Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Trista istorie postdecembristă a studioului Animafilm. Cine i-a omorât pe Miaunel şi Bălănel

Publicat:

La 55 de ani de la infiintare, legendarul studio Animafilm se indreapta incet, dar sigur, spre faliment. Institutia nu a mai produs niciun titlu de ani buni, iar datoriile sale catre stat si penalizarile aferente se ridica la peste 1,3 milioane de lei, in conditiile in care singurele venituri constante sunt cele obtinute din chiriile pentru cele doua imobile ale sale, construite in 1935 si 1946.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cind se deschide Muzeul Bisericesc din Chișinau

16:50, 27.04.2024 - Administrația Capitalei planifica deschiderea Muzeului Bisericesc in Chișinau. Instituția va deveni filiala a Muzeului de Istorie a Orașului și va fi amplasata pe str. Grigore Vieru 11, unde a fost descoperita casa mitropolitului Gavriil Banulescu Bodoni. Muzeul va conține o expoziție permanenta și…

Cercetari Numismatice, la Muzeul National de Istorie a Romaniei

10:15, 04.03.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei invita publicul pentru a descoperi materiale din domeniile numismaticii antice, medievale si moderne, precum si medalii, ordine si decoratii, piese de sigilografie moderna si filatelie.Volumul editat de Cabinetul Numismatic al Muzeului National de Istorie a Romaniei…

Astazi in istorie: Geniul muzical al lui Gioacchino Rossini rasuna prin timp

09:06, 29.02.2024 - Pe 29 februarie, calendarul marcheaza o zi rara, incarcata de ecouri ale geniului uman, care rasuna prin timp și spațiu. In amfiteatrele culturii, aceasta data a fost martora unor acorduri muzicale ce au modelat simfonia artistica mondiala. Fara a dezvalui prea multe, va invitam sa descoperiți evenimentele…

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Trei brațari preistorice din aur, furate din Romania, au fost aduse inapoi din Belgia. Cum au fost identificate

23:50, 20.02.2024 - Trei brațari au fost furate de autori necunoscuți din situri arheologice din Romania, inainte de octombrie 2020, deoarece atunci autoritațile belgiene au semnalat apariția lor in catalogul unei licitații din Monte Carlo, a anunțat marți, 20 februarie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație și…

Volohii romani din nordul Transcarpatiei (Ucraina). O istorie romaneasca renaște

18:15, 17.02.2024 - Ionuț Țene Este aproape necunoscuta situația romanilor din nordul Transcarpatiei, regiune din vestul Ucrainei. La granița dintre Ucraina, Polonia și Slovacia se afla o populație romaneasca numita de ucraineni și unguri: volohi. Dar aceasta populație iși spune simplu, ca sunt rumani și vorbesc limba…

Primarul pasionat de istorie. Colecția sa de documente inestimabile a ajuns la Arhivele Naționale ale Romaniei

09:26, 12.02.2024 - Un fost ajutor de primar și mai apoi primar al Aradului, avocatul dr. Octavian Lupaș (1908-1972), a fost un mare iubitor de istorie. Fiul acestuia a fost și el un intelectual susținand doua teze de doctorat in matematica, una in Germania, cealalta in Romania.

Muzeul de Istorie din Targoviște va gazdui Ziua Internaționala a Limbii Elene 

06:55, 07.02.2024 - Comunitatea Elena din Targoviște, afiliata Uniunii Elene din Romania, Consiliul Județean Dambovița , prin Complexul National Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviste și Universitatea „Valahia” din Targoviște  au deosebita placere de a va invita sambata, 10 februarie 2024, incepand cu ora 11:00, la Muzeul…


Ce parere ai despre aceasta stire?