Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:09, 19.11.2016

Revistele moderne pentru adulți sunt inocente față de lângă aceste obiecte și fresce antice. Ani de zile, ”RUȘINEA” a fost închisă într-o cameră secretă.…

Odată cu dezgroparea ruinelor antice ale orașelor romane Pompeii și Herculaneum, la sfârșitul secolului al XVIII-lea-început de secol XIX, de sub cenușa Vezuviului a ieșit la iveală și fascinația bulversantă pentru…




13:54, 19.11.2016

Revistele moderne pentru adulți sunt inocente față de obiectele erotice și frescele descoperite în două orașe antice. Ani de zile, ”RUȘINEA” a fost închisă…

Odată cu dezgroparea ruinelor antice ale orașelor romane Pompeii și Herculaneum, la sfârșitul secolului al XVIII-lea-început de secol XIX, de sub cenușa Vezuviului a ieșit la iveală și fascinația bulversantă pentru…




06:13, 13.09.2016

Frescele sovietice unice neşterse din Gara Hunedoara. Turiştii vin curioşi să admire mostra rară de realism-socialist

Privită de la intrarea pe peron, dinspre Simeria, gara Hunedoarei seamănă cu o biserică ortodoxă veche, din Ţinutul Pădurenilor, însă clădirea ciudată, veche de şase secole, nu are nicio legătură cu Biserica. Dimpotrivă,…




13:42, 11.08.2016

Unde se află şi cum arată una dintre cele mai frumoase biblioteci din Europa, adăpostită între zidurile unei mănăstiri FOTO VIDEO

Biblioteca Mănăstirii Strahov din Praga, Cehia, este considerată una dintre cele mai frumoase astfel de „temple” ale cărţii din întreaga lume, notează publicaţia Business Insider. Chiar dacă mănăstirea în sine…




15:02, 06.08.2016

Frescele exterioare ale mănăstirilor românești, fenomen unic în lume

BUCUREŞTI, 6 aug — Sputnik. Un fenomen deosebit care ține de specificul românesc este pictura exterioară a mănăstirilor românești și stilul moldovenesc în arhitectură, spune starețului…




04:22, 05.04.2016

Povestea capelei Stella Maris de la Vităneşti, copie a lăcaşului Reginei Maria de la Balcic

Pe drumul care leagă Alexandria de Bucureşti, chiar în apropiere de intrarea în reşedinţa de judeţ a Teleormanului, ascunsă între bălării, pe terenurile unei societăţi agricole private, zace o bijuterie arhitecturală:…




16:34, 01.02.2016

Descoperire uluitoare în Turcia. Istoria Ortodoxiei ar putea fi rescrisă

Arheologii turci au făcut o descoperire fascinantă în regiunea Cappadociei. Este vorba de o biserică, ale cărei fresce descriu scene biblice nemaiîntâlnite până acum, scrie hurriyetdailynews.com.Lăcaşul de cult…




06:14, 28.01.2016

Ce secrete ascunde fresca „Nunta din Cana Galileii“, din Biserica Mare Domnească din Târgovişte. În centrul stă Brâncoveanu

Frescele de pe pereţii interiori ai Bisericii Domneşti de la Târgovişte se păstrează destul de bine şi astăzi. Alături de cea mai mare pictură votivă în care sunt înfăţişaţi cei mai mulţi domnitori ai Ţării Româneşti…




06:39, 26.01.2016

Secretele Mănăstirii Strehareţ, lăcaş de cult faimos în Oltenia. Ce personaje celebre „se ascund“ în frescele interioare

Prădată de turci, mistuită de flăcări, zdruncinată de cutremure, atinsă de secularizarea averilor mânăstireşti şi lăsată fără moşii după ce chiar descendenţii Buzeştilor i-au închinat averi, dar cu o istorie de…




22:37, 23.11.2015

Povestea bisericii „Haulik” de la Periam. Are a doua cupolă ca mărime după Ateneul Român. Arhitectul s-a sinucis în ziua în care s-a sfinţit lăcaşul

Una din cele mai interesante monumente arhitectonice din judeţul Timiş este, fără îndoială, biserica „Haulik” de la Periam (Perjámos sau Perjamosch după vechile denumiri), localite aflată la o distanţă de 50 de…




15:40, 13.06.2015

Legenda Meşterului Manole, zugrăvită în Reşedinţa Regală Curtea de Argeş. Cum au ajuns vechile fresce ale Mănăstirii Argeşului în palat

Actualul Palat Episcopal, cunoscut mai ales ca Reşedinţa Regală Curtea de Argeş, are o poveste lungă, împletită în jurul ctitoriei lui Neagoe Basarab. Până la 1875 Mânăstirea Curtea de Argeş avea o înfăţişare clasică…




20:00, 21.05.2015

Neuroanatomia ascunsă în picturile lui Michelangelo: Capela Sixtină

„Michelangelo Buonarotti (1475-1564) a fost un geniu al artelor. Artist renascentist, de un talent inegalabil, Michelangelo a fost preocupat de sculptură, arhitectură, inginerie şi, nu în ultimul rând, de anatomie.…




11:25, 14.05.2015

REPORTAJ DINCOLO DE ISTORIE Covasna: Misterele Castelului Daniel de la Tălișoara - lebăda albă, frescele și camera secretă

Castelul Daniel din Tălișoara, clădit în urmă cu aproape 400 de ani, ascunde câteva mistere neelucidate, printre care cel al semnificației frescelor și a camerei secrete descoperite în timpul lucrărilor de restaurare.




11:05, 18.02.2015

FOTO Conacul lui Victor Antonescu de la Vităneşti, casa în care s-a născut Constantin Noica

Ansamblu arhitectural care cuprinde conacul Victor Antonescu, foişorul din curte şi capela Stella Maris a fost declarat monument istoric. În conac s-a născut filosoful teleormănean Constantin Noica, în 1909, dar…




20:55, 15.11.2014

DĂ-TE LA O CARTE. Radu Paraschivescu recomandă „Vatican. Toate picturile și frescele marilor maeștri”

Pentru cei care nu au posibilitatea să meargă la Roma și să vadă și Vaticanul, editura Litera a găsit alternativa: un volum care se cheamă „Vatican. Toate picturile și frescele marilor maeștri”. Dincolo de imagini,…




18:50, 30.10.2014

Capela Sixtină beneficiază de sisteme noi de iluminare și ventilație care protejează frescele vechi de 500 de ani

Vaticanul a inaugurat două sisteme de iluminare și ventilație concepute special pentru protejarea frescelor realizate de Michelangelo în urmă cu mai bine de 5 secole. Peste 7 mii de LED-uri le dezvăluie vizitatorilor…




14:40, 30.10.2014

Măsuri pentru protejarea frescelor din Capela Sixtină: sisteme de lumini şi de purificare a aerului

Capela Sixtină a fost dotată cu un nou sistem de iluminat care face ca frescele lui Michelangelo să fie văzute mai în detaliu. Iar pentru protejarea acestora, Vaticanul a instalat un nou sistem de purificare a…




22:00, 19.10.2014

Vizitele in Capela Sixtina vor fi limitate

Vaticanul va limita la sase milioane pe an numarul de vizitatori care vor avea acces in Capela Sixtina, pentru a proteja frescele delicate realizate de Michelangelo. Numarul de vizitatori ai acestei celebre capele,…




11:10, 18.10.2014

Anunț IMPORTANT de la Vatican. Se răresc vizitele la Capela Sixtină

Vaticanul va limita la şase milioane pe an numărul de vizitatori care vor avea acces în Capela Sixtină pentru a proteja frescele delicate realizate de Michelangelo, scrie realitatea.net Potrivit sursei citate,…




14:25, 17.10.2014

Anunțul făcut de Vatican cu privire la vizitele în Capela Sixtină

Numărul de vizitatori ai acestei celebre capele, în care sunt aleşi papii în conclave secrete, poate ajunge la 20.000 pe zi, în perioada de vară. Totodată, Capela Sixtină a găzduit şi 2.000 de persoane, simultan.Praful,…




14:05, 17.10.2014

Vaticanul va limita vizitele in Capela Sixtina pentru a proteja frescele pictate de Michelangelo

Vaticanul va limita la sase milioane pe an numarul de vizitatori care vor avea acces in Capela Sixtina pentru a proteja frescele delicate realizate de Michelangelo, potrivit unui anunt facut joi, transmite Reuters,…




11:42, 12.06.2014

Lucrări de schimbare a sistemului de aer condiționat în Capela Sixtină, menite să ajute la protecția frescelor lui Michelangelo

Numărul zilnic de vizitatori ai Capelei Sixtine, de la Vatican, poate duce la distrugerea frescelor lui Michelangelo care adună oameni în Capelă în primul rând, Astfel, Vaticanul a început, miercuri, să schimbe…




18:24, 06.05.2014

Suceava: Mănăstirea Dragomirna a luat un premiu UE pentru restaurarea și conservarea frescelor

Președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a anunțat, marți, că Mănăstirea Dragomirna a primit un premiu important pentru conservarea patrimoniului în cadrul unui concurs european desfășurat…




14:36, 06.05.2014

Frescele Mănăstirii Dragomirna au fost premiate într-o ceremonie care a avut loc la Viena

Mănăstirea Dragomirna a primit luni seara, la Viena, două premii importante pentru proiectul Regio „Restaurarea si conservarea patrimoniului cultural şi modernizarea infrastructurii conexe. Ceremonia în care au…




14:30, 06.05.2014

Frescele Mănăstiri Dragomirna au fost premiate într-o ceremonie care a avut loc la Viena

Mănăstirea Dragomirna a primit luni seara, la Viena, două premii importante pentru proiectul Regio „Restaurarea si conservarea patrimoniului cultural şi modernizarea infrastructurii conexe. Ceremonia în care au…




23:21, 05.05.2014

Mănăstirea Dragomirna a fost premiată, la Viena, pentru conservarea frescelor murale

Mănăstirea Dragomirna, din județul Suceava, a fost premiată, în această seară, la Viena, pentru proiectul privind conservarea frescelor murale, în cadrul festivității de decernare a premiilor organizației Europa…




21:51, 05.05.2014

Un proiect de restaurare a frescelor din Biserica Dragomirna, desemnat câștigător a două importante premii europene

Corespondentul AGERPRES, Florin Ștefan, transmite: Proiectul de restaurare a frescelor din secolul al XVII-lea din Biserica Dragomirna, din județul Suceava, va primi luni seară, la Viena, unul dintre cele șase…




11:39, 02.04.2014

Povestea celei mai frumoase gări a Hunedoarei: locul în care timpul s-a oprit în anii 1950

  Gara Hunedoarei a fost construită în anii 1950, iar arhitectura monumentului are influenţe sovietice. „Steaua lui Stalin” aşa cum era numit simbolul URSS, veghează de aproape şase decenii de pe turnul staţiei…




11:12, 02.04.2014

Povestea celei mai frumoase gări a Hunedoarei: monumentul în care timpul s-a oprit în anii 1950

  Gara Hunedoarei a fost construită în anii 1950, iar arhitectura monumentului are influenţe sovietice. „Steaua lui Stalin” aşa cum era numit simbolul URSS, veghează de aproape şase decenii de pe turnul staţiei…




17:15, 25.03.2014

Frescele Bisericii Dragomirna, restaurate prin Regio, concureaza pentru Premiul Publicului!

Frescele Bisericii ”Pogorârea Sfântului Duh” din Mănăstirea Dragomirna, judeţul Suceava, restaurate prin Regio, ar putea primi şi Premiul Publicului 2014, dacă adună suficiente voturi pe site-ul Europa Nostra!…