Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:53, 30.03.2017

''De pe vremea lui Pazvante Chiorul''. Cine este personajul care sta la originea cunoscutei expresii romanesti

Pazvante Chiorul Distribuie Tweet Facebook E-mail &"Pazvante Chiorul" (1758 - 1807), pe numele sau real Osman Pazvantoglu, a fost un soldat otoman ce s-a razvratit impotriva stapanirii otomane, creand…




04:32, 10.08.2016

Blestemul domniilor fanariote. Lăcomia şi trădarea au făcut ca mulţi dintre domnitorii fanarioţi să sfârşească decapitaţi

Mulţi dintre domnitorii fanarioţi au avut un sfârşit tragic, după ce au trădat Poarta, aducându-se vorba chiar despre un blestem al domniilor fanariote. În perioada fanariotă, 31 de domni din 11 familii s-a luptat…




06:33, 29.02.2016

Istoria bisericii din Suceava ale cărei turnuri arată ca patru degete. Boierul care a plătit pentru ridicarea edificiului religios şi-a pierdut un deget…

Satul sucevean Poiana este o aşezare aflată pe marginea drumului ce leagă oraşul Dolhasca de Liteni. De pe şosea sau din tren, călătorii pot vedea, în vârful unui deal, o biserică pe cât de impunătoare, pe atât…




06:35, 23.02.2016

Povestea lui Darie Pomohaci, haiducul care plănuia să elibereze Bucovina de sub austro-ungari. De ce şi-a muşcat mama înainte să fie spânzurat

Pe vremea când Bucovina făcea partea din Imperiul Austro – Ungar, în zona Putnei a existat un haiduc pe nume Darie Pomohaci. Legenda spune că acesta vroia să strângă bani pentru a-şi face armată cu care să elibereze…




06:17, 26.08.2015

Povestea singurului cimitir din România tăiat în două de calea ferată. Austro-ungarii au decrectat acum 125 de ani că trenul trebuie să treacă printre…

Municipiul Rădăuţi, din judeţul Suceava, este unic în România, pentru faptul că trenul trece exact prin mijlocul cimitirului oraşului. Rădăuţi este a doua urbe din Europa, în afara alteia din Elveţia, unde cei…




02:20, 26.06.2015

Răspunsul corect la întrebarea „Cum îl chema pe calul lui Ştefan cel Mare?“. Câţi cai a avut domnitorul în realitate şi ce nume purtau cei mai curajoşi…

Cronicarii care s-au ocupat de domnia lungă de 47 de ani pe tronul Moldovei a lui Ştefan cel Mare nu au lăsat în operele lor mărturii legate şi de acest aspect, singurele fragmente în care se face vorbire despre…