Culina - Stiri si informatii despre Culina | pagina 3 Ultima actualizare: 16:06:21, 11.05.2024
Vinul roșu și bucatele potrivite: combinații delicioase pentru fiecare preferință culinară
Vinul roșu, o băutură nobilă cu o istorie bogată, a fost mereu considerat un partener perfect pentru diverse preparate culinare. Gusturile variate ale vinului și bogăția de arome pe care le poate oferi pot transforma…
14:55, 08.02.2024
Rețete pentru împătimiții gustului picant
Preparatele picante pot fi o adevărată aventură pentru simțuri, o călătorie culinară în care gusturile intense și aromele îndrăznețe se împletesc într-o experiență gastronomică memorabilă. Indiferent dacă ești…
Delicatese (nu doar culinare) (37). Insula misterioasă
Cafenea (și... muzică). Cafeaua și muzica clasică au multe asemănări evidente. Ele pot fi uneori ușoare, alteori robuste. Există conexiuni între aceste două lumi care poate nu sunt la fel de cunoscute, dar sunt…
Reţetă de sloi de oaie. Reţetă de sloi muntenesc de porc
Sloiul este un preparat culinar gătit din carne de oaie, însă rețeta poate fi reinterpretată după bunul plac. Iată cum faci acasă răcitură de oaie sau sloi de oaie, dar și care este cea mai bună rețetă de sloi…
RASE AUTOHTONE ROMÂNEȘTI Descoperă porcul de Bazna: Comoară genetică și culinară a Transilvaniei
Explorează istoria și originea Porcului de Bazna, o rasă unică din Transilvania, cunoscută pentru calitatea superioară a cărnii și tradițiile sale culinare. The post RASE AUTOHTONE ROMÂNEȘTI Descoperă porcul de…
Rotary Club Baia Mare 2005: eveniment inedit, demonstrație de de artă culinară coreeană în Maramureș!
Rotary Club Baia Mare 2005 aduce în atenția publicului un eveniment inedit , multicultural și plin de tradiții prin care membrii clubului ,alături de invitați, au reușit să pună bazele unui nou proiect pentru viitor,…
Aleșii locali, răsplătiți în an electoral cu un festin culinar: de la crab pane, blinis cu somon, tartină cu ceafă crud-uscată, dar și specialități vegetariene
Aleșii locali vor fi răsplătiți cu mese copioase pentru efortul depus în ședințele ordinare care durează mai bine de 10 ore, potrivit Biz Brașov. Astfel, la fiecare ședință ordinară de la final de lună, aleșilor…
Târgoviște: Vița de Vie, restaurantul perfect pentru familia ta! Meniul atent selecționat este unul bogat și gustos
Restaurantul Vița de Vie te întâmpină zilnic cu preparate culinare din bucătăria românească. Bucătarii concep un meniu atent selecționat, ce are la bază rețete tradiționale. Spațiul este unul prietenos în care…
16:10, 30.01.2024
Bucură-te de experiențe culinare complete folosind ustensile și accesorii pt grătar!
Ustensilele pentru grătar reprezintă o componentă esențială a experienței de gătit în aer liber, fiind la fel de importante ca și grătarul însuși și ingredientele folosite. Echipa PEFOC dorește să evidențieze…
15:10, 30.01.2024
Grătarele cu plită OFYR transformă gătitul într-o aventură culinară de neuitat!
Ai o familie numeroasă sau o gașcă mare de prieteni pasionați de delicii culinare? Ești un iubitor al gătitului în aer liber? În acest caz, un grătar profesional pe lemne de tip vatră cu plită OFYR poate fi modul…
11:05, 30.01.2024
Delicatese (nu doar culinare) (36). Test
Pizza."Îmi place atât de mult pizza mea, de fapt, am început să cred în delirul meu că şi pizza mea mă iubeşte la rândul ei. Am o relaţie cu această pizza, chiar o aventură." (Elizabeth Gilbert) "Nu există sentiment…
11:05, 23.01.2024
Delicatese (nu doar culinare) (35). Trădare
Șampanie.Franţa şi Rusia au fost de acord să negocieze, începând cu octombrie 2021, pentru a rezolva o dispută cu privire la noua lege rusă care îi obligă pe producătorii de şampanie să îşi eticheteze băutura…
19:25, 22.01.2024
MESELE ȘI DIETELE ÎN ROMA ANTICĂ Gusturi din Roma Antică: O călătorie culinară
În tot imperiul, mâncarea și băutura romană antică erau variate și diverse, dar întotdeauna interesante. Romanii imperiali au mâncat trei mese principale pe zi: ientaculum dimineața, prandium la prânz și cea mai…
17:50, 22.01.2024
Cum să transformi o seară obișnuită într-una extraordinară? Alege cea mai gustoasă pizza din București
Conținut oferit de: Partener extern. O seară obișnuită poate deveni una extraordinară cu doar câteva mușcături savuroase. Cum? E simplu! Răsfață-ți papilele cu cea mai gustoasă pizza din București – pizza Presto.…
10:06, 22.01.2024
Top 5 mâncăruri româneşti, surpriză la locul 1. România, apreciată la nivel mondial din punct de vedere culinar
Ca în fiecare final de an, apar tot felul de topuri, unele mai interesante ca altele. Unul dintre acestea, realizat de celebrul Atlas al Gustului, poziționează România într-un top 5 de mâncăruri româneşti, având…
00:11, 19.01.2024
Cum devine Buzău o destinație turistică și pentru experiențe culinare autentice
Comunitatea Slow Food Buzău a lansat rețeaua de tip „Farm-to-Table”, menită să redefinească agricultura și turismul local în cadrul Geoparcului Global UNESCO Buzău. Concret, această rețea va contribui la îmbunătățirea…
11:05, 16.01.2024
Delicatese (nu doar culinare) (34). Bacșiș
Nevastă. CIA trebuie să angajeze un agent-asasin. Dintre mulții candidați, la sfârșit, rămân trei finaliști: doi bărbați și o femeie. Testul final: Primul bărbat este condus la o ușă, i se dă un pistol și i se…
06:55, 14.01.2024
Chef bucătarul care inspiră maeștrii în arta culinară. Rețeta reinterpretată de storceag cu care face furori
Bogdan Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România, cu o carieră de peste două decenii. Și-a pus amprenta asupra a numeroase rețete tradiționale românești, dar și italiene și chiar mexicane,…
08:55, 12.01.2024
Informație obligatorie pentru produsele culinare nepreambalate
Produsele culinare nepreambalate vor trebui să fie însoțite de informații despre posibile substanțe care cauzează alergii sau intoleranțe. Aceste date vor trebui să fie înscrise într-un loc vizibil, care nu se…
11:05, 09.01.2024
Delicatese (nu doar culinare) (33). Măgar
Iarna. "Vine-o pasăre și coase,/în fuioare de mătase,/Ale norilor atlase,/De țări lungi și lunecoase…/Vine-o fată și descoase,/Tot ce pasărea lucrase,/și cu genele-i lucioase,/Ninge flori de nea frumoase,/și-apoi…
11:06, 05.01.2024
Delicatese (nu doar culinare) (32). Rusia culinară
Queen.Singura vizită oficială a Reginei Elisabeta a II-a în Rusia a fost în octombrie 1994. Meniul pentru recepția organizată în onoarea Majestății Sale la Palatul Maria din Sankt Petersburg a fost păstrat. Masa…
12:25, 04.01.2024
Crăciunul cu METRO: O călătorie culinară magică, inspirată de tradiții italiene
Înainte de sărbători, Laboratorul Gastronomic al Colegiului de Comerț ASEM a fost scena unei povești culinare memorabile, unde profesorii din instituțiile de învățământ tehnic au explorat și împărtășit secretele…
17:35, 31.12.2023
Două articole pe teme culinare din Steagul roșu, 1973
Vineri, 16 noiembrie 1973, în cotidianul Steagul roșu, din Bacău, apăreau două articole despre expozitii culinare organizate de doua restaurante: celebrul local Zahana, din Bacău și Miorița din Moinești. Expozițiile…
22:00, 29.12.2023
Pizza, Shaorma și Burger, preferatele românilor când vine vorba de delivery
Shaorma și burger-ul au devenit adevărate vedete culinare în casele românilor în acest an. Potrivit datelor furnizate de platformele de livrare, numărul comenzilor pentru aceste delicioase opțiuni culinare a înregistrat…
17:25, 27.12.2023
Masa de după sarmale și cozonac. Noul trend culinar care a luat avânt în România
În ultimii ani, scena gastronomică din România a crescut semnificativ. La fel ca în cazul cafenelelor de specialitate, în București, dar și în alte orașe importante ale țării, au apărut restaurante noi, mai ales…
17:21, 27.12.2023
Naționala masculină de handbal, în linie dreaptă pentru EURO 2024 » Crăciun fără excese culinare, de joi Trofeul Carpați
„Tricolorii” s-au reunit la Pitești pentru un ultim stagiu de pregătire înaintea Campionatului European din Germania, care se va desfășura între 10 și 28 ianuarie. România va participa începând de joi la Trofeul…
09:40, 27.12.2023
Vezi aici cate persoqne s-au prezentat la UPU Buzau datorita exceselor culinare si cate nasteri au avut loc la Maternitatea din Buzau
In ziua de Crăciun, la U.P.U.-SMURD s-au prezentat 176 de persoane care au avut nevoie de ingrijiri medicale. A doua zi, numarul prezentarilor a crescut, fiind înregistrate 242 de persoane. Cazuistica a fost variata:…
06:25, 27.12.2023
Șoc în lumea culinară: un renumit bucătar a murit la vârsta de 54 de ani
Renumitul bucătar australian Bill Granger - "naşul" pâinii prăjite cu avocado - a murit la vârsta de 54 de ani, transmite BBC, citat de news.ro.El a murit într-un spital din Londra, în ziua de Crăciun, la vârsta…
09:25, 25.12.2023
Artă culinară: purcelușul de lapte, reinterpretat într-un mod surprinzător de un cunoscut cofetar român VIDEO
Un purcel de lapte ar putea fi rețeta ideală pentru sărbătorile de iarnă. Dar dacă v-ați săturat de atâta carne, un cofetar din Pitești vă oferă o variantă dulce a purcelușului. Nu îi lipsește nici mărul din gură
17:15, 22.12.2023
Liviu Dragnea, rețetă inedită de sarmale pentru sărbători: ”Varza să fie un pic desărată!”. În ce le fierbe EXCLUSIV
Politicianul Liviu Dragnea este și un maestru în arta culinară, calități demonstrate, din plin, în cadrul emisiunii sale, ”Bucătăria de acasă”. În exclusivitate pentru Playtech Știri, el ne-a dezvăluit rețeta lui…