Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

22:45, 16.01.2019

#citesteDobrogea: Pentru a cunoaste trecutul roman al acestei provincii, Ovidius e cea mai veche si cea mai pretioasa marturie“. Lucrari din Biblioteca…

In revista Societatii Culturale Dobrogene, "Analele Dobrogei", regasim articole care au o adevarata insemnatate pentru zona pontica. Astazi am ales sa prezentam cititorilor nostri un material al lui Stefan Bezdechi,…




22:50, 15.10.2018

File din istoria Constantei (II): Muzeul de la Prefectura, Sossia Africana si alte vestigii ale Tomisului (1878-1883)

In primii ani de dupa reintegrarea Dobrogei, specialistii si presa vremii dezbateau intens problema localizarii cetatii Tomis, locul exilului lui Ovidius Naso. Multi erau deja convinsi ca Tomisul nu putea sa existe…




22:14, 30.03.2018

Medicii Unc, Sarbu si Birtu-Piraianu isi lanseaza cartile la Biblioteca Judeteana Constanta

Desi mereu trebuie sa fie stapani pe sine, medicii au o sensibilitate pe care uneori o transpun in versuri sau in proza. Asa cum fac doctorii Octavian Unc, Vasile Sarbu si Viorel Birtu Piraianu, care isi vor lansa…




06:32, 03.08.2015

Dacia, în viziunea apocaliptică a poetului antic Ovidius: „Orişiunde te-ai uita vezi câmpii necultivate, iar iarna grea ţine până la cealaltă iarnă“

Poetul latin Ovidius (43 î. Hr. – 17 d.Hr.) a trăit ultima parte a vieţii exilat în Tomis, de pe ţărmul Mării Negre. Este unul dintre autorii antici care au oferit cele mai detaliate descrieri ale teritoriilor…