Retetele - Stiri si informatii despre Retetele | pagina 3 Ultima actualizare: 06:51:21, 04.05.2024
15:26, 05.07.2019
REŢETĂ DE SEZON: Ardei copti
Mod de preparare Ardei copti Se coc ardeii pe o plita sau in tigaie, pe toate partile pana se coc bine, se pun intr-un castron, se sareaza si se lasa acoperiti un pic, pana se mai racesc. Apoi se ia pielea basicata…
11:45, 05.07.2019
lauraadamache.ro: Minciunele pufoase cu ricotta
Reteta de minciunele pufoase este foarte simpla si rapida, iar daca nu aveti ricotta, desi acum se gaseste aproape in toate magazinele, o puteti inlocui cu urda de vaca, ies la fel de gustoase. Nu am mai facut…
06:27, 05.07.2019
Povestea sarmalelor. Unde au apărut, cum s-au răspândit şi de ce varianta românească se face cu carne de porc
Considerate „comori“ ale gastronomiei româneşti, sarmalele sunt, de fapt, originare din... India, de unde au „migrat“ încet spre vest. Reţeta s-a răspândit în Balcani mai ales în perioada bizantină. Turcii doar…
00:57, 05.07.2019
Reţeta de weekend – Vinete pane cu sos de usturoi
Ingrediente: 3 vinete, 2 ouă, sare, piper, 3 linguri de făină, boia dulce, 1 lingură ulei. Mod de preparare: Tăiaţi vinetele rondele de un centimetru, daţi-le cu sare şi lăsaţi-le pe un şervet absorbant cam 20…
18:46, 04.07.2019
Rețete de cocktailuri pe care trebuie să le încerci vara asta (PUBLICITATE)
Ești pus pe distracție și vrei să îți dai musafirii pe spate? Prepară-le un cocktail… sau mai multe. Te ajutăm cu câteva rețete extrem de apreciate în întreaga lume. Iată de ce bauturi alcoolice și alte ingrediente…
14:22, 04.07.2019
Tocăniță delicioasă de-ți lasă gura apă! Cele mai bune rețete și un ceaun uriaș, lângă Timișoara
Lângă Timișoara se va desfășura o nouă ediție a unui festival culinar delicios. În rolul principal, tocănița, gătită după rețete felurite, cu ingrediente clasice sau un strop de inovație. The post Tocăniță delicioasă…
06:07, 04.07.2019
Cea mai ieftină şi sănătoasă mâncare de vară. În cât timp faci supa de roşii perfectă, ingrediente care dau savoare
Bogată în vitamine şi răcoritoare pe arşiţă, supa de roşii este mâncarea perfectă vara. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”…
00:55, 04.07.2019
Vechile reţete ale Transilvaniei, reinterpretate de bucătari contemporani (Eveniment)
Vechile reţete ale Transilvaniei, reinterpretate de bucătari din Braşov şi Sibiu Lansarea cărţii de reţete din Transilvania, „Bucate de prin sate”, va avea loc astăzi, în Şura Albă de la Viscri…
23:02, 03.07.2019
Secrete din bucătăria primarului Mihai Chirica
Poate pare greu de crezut, dar primarul municipiului Iași, Mihai Chirica este îndrăgostit de bucătărie. Una din pasiunile sale este gătitul. Mai mult decât atât, edilul are propriile rețete și nu ratează niciodată…
15:42, 03.07.2019
Sigur nu ştiai asta! Nu mai aruncaţi seminţele de pepene! Sunt deosebit de sănătoase
Totuşi, seminţele nu ne sunt deloc pe plac şi nu ştim cum să scăpăm mai rapid de ele. Medicii ne atrag atenţia asupra faptului că nu ar trebui să le mai aruncăm la gunoi, pentru că sunt extrem de sănătoase. Potrivit…
10:38, 03.07.2019
REŢETA ZILEI: Supa crema de post
Mod de preparare Supa crema de post Toate ingredientele de mai sus se trec prin masina de tocat. Se pun la un loc la fiert in oala. Se fierbe doar putin, ca sa mai ramana ceva vitamine. Se potriveste de gust si…
09:06, 03.07.2019
Rețetă de muffins cu morcovi și cremă de afine. Un desert de vară dulce-acrișor.
Pentru că este sezonul afinelor și sunt la mare căutare prăjiturile cu afine, vă propunem o rețetă de muffins cu morcovi și cremă de afine - un desert de vară dulce-acrișor, pe placul tuturor.
22:45, 02.07.2019
Secretul micilor capitalisti, gãtiti dupã reteta comunistã, de la Husi
GRÃDINAR SI MÃCELAR…Când nu este mos Crãciun, seful cel Mare de la Prodcyp, Nicu Ciupilan, se ocupã de grãdinãrit. Sutele de mii de becuri care transformã abatorul în casa lui Mos Crãciun sunt schimbate cu zeci…
12:18, 01.07.2019
VIDEO/ Andreea Bălan a fost crescută în spirit religios de bunica maternă. Urmează aceeași rețetă cu fetele ei
Andreea Bălan a primit o a doua șansă la viață după probleme de sănătate îmtâmpinate în primăvară, la nașterea celei de-a doua fetițe. Artista îi este recunoscătoare divinității, ea fiind foarte credincioasă: merge…
10:56, 01.07.2019
REŢETA de caniculă: Salată de varză şi roşii
Ingrediente Salata de varza si rosii o jumatate de varza (rosie sau alba), un ardei, 4 rosii, un castravete, sare si piper, ulei, otet Mod de preparare Salata de varza si rosii Se taie varza fideluta, ardeiul cat…
10:53, 01.07.2019
3 rețete pentru vegani cu paste integrale
Dacă ai un stil de viață vegan, cu siguranță ești în căutarea unor rețete care să fie pe placul tău. Pastele integrale se numără printre principalele ingrediente pe care le poți folosi pentru a realiza cele mai…
06:27, 01.07.2019
Reţeta delicioşilor castraveţi puşi la murat vara. Câtă sare se adaugă în saramură şi cu ce se căpăcesc
Vara, orice gospodină pune la murat castraveţi. Delicioasa garnitură însoţeşte cu succes orice mâncare cu carne, fasole sau cartofi. Reţeta castraveţilor în saramură care se acresc în câteva zile o regăsim la regratatul…
05:07, 01.07.2019
Număr impresionant de contracte cu statul, bifate de o firmă abonată la banii publici
Firma clujeană Diferit SRL este omniprezentă la licitațiile din Bistrița-Năsăud de ani buni. De la reabilitări și întrețineri de drumuri, la deszăpeziri, clujenii au prins tot ce se putea. Această situație nu se…
04:15, 01.07.2019
Cum se prepară delicioasa prăjitură „Parlament“. Desertul îi cucereşte şi pe cei mai pretenţioşi pofticioşi
Între ingredientele de care aveţi nevoie ca să preparaţi prăjitura se numără ouăle, nucile, biscuiţii, crema de ciocolată. Reţeta este simplă şi nu foarte costisitoare. Timpul de preparare nu depăşeşte o oră.
00:07, 01.07.2019
Aida Parascan îți recomandă două băuturi pentru vremea caniculară preparate după rețetă proprie
Legumele proaspete, sănătoase, preparate corespunzător, pot face minuni pentru starea ta de spirit și pentru tenul și pielea corpului tău. Buzoianca Aida Parascan, câștigătoare a emisiunii MasterChef de la Pro…
22:36, 30.06.2019
Balmoşul din Maramureş devine tot mai cunoscut peste hotare
Balmoşul tradiţional din Maramureş se face la ceaun, afară, în curtea casei, dar se poate realiza şi în bucătăriile moderne. Reţetă tradiţională de balmoş fost primită de la Complex Lostriţa, Baia Mare (Maramureş)…
14:02, 30.06.2019
Rețeta zilei. Cei mai buni cartofi fondanți
Dacă îți e poftă de ceva delicios și ai rămas în pană de idei în ceea ce privește ceva bun și absolut delicios de mâncare, iată cum poți să prepari rapid o rețetă fabuloasă: cartofi fondanți!
11:06, 30.06.2019
Reţeta lui Costăchel cu recomandarea Paharnicului: Tartă cu brânză de vaci şi stafide
Asadar, pentru aluat aveti nevoie de 225 g faina, 125 g unt foarte rece, taiat cubulete, 3-4 linguri de apa rece ca gheata, 1 strop de sare. Framântati repede, faceti o minge, tineti aluatul la rece macar jumatate…
04:29, 30.06.2019
Cum se prepară cea mai aromată dulceaţă de piersici. Reţeta folosită de faimoasa Sanda Marin, bucătăreasa românilor
Dulceaţa de piersici se face foarte simplu. Vă propunem aici o reţetă a Sandei Marin, celebra autoare de cărţi de bucate, cu care nu veţi da greş. Urmează paşii reţetei şi sigur îţi va ieşi o dulceaţă delicioasă.
17:25, 28.06.2019
Puțini s-au gândit la asta! Bicarbonatul de sodiu, folosit pe post de energizant. Care e rețeta!
Bicarbonatul de sodiu este cunoscut tuturor pentru numeroasele beneficii pe care le aduce în bucătăriile gospodinelor. Este şi un ingredient de bază pentru măştile de păr sau de faţă şi se pare că nu este tot!…
13:33, 28.06.2019
Churros - o gustare delicioasă cu aer iberic, în timp record
Churros sunt acele gogoşele pe care probabil că până acum le-ai gustat doar în oraş sau la mare, însă află că fi pregătiţi şi acasă, fără probleme. Reţeta de churros este una simplă, iar rezultatul va fi peste…
07:27, 28.06.2019
Reţeta de weekend – Salată de pătrunjel libaneză
Ingrediente: 50 g bulgur, 50 g pătrunjel tocat, 50 g mentă tocată, 200 g roşii coapte fără seminţe, 3 fire de ceapă verde, sucul de la 1 lămâie, 3 linguri de ulei de măsline, sare, piper. Mod de preparare: Spălaţi…
09:52, 27.06.2019
Elevi de nota 10, profesori de 10
Nouă din cei 17 elevi care au obținut nota 10 la toate examenele Evaluării Naționale, înainte de contestații, sunt de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” din Oradea (Ștefan Abrudan, Alexia Creț, Mihai Dacin, Dumitru…
15:06, 26.06.2019
Cum a reuşit o elevă de la sat să ia 10 la Evaluarea Naţională fără meditaţii: „Am descoperit într-o culegere de matematică reţeta fericirii a lui Euclid“
O comună întreagă din judeţul Călăraşi vorbeşte despre performanţa unei fete de 14 ani. Alina Ştefania Vasilief, de la Şcoala Gimnazială nr.1 din Dragalina, a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, fără nicio…
11:36, 26.06.2019
REŢETA ZILEI: Saramura de peste
Mod de preparareSaramura de peste Pestele il curatam , il spalam bine si apoi il prajim bine pe grill, rosia o coacem de asemenea pe gril. Dupa ce am prajit pestele il punem intru-un castron, adaugam sare si piper…