Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfatul psihologului. De ce un prieten nu-ţi poate fi şi psihoterapeut

Publicat:
Sfatul psihologului. De ce un prieten nu-ţi poate fi şi psihoterapeut

Mulți oameni sunt mai deschiși, in zilele noastre, la ideea de consiliere pentru sanatate mintala. Sunt insa oameni care nu ințeleg rostul de a plati pe cineva sa ii asculte cand au prieteni care o vor face pe gratis. Nu numai ca aceasta opinie se bazeaza pe informații eronate, dar folosirea unui prieten ca și […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol si foto: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfatul psihologului. Dinamica de putere intr-o relatie

15:36, 22.05.2024 - Dinamica puterii joaca adesea un rol important in relațiile romantice. Cele mai frecvente comportamente ce denota lupta de putere sunt: cererea sau retragerea, frica sau rușinea indusa. Puterea joaca un rol important in relații, dar nu este intotdeauna vorba despre dominație și supunere. Adesea este…

Sfatul psihologului. Ce ne spunem noua conteaza

15:50, 15.05.2024 - Mintea noastra este inclinata in mod natural sa foloseasca strategii simplificate pentru a conserva energia mentala și a reduce sarcina cognitiva. Acesta este motivul pentru care experiențele timpurii de atașament au un impact atat de profund asupra noastra pe masura ce creștem: poveștile pe care le…

Sfatul psihologului. Despre natura binelui si a raului

12:45, 01.05.2024 - Psihiatrul elvețian Carl Gustav Jung (1875-1961) este fondatorul psihologiei analitice. In cartea sa din 1951, Aion (Cercetari in fenomenologia sinelui), Jung ne ofera o perspectiva asupra posibilelor baze psihologice ale unuia dintre cele mai vechi și mai cunoscute raspunsuri la problema raului: doctrina…

Sfatul psihologului. Ce este frustrarea?

15:00, 24.04.2024 - Frustrarea este un raspuns emoțional și psihologic natural al omului la ceva advers. Sentimentul se datoreaza adesea dezamagirii atunci cand un efort sau o așteptare nu funcționeaza așa cum se anticipa.Cand se intampla acest lucru, ne putem simți descurajați și suparați ca timpul, eforturile sau sentimentele…

Sfatul psihologului. Cum apar asteptarile nerealiste

15:10, 17.04.2024 - Psihologul Jean Piaget a observat copiii mici cum au dificultați in a face distincția intre lumile subiective din mintea lor și lumea exterioara, obiectiva. Potrivit lui Piaget, copiii cred uneori ca gandurile lor pot provoca in mod direct anumite lucruri. Piaget a numit acest lucru gandire magica și…

Sfatul psihologului. Cum sa recunosti daca ai un parinte toxic

14:45, 10.04.2024 - Niciunul dintre noi nu este perfect, inclusiv parinții noștri, dar exista un punct in care imperfecțiunea devine distructiva, luandu-le copiilor dragostea, caldura și ingrijirea pe care le merita și inlocuind-o cu ceva teribil.Atunci cand copiii sunt crescuți cu o cura de critici, judecați, abuzuri…

Sfatul psihologului. Parintii care critica excesiv

14:50, 03.04.2024 - Daca am crescut cu un parinte (sau parinți) care ne-a(u) criticat in permanența, avem tendința de a fi anxioși, de a avea sentimente de inadecvare și/sau de a simți ca trebuie sa fim „perfecți” in orice.Ulterior, pentru adulții care au fost crescuți in felul acesta, dezvoltarea relațiilor romantice…

Sfatul psihologului. Ce inseamna sa fii barbat?

14:30, 27.03.2024 - Spre deosebire de feminitate, barbația este privita pe scara larga ca un statut care este evaziv (trebuie caștigat) și fragil (trebuie demonstrat in mod repetat prin acțiuni). Acest accent pus pe structura, mai degraba decat pe conținutul rolurilor de gen, poate arunca o noua lumina asupra utilizarii…


Ce parere ai despre aceasta stire?