Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medicii cardiologi recomandă monitorizarea sportivilor de performanţă

Publicat:
Medicii cardiologi recomandă monitorizarea sportivilor de performanţă

Medicii cardiologi, pacientii si reprezentantii sportivilor cer o mai mare atentie pentru cardiomiopatii si masuri concrete de diagnostic si tratament. Aceasta afectiune a muschiului cardiac, care face ca inima sa pompeze cu dificultate sange catre restul corpului, poate aparea la persoane de toate varstele, dar mai ales la tineri, pentru care este printre principalele cauze de moarte subita. Specialistii estimeaza ca in Romania sunt peste 60 de mii de persoane cu cardiomiopatie si subliniaza importanta accesului la testare pentru depistarea din timp a acestei afectiuni. In cadrul unei dezbateri…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol si foto: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aproape 50 de mii de traversari ale frontierei de stat, inregistrate in ultimele ore

13:50, 01.05.2024 - In punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 49 920 traversari, un numar mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare in Republica Moldova – 28 875 traversari persoane. Mai multe traversari au fost ale cetațenilor straini – 30 100, iar traversarile cetațenilor moldoveni au constituit…

Ce afaceri poți dezvolta in Romania anul acesta

14:10, 22.04.2024 - Mulți romani cauta soluții ca sa-și creasca veniturile. Anul 2024 pare sa fie al sistemului online. Specialistii se asteapta ca cei care isi desfasoara afacerea exclusiv online sa aiba de castigat mai mult anul acesta. Se refera la freelanceri, la creatorii de continut sau la cei care intreprind diferite…

Medicii se asteapta la o crestere a numarului cazurilor de persoane muscate de capuse

18:30, 16.04.2024 - Medicii se asteapta din nou la o crestere a numarului cazurilor de persoane muscate de capuse, pe fondul temperaturilor ridicate si al fluxului de turisti care au iesit in zonele impadurite sau acoperite cu verdeata. Specialistii in sanatate le recomanda persoanelor care au fost muscate de capuse sa…

Vine praful saharian peste Romania! Ce recomanda medicii: 'Aceste microparticule sunt foarte daunatoare'

11:15, 16.04.2024 - O masa de aer incarcat de particule de praf saharian ajunge marți deasupra Romaniei. Depunerile de praf saharian vor putea fi observate in zonele și in intervalele in care va ploua, spun meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Paradoxul prețurilor negative la energie electrica in Romania: De ce NU scad facturile?

17:20, 09.04.2024 - In ciuda prețurilor negative la energia electrica inregistrate recent in Romania, romanii nu simt in mod imediat o scadere in facturi. Specialiștii avertizeaza ca este necesara o așteptare de inca cateva luni pana cand consumatorii vor observa o reducere

Boala care face ravagii in Romania, medicii trag un semnal de alarma: aceastasimptomele pot fi confundate cu alte boli

10:55, 01.03.2024 - Numarul cazurilor de pneumonie crește alarmant. Tot mai multe persoane ajung internate in stare grava la spital, pentru ca se trateaza mai intai, dupa ureche, acasa. Medicii recomanda prudența maxima și evitarea pe cat posibil a spațiilor aglomerate. Patru romani au murit pana acum, din cauza acestei…

Boala care face ravagii in Romania, medicii trag un semnal de alarma: simptomele pot fi confundate cu alte boli

09:20, 01.03.2024 - Numarul cazurilor de pneumonie crește alarmant. Tot mai multe persoane ajung internate in stare grava la spital, pentru ca se trateaza mai intai, dupa ureche, acasa. Medicii recomanda prudența maxima și evitarea pe cat posibil a spațiilor aglomerate. Patru romani au murit pana acum, din cauza acestei…

80% din bolnavii de Alzheimer raman nediagnosticați in Romania

00:21, 06.02.2024 - Boala Alzheimer este mult subdiagnosticata in Romania, semnaleaza Societatea Romana Alzheimer, potrivit unui amplu documentar prezentat de Hornews. In plus, diagnosticarea adecvata a acestui tip de demența poate dura chiar și trei ani de la debutul simptomelor. Asta pentru ca este nevoie de o abordare…


Ce parere ai despre aceasta stire?