Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O coliziune cu o galaxie, petrecută în urmă cu 10 miliarde de ani, a modelat forma Căii Lactee

Publicat:

Astronomii incearca de multa vreme sa afle daca galaxia noastra "s-a hranit" din mai multe coliziuni cu galaxii mici sau a crescut in urma unui singur mare impact. Ciocnirile dintre galaxii nu sunt niste "ciocniri" in sensul clasic ci mai degraba niste "intrepatrunderi", stelele implicate fiind suficient de indepartate una de alta incat este improbabil ca ele sa se ciocneasca intre ele. In cursul unor astfel de evenimente insa se unesc gaurile negre supermasive din centrul celor doua galaxii, iar unele stele pot fi expulzate de jocul gravitatiei si aruncate in spatiul intergalactic. Conform…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Elicopterul Ingenuity mai are cateva secrete, dar nu le vom afla decat daca mergem pe Marte

10:40, 18.04.2024 - Misiunea elicopterului Ingenuity este departe de a se fi incheiat. El va colecta date pentru posibil inca 20 de ani, insa nu le mai poate transmite pe Terra, anunța specialiștii NASA. Alte știri din Science Report: ● NASA confirma (iar) faptul ca misiunea Dragonfly va fi lansata in 2028 ● Cercetatorii…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Razboi in Ucraina, ziua 732. UE va transfera Kievului in martie o transa de 4,5 miliarde euro - LIVE TEXT

08:35, 25.02.2024 - „Amintiti-va ca ambitiile imperiale si revansismul sfarsesc numai prin infrangerea celor care sunt infectati de ele, si ca numai acest rezultat ne conduce la o securitate si la un progres democratic adevarate!”, a declarat, sambata, Volodimir Zelenski, flancat de presedinta Comisiei Europene, Ursula…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Astronomii au gasit un super-Pamint care ar putea fi locuibil

00:50, 08.02.2024 - Cercetatorii au identificat o planeta cu o masa de 55% mai mare decit cea a Pamintului, situata in zona locuibila a unei stele apropiate. Acest lucru sugereaza ca se afla la o distanța fața de o stea care ar putea permite existența apei lichide, ceea ce o face un posibil candidat pentru viața extraterestra,…

6,5 miliarde de dolari despagubiri, cerute statului roman in dosarul Roșia Montana

08:46, 31.01.2024 - La Tribunalul de Arbitraj de la Washington se desfașoara un proces, care s-ar putea termina destul de prost pentru Romania. Compania canadiana Gabriel Resources care a incercat sa exploateze aurul de la Rosia Montana cere despagubiri uriașe statului roman. La data de 14 septembrie 2023, procedura a…


Ce parere ai despre aceasta stire?