Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tarile europene cu cel mai ridicat nivel de viata. Romania ocupa penultimul loc

Publicat:

Luxemburg si Novergia continua sa domine topul statelor europene cu cel mai ridicat nivel de viata, potrivit unui raport Eurostat, citat de . Pe pozitia a treia se afla Elvetia. Romania s-a clasat in ultimii doi ani pe locul 29, la coada clasamentului, fiind urmata doar de Bulgaria.

Micul ducat al Luxemburgului a inregistrat atat in 2010, cat si in 2011 cel mai inalt nivel de trai din Europa, datorat in special sistemului bancar solid. Fata de tarile non-UE, nivelul de viata din Luxemburg este cu 40% mai ridicat.

a pierdut doua pozitii in clasamentul…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cu razboiul la poarta Europei țarile cauta siguramța: Patru state neutre europene incearca sa se apropie de NATO (Die Presse)

23:06, 07.05.2024 - Patru tari europene neutre care nu sunt membre ale NATO, respectiv Austria, Elvetia, Irlanda si Malta, cauta sa se apropie mai mult de Alianta Nord-Atlantica in contextul deteriorarii situatiei de securitate in Europa dupa invazia rusa in Ucraina, scrie marti cotidianul austriac Die Presse, citat de…

Eurostat: Romania are a treia cea mai mica speranta de viata din UE. La polul opus se afla Spania

14:45, 04.05.2024 - Spania este tara din Uniunea Europeana UE cu cea mai mare speranta de viata, de 84 de ani, si se afla peste media comunitara, care este de 81,5 ani, in timp ce Romania are a treia cea mai mica speranta de viata din UE, de 76,6 ani, potrivit ultimelor date actualizate vineri de agentia comunitara de…

Cea mai scazuta utilizare a tehnologiilor AI din țarile UE este in Romania (Eurostat)

10:05, 30.04.2024 - In 2023, 8% dintre firmele din UE au folosit Inteligența Artificiala. Dintre țarile Uniunii, cea mai scazuta utilizare a tehnologiilor AI a fost in Romania (1,5%), arata raportul „Digitalizarea in Europa - ediția 2024”, publicat de Eurostat.

Toate țarile din lume, grupate dupa cat de scumpa e viața in fiecare. Unde e Romania in top

17:10, 19.04.2024 - Valoarea cheltuielilor zilnice de intreținere variaza foarte mult de la un stat la altul și depinde de prețurile chiriilor, al mancarii și al utilitaților. Bermuda, Norvegia și Elveția domina topul celor mai scumpe țari cand vine vorba despre costul traiului, insa și puterea de cumparare este ridicata…

ANALIZA XTB Claudiu Cazacu: Apetitul pentru calatorii, mai ridicat decat inflația. Turismul european continua ascensiunea de dupa pandemie

15:50, 12.04.2024 - Trendurile arata ca, in ciuda majorarilor de preț și a provocarilor din industria aviatica, și in 2024 industria turismului va beneficia de profit in urma vacanțelor rezervate, arata intr-o analiza, Claudiu Cazacu, consultant de strategie in cadrul XTB Romania, companie de tranzacționare și investiții…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

07:20, 07.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

Romanii și bulgarii, cei mai prost platiți angajați din Europa. Salalariu de 3 ori mai mic decat media UE

09:05, 05.04.2024 - In 2023, costurile medii orare cu forța de munca au fost estimate la 31,8E in UE și 35,6E in zona euro.Cele mai scazute costuri orare cu forța de munca inregistrate in:Bulgaria (9.23E)Romania (11,0E)Ungaria (12,8E )sursa: Eurostat La polul opus, cele mai mari costuri orare cu forța de munca sunt in:Luxemburg…

ANALIZA Cum forțeaza Guvernul Romaniei prețuri ridicate la energie, in timp ce pe piețele europene sunt estimate scaderi tot mai mari

15:35, 04.04.2024 - Țarile europene, inclusiv Romania, au intrat in sezonul cald cu stocuri record de gaze. Europa are atat de multe gaze incat experții in energie pun problema reducerii importurilor, pentru a scadea ritmul de inmagazinare. Abundența de gaze ar putea sa duca la scaderi și mai mari de prețuri pe piețele…


Ce parere ai despre aceasta stire?