Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O mutaţie genetică rară descoperită la trei fraţi ar putea oferi un tratament împotriva tipurilor de diabet

Publicat:

Cercetatori spanioli si suedezi au reusit sa descopere ca o mutatie genetica se afla in spatele unei patologii prezente la trei frati de origine libiana si a carei cercetare a servit pentru a progresa in intelegerea tipurilor de diabet, relateaza EFE. Desi investigatia de baza s-a realizat in laborator, studiul deschide noi posibilitati de a ataca tipurile de diabet, o boala foarte comuna si de a gasi noi tratamente impotriva acestei boli in care nivelul de glucoza (zahar) in sange este foarte inalt. Cei trei frati, rezidenti in Suedia, s-au nascut in 2005, 2009 si 2014, din parinti inruditi si…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

O mutatie genetica descoperita de cercetatori ar putea ajuta la prevenirea diabetului

08:50, 27.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au descoperit o mutatie genetica unica – identificata la doi copii, frati – care nu a mai fost observata pana acum la oameni și care deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1, scrie News.ro. Mutatia se afla in…

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Suedezii il contrazic pe Elon Musk și afirma ca greva și boicotul impotriva Tesla continua

16:31, 10.04.2024 - IF Metall, unul dintre cele mai mari sindicate din Suedia, a declarat miercuri ca greva impotriva Tesla continua in țara nordica, in pofida afirmațiilor facute de Elon Musk, CEO-ul producatorului de mașini electrice, ce ar putea sugera contrarul relateaza Reuters.

Oamenii de știința au descoperit ca o mutație genetica provoaca psoriazisul

18:45, 31.03.2024 - Dr. Chelisa Cardinez (foto) spune ca descoperirea ofera in sfarșit o explicație pentru motivul pentru care pacienții cu psoriazis pot dezvolta artrita psoriazica, lasandu-i cu dureri articulare, rigiditate și umflaturi. Foto: Jamie Kidston/ANU Psoriazisul este o boala inflamatorie sistemica, mediata…

Finlanda si Suedia vor sanctiuni mai dure ale UE impotriva Rusiei

14:16, 26.03.2024 - Finlanda si Suedia considera ca Uniunea Europeana trebuie sa-si inaspreasca sanctiunile contra Rusiei pentru moartea in inchisoare a opozantului Aleksei Navalnii, a afirmat marti ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, potrivit Reuters.

Suedia și Finlanda cer UE sa inaspreasca sancțiunile anti-Rusia, specific impotriva „responsabililor de moartea lui Navalnii”

14:15, 26.03.2024 - Finlanda și Suedia cer ca Uniunea Europeana sa-și inaspreasca sancțiunile impuse contra Rusiei ca urmare a uciderii in lagar a opozantului Aleksei Navalnii. Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a declarat, marți, ca „sancțiunile ar trebui extinse”.

Opt țari UE, inclusiv Romania, cer noi sancțiuni impotriva Rusiei pentru moartea lui Navalnii

20:20, 29.02.2024 - Opt state membre ale UE, respectiv Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Romania si Suedia, au cerut noi sanctiuni impotriva Rusiei dupa moartea opozantului Aleksei Navalnii, relateaza joi agentia EFE, potrivit Agerpres. 

VIDEO. Ucraina cere noi sancțiuni impotriva Rusiei

18:30, 20.02.2024 - Premierul ucrainean, Denys Shmyhal, a indemnat marți, 20 februarie, Uniunea Europeana și Japonia sa impuna noi sancțiuni economice Rusiei dupa moartea liderului opoziției ruse Alexei Navalnii. Comentariile au fost facute dupa ce națiunile UE, precum Germania, Lituania și Suedia, au solicitat noi sancțiuni…


Ce parere ai despre aceasta stire?