Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:07, 14.07.2017

Bunele maniere în autobuz. Ce să nu faci în mijloacele de transport în comun

Există câteva reguli de la care nu trebuie să ne abatem şi care sunt explicate pe larg de Aurelia Marinescu în cartea “Codul bunelor maniere astăzi”. Indiferent de situaţia în care ne aflăm, în autobuz, tramvai,…




04:19, 03.06.2017

Cum mâncăm manierat fructele de vară la masă. Capcane de evitat în privinţa sâmburilor şi codiţelor de cireşe

Servirea fructelor, atunci când suntem invitaţi la o masă festivă, impune o anumită etichetă de care trebuie să ţinem cont pentru a nu deveni ridicoli. În cartea “Bunele maniere astăzi” există sfaturi, dar şi câteva…




07:45, 08.05.2017

Mari greşeli pe care le poate face o gazdă. Cum eviţi capcanele prin care strici cheful musafirilor. Reguli de bun-simţ

Pentru reuşita petrecerii, conversaţia trebuie să rămână antrenantă, iar o gazdă trebuie să ştie cum să intervină în dialogul dintre doi interlocutori dacă este nevoie şi, uneori, să concilieze punctele de vedere…




04:27, 03.04.2017

Codul bunelor maniere la telefon. Ce este interzis să spui şi când nu eşti obligat să răspunzi. Topul celor mai comune gafe

Aurelia Marinescu, autoarea celebrei cărţi “ Codul bunelor maniere astăzi” ne învaţă cum să evităm situaţiile jenante: 1. Când sună telefonul, răspundem cel mai târziu după cel de-al cincilea apel. 2. De asemenea,…




06:08, 02.03.2017

Bunele maniere şi igiena personală: „Apa de toaletă nu le e permisă decât acelora care mai întâi s-au spălat bine“

“Codul bunelor maniere astăzi” nu face excepţie: la douăzeci de ani de la apariţie s-a vândut în peste 300.000 de exemplare. Scris cu inteligenţă, deplin adaptat uzanţelor moderne occidentale şi totodată celor…




04:38, 18.02.2017

Cum spui corect banalul „Bună ziua!“ şi ce trebuie să faci când strângi mâna cuiva. De ce este interzis să spunem „Hello!“ sau „Adio!“

Ludovic al XIV-lea o saluta şi pe ultima bucătăreasă cu aceeaşi curtoazie pe care o manifesta faţă de strălucitoarea domnişoară Louise de la Vallière. Numai snobii pot crede că demnitatea lor e micşorată de un…




04:29, 17.12.2016

Cum şi ce dăruim de sărbători. Când se dau bani şi ce se oferă copiilor de Crăciun. Ce cadouri se fac de Revelion

Sunt câteva reguli importante de care trebuie să ţinem cont pentru a nu cădea în capcane. În funcţie de bugetul de care dispunem trebuie să alegem atenţii care să întreţină prieteniile, să le facă plăcere celor…




14:24, 14.10.2016

Cum ne adresăm unor necunoscuţi şi ce e interzis să facem pentru a evita situaţiile jenante, când cerem numărul de telefon

La cozi, prin parcuri, în staţiile de autobuz, oameni necunoscuţi intră în vorbă împărtăşindu-şi părerile asupra unui anumit subiect. Nu e nimic rău în asta, cu condiţia ca această conversaţie să nu degenereze…




05:33, 24.09.2016

De ce e bine să fim politicoşi când angajăm o menajeră. Ce nu trebuie să-i spui niciodată femeii care face curăţenie

  În niciun caz, scrie Aurelia Marinescu, autoarea “Codului bunelor maniere”, cea mai bine vândută carte din ultimii 20 de ani, nu trebuie să dăm dovadă de superioritate. Un comportament uşor prietenos, o…




06:07, 03.08.2016

Mai mult săpun, mai puţin parfum: de ce nu există femei urâte, ci doar neglijente sau nepricepute

Pretutindeni în lume, cărţile care ne învaţă normele comportamentului civilizat se bucură astăzi de un imens succes. “Codul bunelor maniere astăzi” nu face excepţie: la douăzeci de ani de la apariţie s-a vândut…




14:04, 21.07.2016

Bunele maniere la masă: ce fructe se taie cu cuţitul şi ce mâncăm cu mâna

Un întreg capitol al lucrarii este rezervat despre cum trebuie sa mâncam atunci când suntem invitati la o masa festiva. Aurelia Marinescu ne învata ce sa facem când se servesc fructe. Pere si mere: le taiem cu…




06:07, 27.06.2016

De ce bărbatul salută primul femeia. Când se sărută mâna unei doamne şi cum să eviţi gafele la plajă - codul bunelor maniere

Ludovic al XIV-lea o saluta şi pe ultima bucătăreasă cu aceeaşicurtoazie pe care o manifesta faţă de strălucitoarea domnişoară Louise de la Vallière. Numai snobii pot crede că demnitatea lor e micşorată de un salut.…




06:33, 16.06.2016

7 audiobook-uri de ascultat in masina cand calatoresti impreuna cu copiii

Drumurile lungi pot fi foarte obositoare si stresante pentru oricine, dar cei mai afectati sunt intotdeauna copiii. Ei isi pierd primii rabdarea si se pot plictisi in doar cateva minute, pentru ca sunt la varsta…




04:14, 15.06.2016

Bărbaţii şi bunele maniere: „Domnul nu se împrumută decât în cazuri extreme şi niciodată de la o femeie“

Scris cu inteligenţă, deplin adaptat uzanţelor moderne occidentale şi totodată celor româneşti, Codul este un veritabil bestseller naţional. În urma extraordinarului succes al cărţii, autoarea, Aurelia Marinescu…




02:08, 03.03.2016

Ce să nu facem cadou. Bunele maniere interzic să oferim bani, kitsch-uri, un kilogram de carne sau o floare de „limba-soacrei“

„Un cadou nu este obligatoriu. El nu poate fi nici cerut, nici sugerat. A şti să oferi mici daruri, cu discreţie şi tact este un semn de nobleţe sufletească. Modul în care dăm şi primim cadouri se învaţă. Nu întâmplător,…




11:29, 14.12.2015

Codul bunelor maniere: Gesturi pe care niciun om civilizat nu trebuie să le facă pe stradă

Probabil mulți cred că regulile de bună purtare sunt depășite și nu mai trebuie aplicate în ziua de astăzi, însă nu e chiar așa. În rândurile de mai jos, ne-am propus să reamintim cum ar trebui să ne comportăm…




19:34, 07.10.2015

CODUL BUNELOR MANIERE: Cine intră și comandă primul la restaurant, cine vorbește cu chelnerul și ce facem dacă nu ne place mâncarea

Autoarea Aurelia Marinescu explică, în cartea „Codul bunelor maniere astăzi”, ce trebuie să facem când intrăm într-un restaurant, ce este politicos şi ce ne poate crea o imagine urâtă în faţa celorlalţi. Intrarea…




10:32, 05.09.2015

Ce au înţeles românii din Codul bunelor maniere? Nu ştiu lucruri elementare

Cu toate ca volumul „Codul Bunelor Maniere", publicat prima data în 1995, a fost un succes, fiind vândut pâna acum în peste 300.000 de exemplare, Aurelia Marinescu considera ca, în general, cartea se cumpara pentru…




09:52, 26.08.2015

Reguli de eticheta pentru concertele de muzica clasica

Regulile din concertele de muzica clasica par sa creeze de multe ori confuzie. Insa, Aurelia Marinescu, autoarea cartii "Codul bunelor maniere astazi", ne aduce la cunostinta cateva dintre aceste "ritualuri" si…




14:40, 14.07.2015

Şase reguli ciudate şi puţin cunoscute despre salut. Când NU sărutăm mâna unei doamne, cum salutăm și suntem salutați cu politețe

 Şase reguli de baza privitoare la salut sunt explicate de autoarea celebrei lucrări Codul bunelor maniere, Aurelia Marinescu. Profesorul de Limba Română, Mihai Tănăsescu, susţine că toţi oamenii trebuie să adopte…




06:25, 13.07.2015

Şase reguli ciudate şi puţin cunoscute despre salut: „Mâna unei doamne nu se sărută niciodată la plajă“

Profesorul de Limba Română, Mihai Tănăsescu, susţine că toţi oamenii trebuie să adopte în primul rând regulilele celor şapte ani de acasă şi să ştie că politeţea nu a făcut rău nimănui niciodată. „Este adevărat…




09:50, 23.11.2014

Un gest de politete care poate sa aduca pacea: Mai stim cum sa salutam?

Un gest marunt, de politete, salutul reprezinta expresia verbala sau nonverbala cu care intampinam o persoana. Ludovic al XIV-lea o saluta si pe ultima bucatareasa cu aceeasi curtoazie pe care o manifesta si fata…




18:27, 08.07.2014

Lectura la nisip, o pasiune pentru turiști. Află ce titluri sunt citite pe plajă

Petre Ispirescu, Gabriel Garcia Marquez, Aurelia Marinescu, dar și Bunele Maniere. Iată ce se citește în aceste zile pe litoralul românesc. Numele cărților care le relaxează turiștilor vacanța le-am aflat chiar…




10:18, 15.04.2014

Profesoară model la peste 90 de ani. Unul dintre foștii directori ai Colegiului Nicolae Titulescu din Craiova a participat la festivitatea dedicată împlinirii…

Aurelia Marinescu, 91 de ani, are o energie debordantă și a ținut să fie prezentă în rândurile profesorilor și a elevilor de la instituția școlară pe care a păstorit-o în calitate de cadru didactic și de manager.




00:01, 14.04.2014

Societate - Profesoara model si la 91 de ani

Festivitatea dedicata împlinirii unui secol de la înfiintarea Colegiului National „Nicolae Titulescu“ din Craiova a fost un prilej de bucurie pentru unul dintre fostii directori: Aurelia Marinescu. Are 91 de ani,…




16:21, 12.03.2014

Cum se face complimentele: Codul bunelor maniere

CODUL BUNELOR MANIERE. Aţi uitat cum este frumos şi corect să vă comportaţi în societate? RomaniaTV.net vă prezintă cele mai importante reguli din Codul bunelor maniere.CODUL BUNELOR MANIERE în RESTAURANT. Vezi…




10:00, 26.02.2014

CODUL BUNELOR MANIERE în RESTAURANT. Vezi cine intră primul, cine comandă şi ce este INTERZIS să faci

CODUL BUNELOR MANIERE Există anumite gesturi pe care, ca oameni civilizaţi, n-ar trebui să le facem în public pentru nimic în lume. Cu toate că ele par de neconceput, le facem surprinzător de des. În cartea "Codul…




09:18, 22.02.2014

Codul bunelor maniere-reguli de bază. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul?

Codul bunelor maniere. Salutul nu se face la întâmplare, ci cu un anume ceremonial care ridică multe probleme. Să ştii să saluţi este, într-adevăr, dovada că eşti bine crescut. Deşi formele de salut sunt vechi…




08:39, 07.02.2014

CODUL BUNELOR MANIERE. Diferenţa dintre MITĂ şi BACŞIŞ. Vezi în se situaţii TREBUIE să dai ciubuc

CODUL BUNELOR MANIERE. "Un om bine crescut este în primul rând un om cinstit, căruia nu îi place să rămână niciodată dator". În cartea "Codul bunelor maniere astăzi", autoarea Aurelia Marinescu menţionează că omul…




09:09, 03.02.2014

CODUL BUNELOR MANIERE. Învaţă cum să bei când eşti în societate să nu te faci de râs

CODUL BUNELOR MANIERE. E greu de conceput o masă rafinată fără băuturi pe măsură, alese de către un cunoscător. Alegerea băuturii potrivite fiecărui fel e o adevărată artă. Este domeniul stăpânei casei, care, dacă…