Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

05:25, 24.03.2023

Noni – aliatul sănătății de 2000 de ani

Sucul de noni este o băutură tropicală obținută prin stoarcerea fructelor arborelui Morinda citrifolia. Utilizat de către popoarele polineziene de peste 2000 de ani, noni se găsește și în farmaciile și drogheriile…




18:40, 21.02.2022

Importanta antioxidantilor si rolul lor in alimentatie.

Antioxidantii sunt substante care pot preveni sau incetini deteriorarea celulelor cauzata de radicalii liberi, molecule pe care organismul le produce ca reactie la factorii externi. Radicalii liberi sunt substante…




12:45, 14.05.2021

Ghidul complet al antioxidanților

În acest articol am adunat toate elementele de bază despre antioxidanți pentru a înțelege cât mai bine ce sunt antioxidanții și de ce sunt atât de importanți pentru menținerea sănătății și a tinereții.




11:01, 28.07.2020

Care sunt top cele mai bogate fructe în antioxidanți. Beneficiile antioxidanților

Pentru că este vară, iar piața abundă de fructe variate și multicolore, nutriționiștul Cristian Mărgărit a explicat la Neatza cu Răzvan și Dani ce beneficii majore ne aduc fructele bogate în antioxidanți.




20:14, 24.05.2018

Puterea nebănuită a antioxidanților din produsele BIO

Auzim deseori în reclame TV, în prezentări ale anumitor medicamente și produse, termenul de antioxidanți, sau „conține foarte mulți antioxidanți”. Ne imaginăm că se referă la ceva benefic pentru organism, însă…




12:19, 07.08.2017

Cătina, regina antioxidanților. Planta care a revoluționat medicina naturistă face miracole pentru organism

Puţine plante din flora autohtonă, ba chiar și cea mondială pot să concureze cătina românească în privinţa calităţilor curative şi diverselor utilizări medicale. Cătina este un fruct-minune foarte multe proprietăți…




21:14, 08.04.2017

Despre prunele uscate. Afla de ce este bine sa le consumi!

Prunele uscate reprezinta o sursa excelenta de vitamine A, B, C si minerale calciu, magneziu, potasiu, seleniu si fier . Ele furnizeaza organismului o doza buna de fibre si nutrienti ce potolesc foamea si asigura…




06:14, 29.03.2017

Diferenţele între fasolea albă şi cea roşie. „Culoarea roşu aprins apare tocmai datorită antioxidanţilor“

Fasolea albă este mai des folosită în bucătăria românească decât cea roşie. Cu toate acestea, medicii nutriţionişti spun că fasolea roşie ar trebui consumată mai des datorită numărului ridicat de antioxidanţi.




16:23, 16.01.2017

Spirulina, leac contra ficatului gras

Primii care au descoperit beneficiile acesteia au fost aztecii. Spirulina conţine între 50% şi 70% proteine şi are o cantitate importantă de vitamine ( A, B1, B2, B3, B6, B12, D, K), calciu, magneziu, fier, fibre,…




13:52, 16.12.2016

Rolul antioxidanților în sănătatea noastră

Celulele din corpul nostru nu pot supraviețui fără oxigen. Interesant este că totuși celulele noastre se deteriorează tocmai din cauza oxigenului, care declanșează procesul de oxidare și din urma căruia se formează…




13:20, 28.01.2015

Pericolul pe care il reprezinta radicalii liberi asupra sanatatii si lupta antioxidantilor cu acestia (P)

Comunitatea ştiinţifică a început de curând să dezvăluie câteva din misterele care înconjoară acest subiect. Ce sunt radicalii liberi? Aceştia sunt atomi sau grupuri de atomi cu număr impar (nepereche) de electroni…




10:36, 14.07.2014

Ceaiul verde, un miracol pentru sanatate

Iata cate beneficii are ceaiul verde pentru sanatate   Ajuta la slabire. Inainte de antrenamentul la sala beti o ceasca de ceai verde deoarece poate accelera procesul de ardere a grasimilor iar cafeina va…




08:54, 12.05.2014

Cum poţi preveni cancerul cu ajutorul antioxidanţilor din alimente şi unde se găsesc

Iata scurta trecere in revista atat a ceea ce sunt antioxidantii si a felului in care acestia actioneaza cat si care sunt alimentele bogate in antioxidanti pe care trebuie sa le consumam pentru a fi siguri ca am…




11:02, 19.07.2013

Berea fara alcool, foarte buna pentru femeile insarcinate

Consumul de bere fara alcool poate creste nivelul antioxidantilor din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a unui studiu realizat de Universitatea din Valecia si Spitalul Universitar Dr. Peset. Potrivit…




13:48, 18.07.2013

Scapa de grasimea corporala cu ajutorul antioxidantilor

Compusii activi blocheaza cresterea unor noi celule de grasime si acumularea de lipide in interiorul celulelor, reducand in final grasimea totala cu pana la 73%. In teorie, aceasta reactie celulara ar reduce greutatea…




10:08, 10.07.2013

RECOMANDARI PENTRU MAMICI - Berea fara alcool mareste nivelul antioxidantilor din laptele matern

Berea fara alcool poate ajuta la ridicarea cu pana la 30% a nivelului de antioxidanti din laptele matern, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Valencia si Spitalul Universitar Dr. Peset.