Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Politico: Libertatea de circulaţie, o încercare pentru ţări sărace, ca România, care îşi pierd medicii

Publicat:

Libertatea de circulatie este una dintre pietrele de temelie ale , insa, atunci cand este vorba de asigurarea asistentei medicale in cele mai sarace tari din blocul comunitar, precum Romania, aceasta poate fi o problema, arata o analiza realizata de Politico pe baza datelor publicate de . multi angajati din domeniul medical, precum medici si asistente, se muta dintr-o tara in alta decat in cazul oricarei alte profesii din UE, iar fluxul este, de cele mai multe ori, de la est la vest, adica din tarile mai sarace catre cele mai bogate. Analiza arata…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Romania in top 5 al țarilor UE care au aruncat cele mai multe doze vaccin anti-COVID

19:15, 01.04.2024 - 4 miliarde de euro! Aceasta este valoarea vaccinurilor anti-COVID aruncate de țarile Uniunii Europene. O spune raportul Politico, iar clasamentul primelor cinci țari, cu cele mai multe doze aruncate, sunt: Germania – 83 milioane doze, Italia, Olanda, Spania și Romania (țara noastra a aruncat 35% din…

APADOR-CH sesizeaza derapajele grave din sistemul de justiție din Romania

12:55, 21.03.2024 - Asociația Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania (APADOR-CH) a realizat raportul pentru anul 2023, prin care identifica vulnerabilitațile statului de drept in Romania. Statul de drept in UE a continuat sa se deterioreze și in 2023, pe fondul slabirii mecanismelor democratice de control, chiar…

Romania este printre tarile Uniunii Europene cu cele mai mari cresteri ale numarului de turisti straini in 2023

14:05, 11.03.2024 - Romania este printre tarile Uniunii Europene cu cele mai mari cresteri ale numarului de turisti straini in 2023, care, potrivit datelor Eurostat, a fost un an bun pentru turism chiar si in comparatie cu perioada de dinaintea pandemiei. Corespondenta din Bruxelles – Reporter: Bogdan Isopescu – 24 de…

Salariul a ajuns sa fie inghițit de mancare. Sondajul Eurostat care arata pe ce se duc banii romanilor, in comparație cu restul Europei

11:01, 05.03.2024 - Un sondaj Eurostat recent evidențiaza faptul ca romanii aloca cea mai mare parte a veniturilor lor lunare pentru achiziționarea alimentelor. In clasamentul european, țara noastra ocupa primul loc cu un procent de 23,7%, subliniind astfel provocarile economice cu care se confrunta cetațenii Romaniei…

Eurostat: Romania are cea mai scazuta pondere a persoanelor cu competente digitale de baza

20:35, 27.02.2024 - Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce privește procentul populației cu competențe digitale elementare, conform ultimelor date publicate de Eurostat. Cu doar 28% din populație indeplinind acest criteriu in 2023, țara noastra se situeaza semnificativ sub media UE de 55% și departe…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

Fermierii amenința din nou cu proteste care pot paraliza economia. Care sunt noile lor nemulțumiri

10:41, 18.02.2024 -  Comisia Europeana a propus la sfarșitul lunii ianuarie prelungirea cu inca un an a scutirii de taxe vamale oferita Ucrainei. Aici, liderii europeni au adaugat cateva masuri pentru a limita impactul negativ al importurilor ucrainene asupra agricultorilor europeni.Propunerea Comisiei nu a mulțumit, insa,…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?