Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

17:05, 13.11.2017

Colesterolul crescut îngroaşă arterele. Dieta care menţine inima şi vasele de sânge sănătoase

Colesterolul este o substanţă din categoria lipidelor, foarte importantă pentru buna funcţionare a celulelor, pentru fabricarea sărurilor biliare necesare digestiei şi a hormonilor sexuali. Colesterolul este transportat…




12:12, 26.10.2017

7 din 10 vizite medicale sunt cauzate de alimentaţia dezechilibrată

Povara bolilor cronice netransmisible, așa cum sunt obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, hipertensiunea, atacul cerebral sau cancerul continuă trendul ascendent, iar premisele nu sunt deloc îmbucurătoare.…




21:30, 15.10.2017

Secretele unui stil de viață sănătos cu dr. Nicolae Hâncu – FOTO

Rotary Club Gherla a avut inițiativa lăudabilă de a-l invita la Gherla pe prof. univ. dr. Nicolae Hâncu. Acesta este membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România,…




08:30, 11.10.2017

Dezechilibrele alimentare, tema centrala a conferintei „Sanatate prin Alimentatie”

Evenimentul, ajuns la cea de-a saptea editie, va avea loc in ultimul week-end din octombrie, ca avand speakeri personalitati marcante ale lumii medicale academice.   Demarata la initiativa profesorului universitar…




15:55, 30.09.2017

„Dacă vreau să slăbesc, trebuie să nu mai mănânc pâine“. Cele mai frecvente mituri despre obezitate

Societăţile ştiinţifice alcătuite din medici de diabet, nutriţie şi boli metabolice au întocmit o listă a celor mai des întâlnite concepţii greşite referitoare la motivele pentru care ne îngrăşăm.…




20:56, 06.07.2017

Nicolae Hâncu, dincolo de titluri, premii și distincții. Un medic cum toți ar trebui să fie

Nicolae Hâncu are o experiență remarcabilă clinică, academică, de cercetare și organizatorică. În2012 a primit premiul pentru valoroasele contribuții aduse dezvoltării orașului Cluj-Napoca. Din 1996 este membru…




19:06, 04.07.2017

Nutriționist român, despre stilul său de viață și regulile alimentare de la care nu se abate. ”De 30 de ani mănânc la cină…”

Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, profesor doctor Nicolae Hâncu, se declară un mare amator de salate, de fructe dar admite că nu-şi refuză nici un vin bun. „Întotdeuana urmez…




10:57, 24.06.2017

De ce ni se umflă picioarele şi cât de gravă este retenţia de apă?

Circa 60%-70% din organismul uman este format din apă, lichid care are roluri extrem de importante în toate organele şi sistemele corpului, potrivit „Abecedarului de nutriţie“, coordonat de prof. dr. Nicolae Hâncu,…




06:26, 06.06.2017

Cafeaua la filtru scade colesterolul. Ce tip de cafea creşte acest nivel

Cafeaua este printre cele mai des utilizate băuturi din lume, rezultând din fierberea boabelor de Coffea Arabica şi Robusta, prăjite şi măcinate în prealabil. Se estimează că o ceaşcă de circa 60 de mililitri de…




15:48, 31.05.2017

Guvernul a numit un nou ministru-adjunct al Mediului

Guvernul l-a numit miercuri, 31 mai, pe Ion Apostol în funcția de ministru-adjunct al Mediului, în locul celor care au demisionat odată cu ministrul Valeriu Munteanu. Ion Apostol a mai deținut această…




06:14, 26.04.2017

Cum menţii în echilibru glicemia. Ce arată lipsa de energie simţită în jurul prânzului

Există un adevăr împortant în îndemnul „mâncaţi micul dejun ca un rege“, afirmă dr. Marilyn Glenville, specialistă britanică în nutriţie şi sănătate, în „Cartea sănătăţii femeii“. Aceasta recomandă un mic dejun…




19:27, 18.04.2017

Ce aliment nu trebuie să-ţi lipsească din frigider

Un studiu realizat în 2013 de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie a evidențiat că 9 din 10 persoane sunt de părere că românii mănâncă nesănătos și că afecțiuni precum obezitatea, bolile cardiovasculare…




09:24, 15.04.2017

Cumpătarea, secretul unui chef fără dureri de cap

Fără alcool, gustul bucatelor de sărbătoare nu ar fi complet, aşa că nu există masă de Paşte pe care să nu se regăsească şi băuturi alcoolice. Băuturile cel mai frecvent consumate în România sunt berea, vinul,…




21:07, 03.04.2017

SIMPTOME ale diabetului pe care toată lumea le ignoră

Iată care sunt simptomele care ar trebui să vă îngrijoreze: 1. SETEA EXCESIVĂ. Este unul dintre primele semne de diabet. Nevoia constantă de a bea apă, gura uscată şi urinarea frecventă sunt demne de îngrijorare,…




14:04, 28.03.2017

Ce înseamnă indice glicemic şi de ce este el important. Alimente cu indice glicemic redus

Indicele glicemic este un parametru care estimează puterea şi gradul în care alimentele vor determina creşterea glicemiei. Potrivit „Abecedarului de nutriţie“ coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet,…




06:04, 24.03.2017

Ce boli şi medicamente favorizează îngrăşarea

Cele mai frecvente boli care determină îngrăşarea sunt ovarul polichistc şi hipotiroidismul. Aceste două afecţiuni medicale evoluează de cele mai multe ori pe ascuns, astfel că nu pot fi depistate decât în urma…




15:29, 13.03.2017

Spanacul este o sursă importantă de vitamine C şi A. De ce fierul şi calciul nu pot fi absorbite în organism

Cu frunză creaţă sau dreaptă, spanacul este foarte gustos, şi, în plus, ne fereşte de spaima kilogramelor în plus. Crud, este o sursă importantă de vitaminele A (betacaroten) şi C. Chiar şi fiert spanacul conţine…




06:57, 08.03.2017

Kiwi este bogat în vitamina C, potasiu şi fibre. Ce riscuri ascunde, totuşi, acest fruct

Alături de lămâie şi portocală, kiwi este o sursă importantă de vitamina C care ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar. Totodată, kiwi mai conţine carbohidraţi, precursori de vitamina A, potasiu şi fibre.…




12:52, 07.03.2017

Usturoiul scade riscul de boli cardiace şi cancer. Ce rol are curcubeul culorilor din fructe şi legume în creşterea stării de sănătate

Datorită aportului crescut de vitamine, minerale şi alte substanţe cu roluri benefice în promovarea sănătăţii, medicii nutriţionişti recomandă consumul zilnic a 3-4 porţii de fructe şi 4-5 porţii de legume. Conţinutul…




04:43, 25.02.2017

O cutie de bere are 142 de calorii. Care sunt băuturile calorigene consumate cel mai frecvent

Consumul adecvat de băuturi sărace în calorii trebuie să însoţească mereu farfuria sănătoasă, potrivit „Abecedarului de obezitate“ coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice.…




17:54, 15.02.2017

Când trebuie să te cântăreşti şi cum se explică kilogramele în plus de pe o zi pe alta

În „Abecedarul de obezitate" coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, sunt recomandate câteva măsuri prin care cei interesaţi de kilogramele în plus pot face un control…




04:18, 14.02.2017

Te-ai cântărit în timpul zilei? Ai făcut-o inutil! Când trebuie făcut controlul greutăţii şi cum se explică kilogramele în plus de la o zi la alta

În „Abecedarul de obezitate“ coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, sunt recomandate câteva măsuri prin care cei interesaţi de kilogramele în plus pot face un control…




16:13, 11.02.2017

Nutriționist celebru: „Alimentația ucide anual 14 milioane de oameni”

Prof. dr. Nicolae Hancu este unul dintre cei mai renumiti specialisti in diabet zaharat, nutritie, obezitate si dislipidemii din tara. Este membru de onoare al Academiei Romane si profesor al Universitatii de Medicina…




13:53, 08.02.2017

Efectul apei cu lămâie asupra organismului. Cum reduci numărul de calorii din alimentaţie

Un bărbat sedentar  între 36 şi 40 de ani are un necesar caloric estimat de medicii nutriţionişti de 2.400 de kilocalorii pentru menţinerea greutăţii, în timp ce unul activ – 2.800. O femeie de aceeaşi vârstă…




08:04, 31.01.2017

Micul dejun controlează glicemia. Care sunt cele mai frecvente erori nutriţionale făcute de persoanele care nu sar peste această masă

Micul dejun ne ajută să fim mai activi şi să ne putem concentra mai bine dimineaţa. Potrivit „Abecedarului de nutriţie“, coordonat de academicianul Nicolae Hâncu, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice,…




23:53, 12.01.2017

România are peste un milion de persoane cu diabet

– principalele cauze sunt legate de stilul de viață nesănătos, spune prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, cel mai renumit specialist diabetolog din țara noastră Președintele de onoare al Federației Române de Diabet,…




15:29, 12.01.2017

Margarina, sub lupă

Margarinele conţin apă, diverse „cantităţi de lipide şi, uneori, suplimente de vitamine (A şi D), lecitină, acizi graşi Omega-3, coloranţi, arome şi posibil lapte praf, în funcţie de reţetă“, spune prof.dr. Nicolae…




08:43, 06.12.2016

Nu putem trăi fără colesterol. Când devine substanţa un factor de risc cardiovascular

Colesterolul are o faimă proastă. Simpla pronunţare a acestui cuvânt sperie pe aproape toată lumea, deşi nu ar trebui. Mai ales că, în lipsa acestei substanţe din grupul lipidelor, nu am putea, pur şi simplu, supravieţui.…




06:18, 29.11.2016

Ciocolata neagră inhibă tusea şi reduce tensiunea arterială. Ce diferenţe există faţă de ciocolata albă şi care sunt riscurile consumului

O ceaşcă de ciocolată neagră când afară temperatura a scăzut vertiginos este un adevărat răsfăţ cu nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră. Astfel, ciocolata neagră este cunoscută pentru acţiunea sa de reducere…




08:52, 02.11.2016

Conferință susținută de Nicolae Hâncu la Zalău

În cadrul seriei de conferințe „Glasul Bisericii în cetate”, profesorul universitar dr. Nicolae Hâncu, expert în diabet zaharat, nutriţie şi obezitate, membru de onoare al Academiei Române, va susţine marţi, începând…