Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Oamenii de ştiinţă au identificat o potenţială sursă de metan pe Marte

Publicat:

O adiere de metan detectata pe Marte de robotul Curiosity al NASA ar fi fost eliberata dintr-un strat de permafrost care ar fi putut fi fracturat de un eveniment geologic, sustin oamenii de stiinta citati de . Este prima data cand cercetatorii au identificat o sursa potentiala de metan pe Marte, desi comunitatea stiintifica continua sa fie divizata in ceea ce priveste provenienta acestui gaz, unii sustinand ca detectarile metanului pe Marte ar fi false sau ca ar fi avut la origine alte surse, cum ar fi chiar robotul insusi. La 16 iunie 2013, instrumentele…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Viața pe Marte? Descoperirea facuta de oamenii de stiința

22:51, 07.05.2024 - Viața pe Marte? O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science. Rocile, descoperite de roverul…

Oamenii de știința au reușit sa produca „plasticul viu”. Cum ar putea salva materialul-minune planeta de la dezastru ecologic

21:01, 30.04.2024 - O echipa internationala de oameni de stiinta a reusit sa conceapa un material biodegradabil compus din bacterii cu capacitatea de a se descompune la sfarsitul duratei sale de viata utila, aducand, astfel, o raza de speranta in fata uneia dintre cele mai grave probleme de mediu, poluarea cu plastic.

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Oamenii de stiinta au creat o „frunza artificiala”. La ce va fi folosita și din ce este compusa

00:30, 04.03.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologii lor internationali, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala”, o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga…

Un nou tip de „frunza artificiala”, creat de oamenii de știința

17:25, 28.02.2024 - Oamenii de stiinta chinezi, impreuna cu omologi din alte state, au dezvoltat un nou tip de „frunza artificiala” - o pelicula fotoactiva cu metal lichid. Aceasta valorifica energia solara pentru a produce hidrogen prin descompunerea directa a apei, deschizand calea pentru o productie la scara larga a…

Oamenii de stiinta au identificat o stea neutronica nascuta dintr-o supernova observata cu ochiul liber de pe Terra in 1987

10:05, 25.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia a fost atat de violenta, incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Oamenii de știința din Japonia au realizat un experiment și au dezvaluit cum sa devii mai deștept in 3 minute

05:11, 18.02.2024 - Un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tsukuba din Japonia face lumina in ceea ce privește relația dintre muzica și activitatea de mișcare și funcția creierului. Rezultatele, publicate in revista IBRO Neuroscience, indica faptul ca doar citeva minute de dans pe muzica ritmata pot imbunatați…

Oamenii de știința au identificat o noua mutație care declanșeaza o boala nemiloasa

04:05, 08.02.2024 - Sistemul imunitar uman este un mecanism de aparare incredibil, dar uneori se poate intoarce impotriva noastra. In cazul afecțiunilor autoimune, cum ar fi lupusul, sistemul imunitar ataca propriile celule ale organismului.Cercetatorii au lucrat pentru a ințelege de ce se intampla acest lucru, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?