Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un laborator din SUA a amestecat din greşeală eşantioane de tulpini ale gripei aviare

Publicat:

"Nimeni nu a fost expus acestui esantion contaminat", a asigurat , director al Centrului de control si prevenire a bolilor (CDC) in cursul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres. "Aceste evenimente nu ar fi trebuit sa se produca niciodata", a subliniat el, adaugand ca aceste incidente ridica "intrebari grave si preocupante".

"Un esantion de tulpina a gripei aviare neagresive a fost contaminat intr-un mod involuntar, intr-un laborator al CDC, de unul al tulpinei gripei aviare inalt patogena H5N1 si a fost trimis unui laborator administrat de ", a…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

China a lansat o sonda pentru a colecta eșantioane de pe fața ascunsa a Lunii

14:45, 03.05.2024 - China a lansat vineri o sonda pentru a colecta esantioane de pe fata ascunsa a Lunii, o premiera mondiala, care ar reprezenta o mare reusita pentru ambitiosul program spatial al acestei tari, informeaza AFP.

Urme ale virusului gripei aviare au fost depistate in laptele pasteurizat din SUA. Ce spun autoritațile

11:30, 24.04.2024 - Particule virale de H5N1, virusul gripei aviare, au fost gasite in „lapte provenit de la animalele afectate, in sistemul de prelucrare si la raft”, a anunțat marți Administratia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA), intr-un comunicat citat de AFP, relateaza News.ro.Autoritațile precizeaza…

OMS avertizeaza asupra transmiterii gripei aviare la om. Un texan s-a infectat de la o vaca bolnava

19:05, 18.04.2024 - In cadrul unei coferinte de presa organizata joi, la Geneva, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca s-a inregistrat o crestere mare a cazurilor de gripa aviara la oameni, ceea ce este un motiv serios de ingrijorare.

Transmiterea gripei aviare la oameni este „o ingrijorare enorma”, avertizeaza OMS. Tulpina H5N1 are o rata de mortalitate „extraordinar de mare”

17:50, 18.04.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) și-a exprimat joi, 18 aprilie, ingrijorarea cu privire la raspandirea gripei aviare H5N1, care are o rata de mortalitate "extraordinar de mare" la oameni, scrie The Guardian.Epidemi care a inceput in 2020 a dus la moartea sau uciderea a zeci de milioane de pasari…

Alerta de contagiere cu gripa aviara la om; barbat, infectat de la laptele de vaca: cum este posibil și care sunt riscurile?

12:56, 02.04.2024 - A fost raportat un al doilea caz de infectare umana cu virusul inalt patogen al gripei aviare A (H5N1) (HPAI). Este vorba despre un barbat care a fost testat pozitiv dupa ce a fost expus la vaci de lapte "presupus infectate". In Texas, SUA, un barbat a fost testat pozitiv pentru virusul gripei aviare…

Dacia a pus la conducerea centrului de design din București un om care a lucrat la Alfa Romeo, la Porsche, dar și la companii din China

11:00, 20.02.2024 - Incepand din acest an, Emanoel Derta este noul director al studioului Dacia Design Center din București, a anunțat compania. Derta a lucrat la proiecte precum Fiat 500, Porsche 911 Speedster Concept sau trei modele ale companiei chineze Xpeng.

Restrictii in mai multe zone din Gorj, dupa confirmarea gripei aviare la doua lebede

15:40, 19.02.2024 - Autoritatile au instituit restrictii in judetul Gorj, ca urmare a aparitiei unui focar de gripa aviara la lebede, dupa ce virusul a fost confirmat la doua astfel de pasari salbatice gasite moarte pe un lac de acumulare din municipiul Targu Jiu, noteaza Agerpres.

Transporturile de oua si carne de pasare, verificate din cauza gripei aviare din Ungaria

11:01, 19.02.2024 - Autoritatile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontiera cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de oua, carne si pasari vii, pe fondul evolutiei unor focare de gripa aviara in tara vecina.


Ce parere ai despre aceasta stire?