Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Salvator Dali, într-o expoziție de excepție la Muzeul de Artă din Timișoara

Publicat:

Purgatoriul „Divinei Comedii”, „Batranul si marea” – romanul lui Hemingway sau Pantagruel – personajul gigantic creat de Rabelais, toate sunt capodopere ale literaturii universale, cu un numitor comun: Salvador Dali, artistul care a ilustrat toate aceste povesti in modul lui unic grotesc, senzual si fermecator deopotriva. Muzeul de Arta din Timisoara are marea bucurie sa ofere publicului larg una dintre cele mai frumoase si pretioase colectii de arta din lume: expozitia „Cucerirea irationalului”. Colectia prezentata cuprinde gravuri ale lui Salvador Dali despre „Divina Comedie” – Dante Aligheri,…

Citeste articolul mai departe pe timisoarastiri.ro…  

Sursa articol: timisoarastiri.ro


Stiri pe aceeasi tema

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Handbal, Liga Zimbrilor: Potaissa Turda s-a impus la Cluj și e mare favorita la Top 4

21:46, 24.03.2024 - Potaissa Turda s-a impus in aceasta seara, scor 27-23, pe terenul celor de la Universitatea Cluj, intr-o partida ce a contat pentru etapa a XX-a, din Liga Zimbrilor. Turdenii au avut mari probleme de lot, neputand sa conteze astazi pe Dumitriu, Ghivil, Cintec, Hanțaru și Reza, iar Lazar și Talas nu…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

O calatorie prin istorie: De la deschiderea muzeului Brukenthal, la victoria comuniștilor in Moldova

09:05, 25.02.2024 - Pe 25 februarie au avut loc momente cruciale, care au modelat lumea culturala, politica și sociala. De la inaugurarea unor instituții de cultura care pastreaza patrimoniul comun, pana la schimbari politice care au reconfigurat harta puterii și discursuri care au zguduit temeliile ideologice, aceasta…

Evenimente cultural – artistice, educative și turistice, organizate la Cugir in anul 2024

17:06, 14.02.2024 - Cand vor avea loc: Toamna Cugireana, Ziua Mondiala a Tineretului, Paștenii și Conferința anuala a Muzeului de Istorie a Tehnicii Cugir. Și in anul 2024, orașul Cugir organizeaza mai multe evenimente cultural – artistice si de promovare a turismului in localitate. Pe lista manifestarilor se afla 33 de…

Sarbatoarea Sfinților Trei Ierarhi – Ocrotitorii invațamantului teologic ortodox, la Targoviște

13:00, 31.01.2024 - Cu prilejul sarbatorii Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii invațamantului teologic ortodox, in ziua de marți, 30 ianuarie 2024, Inaltpreasfințitul Parinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a luat parte la Sfanta Liturghie oficiata la Catedrala din Targoviște. Din sobor au facut parte profesorii Facultații…

Marcel Pascal: "Școli de stat au existat mereu și statul intotdeauna a fost interesat de ele"

10:20, 27.01.2024 - Politicul se implica mereu in procesele educaționale, dar educația intotdeauna se afla in urma schimbarilor care au loc. O astfel de opinie a exprimat Marcel Pascal, custodele Muzeului de Istorie a Educației din Moldova, intr-un interviu acordat Noi.md. Potrivit lui, daca vorbim despre idealul pedagogic,…


Ce parere ai despre aceasta stire?