Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretarul american al Apărării: "Nicio îndoială" că regimul Assad este "responsabil" pentru atacul cu arme chimice din Siria.

Publicat:

"Am analizat personal datele si nu exista nicio indoiala ca regimul sirian este responsabil pentru decizia de a ataca si pentru atacul in sine", a declarat oficialul american in cadrul unei conferinte de presa la Pentagon.

Mattis a mai afirmat ca regimul de la Damasc a incalcat legile internationale in mod deliberat si repetat, adaugand ca atacul american a fost o reactie la atacul cu arme chimice asupra civililor, inclusiv copii.

Secretarul american al Apararii a mai avertizat ca vor continua sa reactioneze in cazul in care Assad va continua sa foloseasca arme chimice.

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO| Iranul acuza SUA ca ar fi aprobat atacul din Damasc

06:35, 09.04.2024 - Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, a acuzat luni Statele Unite ca au aprobat o lovitura mortala atribuita Israelului care a distrus recent consulatul Iranului la Damasc, la scurt timp dupa inaugurarea unui nou consulat in capitala Siriei. Raidul a distrus consulatul iranian…

Statele Unite nu au „nimic de-a face” cu atacul asupra consulatului iranian din Damasc

01:36, 03.04.2024 - Statele Unite au dat asigurari ca nu au „nimic de-a face” cu atacul asupra consulatului iranian din Damasc atribuit Israelului, un atac fara precedent care starneste temeri privind o escaladare a tensiunilor in regiune in contextul razboiului din Fasia Gaza

Casa Alba: Statele Unite nu au „nimic de-a face” cu atacul asupra consulatului iranian din Damasc

00:40, 03.04.2024 - Statele Unite au asigurat marti ca nu au „nimic de-a face” cu atacul asupra consulatului iranian din Damasc atribuit Israelului, un atac fara precedent care starneste temeri privind o escaladare a tensiunilor in regiune in contextul razboiului din Fasia Gaza, transmite AFP.

Iranul da vina pe Statele Unite, in calitate de aliat al Israelului, pentru atacul din Siria

11:00, 02.04.2024 - Ministrul de externe al Iranului, Hossein Amir-Abdollahian, a declarat marti ca a transmis Statelor Unite un mesaj in care le face raspunzatoare, in calitate de principal aliat al Israelului, pentru atacul care a distrus consulatul iranian la Damasc.

Șeful Pentagonului avertizeaza ca „supraviețuirea Ucrainei e in pericol”

09:05, 20.03.2024 - Secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, a avertizat marti ca supravietuirea Ucrainei este in pericol si a incercat sa convinga aliatii ca Statele Unite raman angajate fata de Kiev, chiar daca Washingtonul a ramas, practic, fara bani pentru a continua sa inarmeze fortele ucrainene, relateaza Reuters.

Secretarul american al apararii va fi audiat in Congresul SUA pentru ca si-a ascuns boala: „Comandantul suprem nu a stiut ca secretarul apararii este scos din lupta“

10:30, 29.02.2024 - Secretarul american al apararii, Lloyd Austin, va trebui sa explice joi Congresului Statelor Unite motivele pentru care a ascuns fata de presedintele Joe Biden si fata de numarul doi de la Pentagon ca a fost operat de cancer la prostata, transmite Reuters.

Secretarul apararii al SUA urmeaza sa isi reia atributiile marti

12:55, 13.02.2024 - Secretarul american al apararii, Lloyd Austin, internat la periferia Washingtonului, se recupereaza bine dupa o procedura sub anestezie generala si ar urma sa isi reia marti atributiile sale, potrivit medicilor sai citati intr-un comunicat transmis de Pentagon, scrie AFP. "Prevedem o recuperare reusita",…

Lloyd Austin, secretarul american al Apararii, spitalizat, anuleaza deplasarea la Bruxelles pentru reuniuni NATO

20:16, 12.02.2024 - Secretarul american al apararii, Lloyd Austin, si-a anulat deplasarea pe care urma sa o faca la Bruxelles pentru intalniri cu omologi din tarile NATO, a indicat luni un oficial american, dupa ce seful Pentagonului a fost internat la terapie intensiva si si-a transferat atributiile catre adjuncta sa,…


Ce parere ai despre aceasta stire?