Parmigiano Reggiano - Stiri si informatii despre Parmigiano Reggiano | prima pagina Ultima actualizare: 12:06:21, 06.05.2024
16:00, 14.03.2024
Diferența dintre parmezan și Parmigiano-Reggiano. Care este mai sănătos, puțini oameni știau acest detaliu
Parmigiano-Reggiano este o brânză tare, uscată, făcută din lapte de vacă (parțial) degresat. Are coajă aurie pal, iar la interior este de culoarea paiului, cu o aromă bogată și intensă, fiind păstrată cel puțin…
18:40, 25.05.2023
Producătorii elveţieni de brânză „Emmentaler” nu pot avea drepturi exclusive asupra mărcii
Producătorii elveţieni de brânză „Emmentaler” nu pot avea drepturi exclusive asupra acestei mărci, potrivit unei decizii a Tribunalului General al Uniunii Europene. Anunțul vine ca răspuns la solicitarea organizaţiei…
18:01, 22.05.2023
[BREAKFAST] Cea mai scumpă înghețată din lume costă mai mult decât o vacanță obișnuită pentru o familie
Denumită „Byakuya”, care în japoneză înseamnă „soarele de la miezul nopții”, această delicatesă creată de brandul Cellato, costă 873.400 de yeni japonezi (6200 de euro/5.469 de lire sterline). Motivul pentru care…
15:25, 23.11.2022
Iată de ce bucătăria italiană este iubită în întreaga lume
Indiferent de meniurile pe care le preferi de obicei, cu siguranță ești un fan al cel puțin unui preparat italian. Fie că ne referim la pizza, paste sau deliciosul tiramisu bucătăria italiană este renumită în întreaga…
14:40, 15.09.2021
5 metode simple de a folosi parmezanul în bucătărie
Parmigiano Reggiano, tradus la noi ca parmezan, este o brânză italiană făcută din lapte de vacă crud parțial degresat (32 până la 50% grăsime), maturată timp de cel puțin 12 luni, lucru care îi conferă o sa...
20:41, 11.08.2021
Alimentul perfect se prepară în 20 de zile. Ce trebuie să faci, de fapt, pentru a ieși un deliciu
Fiecare dintre noi, mai ales dacă suntem gurmanzi, suntem în căutarea alimentului perfect. Pentru cei care sunt familiarizați cu bucătăria italiană, știu deja că acest aliment există. Cunoscut sub numele de „Parmigiano…
10:26, 27.05.2021
Moldoveanul care a furat 120 de roți de Parmigiano Reggiano a fost prins după șapte ani de căutări
Un moldovean, implicat într-un jaf de proporții dintr-un magazin de lactate, de unde a sustras 120 de roți de Parmigiano Reggiano, în valoare de 50 de mii de euro, a fost prins după șapte ani de căutări de poliția…
21:35, 26.05.2021
Italia: Un moldovean, hoț în lege de „Parmigiano Reggiano”. Cum l-a găsit poliția după 7 ani de la furt
Un moldovean este unul dintre autorii furtului celor 120 roți de Parmigiano Reggiano de acum 7 ani, scrie presa din Italia. Datorită ADN-ului detectat pe o țigară care acesta a lăsat-o în preajmă, oamenii legii…
10:54, 17.12.2019
Care sunt destinatiile turistice recomandate de Nat Geo pentru 2020
Cunoscuta revista americana National Geographic a realizat topul celor mai interesante destinatii care merita vizitate in 2020, iar printre acestea se numara destinatii celebre, clasice, dar si unele mai putin…
13:28, 24.07.2017
Fântânile arteziene din Roma riscă să fie oprite după ce Italia trece prin cea mai gravă secetă din ultimii 60 de ani
Precipitațiile în Italia sunt cu 80% mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă au afectat agricultura în întreaga țară și fântânile arteziene din Roma riscă să fie oprite, scrie The Guardian. Meteorologii…
23:53, 11.11.2016
Cum să realizezi un platou cu brânzeturi perfect
Gandeste dincolo de branza de vaca Alege branzeturi fabricate din diferite tipuri de lapte: vaca, oaie, capra. Textura conteaza Moale, semimoale, tare, alege branza de diferite texturi, pentru ca platoul sa aiba…
23:37, 15.12.2015
Conceptul LA MIA CUCINA DA MASSIMO, lansat în premieră mondială la Timişoara
LA MIA CUCINA DA MASSIMO, un concept de locaţie HORECA inovator a fost lansat în premieră mondială la Timişoara, în p-ța Operei, vineri, 11 decembrie. „LA MIA CUCINA DA MASSIMO reprezintă proiectul pilot, prima…
14:10, 04.09.2015
Cele mai prospere ferme din Republica Moldova
Cele mai prospere ferme din Republica Moldova: Eco Reserve „Grădina Mea” Eco Reserve „Grădina Mea” este o fermă de produse agricole eco din satul Budeşti în apropiere de oraşul Vadul lui Vodă. Producătorul ecologic,…
17:53, 16.08.2015
VIDEO. Producătorii de parmezan din Italia dau în judecată site-ul Pornhub pentru o reclamă nefericită
Organizaţia companiilor italiene Parmigiano-Reggiano vrea să dea în judecată site-ul pentru adulţi Pornhub pentru "folosirea vulgară a cuvântului parmezan", scrie independent.co.uk. Această iniţiativă a fost…
10:50, 03.07.2015
Nu poţi ajunge în Spania sau Grecia? Ţi le aduce LIDL acasă
– Produsele vedetă din Săptămâna Greciei, Spaniei și Italiei revin la Lidl. Dorind întotdeauna să satisfacă dorințele clienților săi, în Săptămâna Mediteraneană, Lidl aduce în magazine cele mai iubite produse ale…
12:40, 22.06.2015
Sosul Bolognese, unul dintre produsele tipice ale bucătăriei din Bologna
Adevărata capitală gastronomică a Italiei este Bologna, căreia în cultura populară i se mai spune 'la grassa', pentru felurile sale de mâncare tradiționale. Este și capitala unei regiuni foarte interesante pentru…
16:40, 14.12.2014
Cum sa cheltuiesti mai putin in bucatarie? Ingrediente ieftine care le pot inlocui pe cele gourmet
1. Parmezan sau Grana Padano. Branzeturile starnesc cel mai adesea dezbateri aprinse pe tema gustului lor inconfundabil. Mai ales cand vine vorba despre Parmezan, considerat un tip de branza cu o aroma aparte ce…
16:39, 19.07.2014
Știi cine a inventat pizza Hawaiiană? Află și alte curiozități despre alimente!
Pentru ca alimentele fac parte din viata ta de zi cu zi, cu siguranta ai o multime de intrebari. Stiai de exemplu ca avocado si pepenele fac parte din categoria fructelor de padure, in timp ce capsunele NU?! Iata…
23:12, 18.07.2014
Curiozităţi despre alimente pe trebuie să le cunoşti. Câte kilograme de alimente consumă fiecare om într-un an
1. Pizza hawaiiana a fost inventata de un Canadian Sam Panopolous, un canadian din London, Ontario, a inventat pizza Hawaii in 1962. 2. Americanii mananca o tona de alimente intr-un an Potrivit unor statistiti…
13:51, 16.06.2014
Cașcaval produs în anii 2012 – 2013 urma să ajungă în câteva restaurante din capitală
Peste două tone de cașcaval „Parmigiano-Reggiano”, fără acte de origine sau proveniență, urmau să ajungă pe mesele câtorva restaurante din capitală. Marfa, în sumă de 800 de mii de lei, a fost reținută într-un…
12:18, 16.06.2014
(video) Două tone de cașcaval în valoare de 800 000 lei, aduse ilegal în Capitală
Un bărbat, în vârstă de 27 ani, a fost reținut de oamenii legii în timp ce transporta două tone de caşcaval „Parmigiano-Reggiano”, estimat la suma totală de 800 000 lei au fost aduse ilegal în Capitală. Automobilul…
21:12, 26.02.2014
Lucruri bizare despre mâncare pe care sigur NU le ştiai
Daca am sti cu adevarat absolut tot ce contin alimentele consumate, cred ca nu am mai cumpara nimic. Ni se pare firesc ca iaurtul cu capsuni sa fie rosu, ca somonul sa fie roz ori ca jeleul sa fie... jeleu. De…
11:51, 20.08.2013
Povestea branzei din seifurile bancilor din Italia. E tratata precum aurul si valoreaza 190 milioane de euro
Institutia bancara Credem, din Italia, arata pe dinafara ca orice alta banca. In seifurile ei se afla insa 430.000 de roti intregi de parmezan, aranjate pe cate 20 de randuri inaltime. Parmezanul depozitat aici…
10:32, 30.01.2013
Au furat CAȘCAVAL italian
Doi moldoveni au fost arestaţi în Italia pentru furtul a 40 roți de cașcaval ecologic &"Parmigiano Reggiano&", în valoare de 20 mii de euro, informează bolognatoday.it. Cei doi au fost opriţi de poliţie,…
17:24, 24.01.2013
Parmigiano Reggiano Zanetti. Tradiţie şi calitate din Italia
Este foarte usor digerabil si are continut scazut de grasime. Avand un gust unic si inconfundabil, este foarte potrivit tuturor preparatelor, de la aperitive si pana la deserturi. Poate fi consumat simplu, taiat…