Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:06, 10.04.2024

Comemorare. ”Matei Basarab, cel mai mare ctitor al neamului nostru”

Comemorare. ”Matei Basarab, cel mai mare ctitor al neamului nostru”

Direcţia pentru Cultură Vâlcea a dat startul evenimentelor dedicate domnitorului muntean Matei Basarab, de la a cărui moarte s-au împlinit marţi 370 de ani, printr-o ceremonie restrânsă la Mănăstirea Arnota din…




00:05, 31.01.2023

VIDEO și GALERIE FOTO: Zăpada, ca o rugă. De la Schitul Muntioru la Mănăstirea Soveja

De ceva vreme îl ascult intens pe Cătălin Moise. Într-un videoclip vorbește, la un moment dat, despre Eriugena, trăitor în secolul IX, un „teolog creștin (care) trebuia să rezolve o problemă care-și tot arăta capul.…




06:42, 25.02.2017

Cum a fost descoperită cea mai cunoscută baladă populară. Vasile Alecsandri a publicat-o pentru prima dată acum 167 de ani, cu titlul „Mieoara“

Autorii monografiei comunei Soveja, profesorul nonagenar Iulian Albu, împreună cu regretata sa soţie, Florica Albu, s-au aplecat asupra operei Mioriţa. Într-un interviu pentru publicaţia „Lumina”, aceştia afirmă…




00:53, 25.01.2016

GALERIE FOTO : Ambasadorul Marii Britanii a vizitat mausoleele din Vrancea

Excelența Sa, ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, a făcut ieri, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, o vizită la mausoleele din Vrancea. Însoțit de subprefectul județului, Cristi Misăilă, ambasadorul…




02:40, 09.06.2015

„Mioriţa” - ce ascunde, de fapt, şi cum a fost descoperită celebra baladă? Legătura neştiută cu exilarea poetului Alecu Russo la Mănăstirea Soveja

Cea mai cunoscuta baladă populară , „Mioriţa”, o adevărată capodoperă a folclorului literar românesc, pe care criticul literar George Călinescu o plasează între operele fundamentale ale poporului român, a fost…




02:10, 03.06.2015

Subteranele secrete ale Cetăţii Târgovişte - tunelul care ascunde o caretă plină cu aur, „pusă deoparte“ de Brâncoveanu

Legendele spun că fosta Cetate de Scaun a Ţării Românesti ascunde mai multe tuneluri. Primul, lung de 5 kilometri, realizat, se pare, de Constantin Brâncoveanu (1431-1476), ar lega Curtea Domnească de Mănăstirea…