri

Bebeluşii, copiii până în 3 ani sunt cei mai expuşi bolilor de alimentaţie, mai ales în situaţia în care părinţii nu ştiu cum să facă diversificarea şi introduc mult prea devreme anumite alimente în dieta copiilor.…




05:22, 25.03.2016

Turma, la control!

În timp ce mai mulţi ciobani protestau la Bucureşti, autorităţile au demarat controale pentru prevenirea toxiinfecţiilor cu carne de miel. La solicitarea forului conducător central, Direcţia Sanitară Veterinară…




07:54, 24.03.2016

În timp ce ciobanii protestează la București, ANSVSA a dispus controale pentru prevenirea toxiinfecțiilor cu carne de miel!

Conducerea ANSVSA a dispus demararea acțiunilor specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor…




00:02, 16.03.2016

Actualitate - Recomandari ANSVSA pentru evitarea aparitiei toxiinfectiilor alimentare

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda populatiei sa acorde atentie mo­dului în care pastreaza sau prepara alimentele si a locurilor de unde acestea sunt cumparate:-…




14:14, 13.03.2016

Cruciada in cazul toxiinfectiilor de la Traian continua

Amenzi de peste 10.000 de lei primite si de celelalte firmele care au livrat alimente pentru masa de parastas Agitatia produsa de incidentul de la Traian, când sute de persoane au facut toxiinfectie alimentara…




10:33, 08.03.2016

Piteşti: Mulţi copii nu au mers la cursuri de teama toxiinfecţiilor alimentare

Peste jumătate dintre elevii unei şcoli din Piteşti nu au mers la cursuri de teama toxiinfecţiilor alimentare. Până acum 40 de copii au ajuns la Spitalul de pediatrie din Piteşti, după ce au mâncat la cantina şcolii…




15:37, 07.03.2016

Părinţilor le este teamă să-şi mai trimită copii la Şcoala nr. 16 din Piteşti, de teama toxiinfecţiilor alimentare

De teama toxiinfecțiilor alimentare, mai mult de jumătate din elevii unei școli din Pitești nu au venit luni la cursuri. Săptămâna trecută, zeci de elevi de la școală numărul 16 din Pitești au ajuns la spital,…




18:07, 06.02.2016

Tratamente naturiste pentru toxiinfectiile alimentare. Sfaturi batranesti care au dat rezultate

Toxiinfectiile alimentare sunt afectiuni digestive acute. care se pot trata si cu plante medicinale Medicii avertizeaza ca extremele de varsta, respectiv copiii si batranii, reprezinta categoriile cele mai expuse…




09:44, 02.12.2015

Preparatul MINUNE: elimină toxinele din corp, vindecă toxiinfecţiile alimentare şi curăţă intestinele şi colonul

Cauţi o cură de detoxifiere miraculoasă, care să te scape de toxinele din organism cât ai zice "peşte" şi fără sacrificii culinare? Iată o reţetă minune, care îţi curăţă organismul complet…




18:38, 17.09.2015

Numărul toxiinfecţiilor alimentare, cu 50% mai mare faţă de anul trecut

Pe parcursul anului curent, în municipiul Chişinău se atestă o sporire cu 50 % a morbidităţii prin toxiinfecţii alimentare, în comparaţie cu perioada similară a anului precedent. Printre cei mai frecvenţi…




11:57, 16.09.2015

Iată care sunt bolile care apar la început de an şcolar

Vacanța s-a terminat, iar o dată cu ea s-au terminat și lipsa de griji și relaxare a elevilor, dar și a părinților. Pe lângă grijile ce țin de achiziționare rechizitelor pentru școală, o altă grijă importantă este…




02:28, 14.08.2015

Pericolele din brânza vândută pe marginea drumului, în plină caniculă. Ce riscăm dacă mâncăm produsele ţinute în soarele fierbinte - explicaţia medicilor

Cel puţin în teorie, laptele şi produsele lactate pot fi valorificate numai în unităţi autorizate sanitar veterinar, iar una dintre condiţiile de bază este ca vânzarea acestora să se facă „numai în spaţii care…




06:43, 01.08.2015

Pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare

ANSVSA impune condiţii stricte pentru comercializarea produselor alimentare în târguri şi la manifestările tradiţionale A devenit deja tradiţie ca la nivelul localităţilor urbane şi rurale din întreaga ţară administraţiile…




12:53, 29.07.2015

Canicula favorizeaza bolile diareice si toxiinfectiile alimentare

Vremea caniculara ne pune sanatatea la grea incercare, iar medicii infectionisti atrag atentia asupra riscurilor pe care temperaturile ridicate le accentueza in cazul unor afectiuni.    Specialistii spun ca temperaturile…




14:19, 16.07.2015

Alimente periculoase vara. Vinovate de apariția celor mai multe cazuri de toxiinfecții alimentare

Toxiinfecţiile alimentare sunt boli infecţioase acute, cauzate de ingestia alimentelor care conţin germeni patogeni sau toxine ale acestora. Căldura din timpul verii reprezintă o condiţie ideală pentru dezvoltarea…




00:03, 10.07.2015

Este sezonul toxiinfecţiilor alimentare. Află cum să le previi

În sezonul cald, afecțiunile digestive sunt din ce în ce mai întâlnite. Copii și  adulţi deopotrivă pot avea de suferit dacă nu sunt atenți la alimentele consumate. Specialiștii Direcției de Sănătate Publică…




07:20, 06.07.2015

Sfaturi pentru evitarea toxiinfecţiilor alimentare

Ne aşteaptă o vară fierbinte, spun meteorologii. Însă, veterinarii ne atrag atenţia că în sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare. De aceea, este bine…




15:45, 29.06.2015

Recomandări pentru evitarea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioadele caniculare

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă  populaţiei ca, în perioadele cu temperaturi ridicate, să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară…




20:21, 21.06.2015

10 reguli de urmat ca să previi toxiinfecțiile alimentare

 Toxiinfecţiile alimentare sunt afecţiuni determinate de alimente contaminate de o bacterie, virus sau parazit. Majoritatea persoanelor, consumând alimente contaminate care nu au fost suficient preparate termic…




11:15, 04.06.2015

Atentie!: Incepe sezonul toxiinfectiilor alimentare

Medicii atrag atentia ca in fiecare vara numarul celor care ajung la spital din cauza alimentatiei inadecvate este in crestere. Toxiinfectiile alimentare apar in urma consumarii de alimente contaminate cu bacterii…




19:25, 19.05.2015

Cum ne ferim de toxiinfecţiile alimentare în perioada caldă. Sfaturile medicilor specialişti: atenţie la mâncarea cumpărată de la fast food

Medicul gastroenterolog Iuliana Toma a declarat pentru Adevarul.ro că fructele şi legumele insuficient spălate, dar şi mâncarea alterată poate provoca toxiinfecţii alimentare. Simptomele în majoritatea cazurilor…