Editura Cartex - Stiri si informatii despre Editura Cartex | prima pagina Ultima actualizare: 15:46:27, 07.05.2024
00:15, 20.06.2023
,,Pentru a exista un om fericit, trebuie înainte de toate să fie un om”
Antoine de Saint-Exupéry: ,,Micul Prinț” (București, Editura Cartex, 2020). O poveste filosofică de nicio sută de pagini în care, pe fondul ciudățeniei lumii adulte – ,,Oamenii mari nu înţeleg niciodată nimic singuri…
17:06, 12.01.2022
"Manifest contra Patrulaterului Apocaliptic" de Marcel Seserman.
Miercuri, 12 ianuarie, de la ora 19:00, Editura Cartex va invita sa urmariti #ONLINE un dialog pe care Marcel Seserman, autorul volumului "Manifest contra Patrulaterului Apocaliptic. Cum putem reconstrui omul",…
14:36, 11.06.2021
Cotidianul marchează 132 de ani de la moartea lui Eminescu
Mai sunt câteva zile și se vor împlini 132 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu. Luceafărul poeziei românești, Poetul național, a murit la 15 iunie 1889, într-un sanatoriu bucureștean, unde oscilase între perioade…
16:35, 26.03.2018
Dispariția iremediabilă a satului românesc pusă în file de roman
Sala Cenaclului „George Bacovia” al Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din România s-a umplut până la refuz la sfârșitul săptămânii trecute la evenimentul de lansare a romanului „Încotro?” al prozatoarei băcăuane…
14:10, 04.07.2015
Rețeta zilei de sâmbătă. Supă de dovlecei umpluți acrită cu aguridă (rețeta lui Bacalbașa)
Ciorba de dovlecei cu aguridă răcorea lesne zilele de vară ale bătrânilor noștri, mai ales că se putea mânca și rece, luând-o bărbații satului, dis-de-dimineață, cu ei, la coasă ori la pădure, nemaiavând…
13:00, 26.05.2015
Rețeta zilei de marți. Ciorbă țărănească
Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o broşurică…
11:18, 27.08.2014
Un „clasic” al bucăriei: „buchetul de ierburi aromatice”. Bonus: rețeta de CRAP ALSACIAN!
A fost folosit probabil pentru prima dată in Evul Mediu, pentru a "acoperi" mirosul greu al cărnurilor mai puţin proaspete. Astăzi insă este o dovadă de rafinament şi cultură culinară să ştii să dozezi verdeţurile…
01:12, 31.08.2013
Bucătăria lumii. "D" de la Demidoff
Contele Anatol Nicolaevici Demidoff (1813-1870), prinţ de San Donato, era un industriaş şi mecena rus, născut la Sankt Petersburg şi stabilit la Paris. Numele lui a străbătut veacurile datorită... gastronomiei.Era…
00:24, 28.05.2013
Reţeta zile: Crap a la Lavaliere - o "reţetă de metresă"
Povestea:Am scris de nenumărate ori despre reţetele demne de masa unui rege.... De ce n-am încerca, de data aceasta, şi o reţetă de... metresă? Acele femei puternice, legendare, care au fost adeseori părtaşe la…
08:38, 11.04.2013
Reţeta zilei: Merele Demidoff şi un "voiaj în Rusia meridională şi Crimeea"
Contele Anatol Nicolaevici Demidoff (1813-1870), prinţ de San Donato, era un industriaş şi mecena rus, născut la Sankt Petersburg şi stabilit la Paris. Numele lui a străbătut veacurile datorită... gastronomiei.Era…
00:16, 04.04.2013
Reţeta zilei: Viţel Montrouge, pentru cardinalul Richelieu
Povestea:Să ne închipuim că suntem undeva, la sud de Paris, într-un sat potopit de păduri prin care se ascund sumedenie de jivine. Suntem în deceniul patru al secolului al XVII-lea, iar Charles de l'Aubepine, marchiz…
18:20, 01.11.2012
BookLand continua proiectul lecturilor in toate trenurile Intercity, pana pe 13 noiembrie
BookLand prelungeste proiectul "Carti gratuite in InterCity" pana pe 13 noiembrie, astfel ca, pana la acea data, calatorii tuturor trenurilor Intercity vor avea ocazia sa-si petreaca timpul citind.Totodata, amatorii…