Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:35, 23.04.2024

Postul și sarmalele de post: Cred că cel mai mult făceam în post tioaște cu pisat

Postul și sarmalele de post: Cred că cel mai mult făceam în post tioaște cu pisat

Pentru satul tradițional, mâncarea de post era o coordonată esențială a momentelor de intensificare pietală, femeile mergând până la spălarea severă a vaselor în care se făcuse mâncare de dulce și la înlocuirea…




15:40, 21.04.2024

VIDEO: Socăcițele din Someș-Guruslău, piroștele cu păsat, plăcinta cu curechi și turte cu silvoiță

Mâncare de post? Da, iar oferta este bogată și vine de la socăcițele de pe malul Someșului, femei strașnice coordonate de Mărioara Jurcău. Articolul VIDEO: Socăcițele din Someș-Guruslău, piroștele cu păsat, plăcinta…




15:35, 21.04.2024

VIDEO: Socăcițele din SomeșGuruslău, piroștele cu păsat, plăcinta cu curechi și turte cu silvoiță

Mâncare de post? Da, iar oferta este bogată și vine de la socăcițele de pe malul Someșului, femei strașnice coordonate de Mărioara Jurcău. Articolul VIDEO: Socăcițele din SomeșGuruslău, piroștele cu păsat, plăcinta…




09:15, 06.01.2022

Nelu Mangău, Boboteaza, „tiotcușele și piroștele între perini”

Boboteaza este o sărbătoare care implică multe obiceiuri și în Sălaj. Multe s-au pierdut. Dar, mai există sălăjeni care țin mult la tradiție, iar tradiția locală este una deosebită. Meșterul popular Nelu Mangău…




04:28, 19.05.2016

Cum gătim piroştele cu razalăi şi afumătură în frunze de ştevie. Gastronomul Mircea Groza dezvăluie secretele preparatului tradiţional

Pentru a prepara piroşte (n.r. sarmale) cu razalăi (n.r. - aluat de tăiţei dat pe răzătoare) şi afumătură în frunze de ştevie, Mircea Groza spune că avem nevoie de frunze proaspete de ştevie, ceapă verde, pastă…




20:53, 30.01.2016

Secretul piroştelor cu păsat şi seminţe de hârban. Cum se salvează de la uitare cele mai exotice reţete de mâncare din Ardeal

Mai multe reţete specifice satelor din Ardeal, precum cea de „piroşte cu păsat şi seminţe de hârban“, au fost culese de câţiva tineri voluntari din Zalău, judeţul Sălaj, de la bunicii şi chiar străbunicii lor pentru…




15:14, 16.01.2016

Gusturi vechi cu IMPACT azi. Tinerii care ne învaţă cum se fac piroştele cu păsat şi sămânţă de hârban sau papricaşul cu cocoş şi găluşte

23 de reţete tradiţionale au fost adunate de la bunicii din satele sălăjene de câţiva tineri reuniţi în Clubul de voluntariat IMPACT LEGO. Reţetele vor fi adunate într-o broşură ce le va arăta turiştilor care vin…