Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Mâncăruri românești cu nume trăsnite

Publicat:

: doua oua, 3 linguri de zahar, 100 g untura proaspata (sau margarina), 100 g smantana (sau iaurt cu 10% grasime), coaja de lamaie, esenta de rom sau de vanilie (dupa preferinta), un plic de praf de copt, un praf de sare, faina cat cuprinde, ulei pentru prajit si zahar pudra pentru decor. Preparare: se amesteca toate ingredientele si se framanta, la inceput cu lingura, apoi cu mana, pana se obtine un aluat nelipicios. Se intinde o foaie de 4-5 mm si se taie in romburi, apoi se cresteaza pe mijloc si se trece unul dintre colturi prin taietura, obtinandu-se o forma rasucita.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Metodele prin care iți poți da seama daca laptele pe care il cumperi este contrafacut

08:15, 03.05.2024 -   Laptele contrafacut conține sare, untura de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, faina, lapte praf. Pentru a vedea daca laptele este curat, poți lua un ac mai gros de cusut complet curat. Introduci in lapte și il scoți drept in sus. Daca laptele este curat, va ramane o picatura in varful acului.…

Laptele cu mamaliga. Prelungește viața,benefica obezilor, protejeaza ficatul și scade colesterolul !

18:40, 18.04.2024 - Experții susțin ca laptele cu mamaliga protejeaza ficatul și il considera elixirul tinereții. Mamaliga si fierturile din porumb sunt consumate inca de pe vremea lui Columb. Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Baile Felix Oferta de nerefuzat: Hotel Baratsag Hajduszoboszlo Studii…

Diana Paun: Bolile cardiovasculare, principala cauza de deces in Romania; la fiecare 30 de minute un roman moare in urma infarctului

12:45, 09.04.2024 - Diana Paun: Bolile cardiovasculare, principala cauza de deces in Romania; la fiecare 30 de minute un roman moare in urma infarctuluiBolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania, contribuind cu 57% din totalul deceselor inregistrate la nivel national,

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

09:55, 29.03.2024 - Mancare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri. Incingem uleiul, peste care vom pune feliile…

Cum sa faci smantana de post. Vei obține o textura fina și un gust placut

09:45, 28.03.2024 - Cum sa faci smantana de post. Vei obține o textura fina și un gust placut. Pentru iubitorii de smantana exista soluții in perioada postului. Poți sa faci smantana de post acasa cu doar cateva ingrediente. Ingredientul secret insa este tofu, care se va integra perfect. Lista cu ingrediente e urmatoarea:…

Faina, uleiul și zaharul s-au ieftinit, cartofii s-au scumpit: evoluția la zi a prețurilor de consum (tabel)

11:35, 13.03.2024 - Laptele de vaca, ouale, faina și uleiul sunt cateva dintre alimentele ale caror prețuri s-au ieftinit in luna februarie, comparativ cu luna ianuarie, conform datelor Institutului National de Statistica (INS). De cealalta parte, cartoful, una dintre cele mai folosite legume in bucataria romaneasca, s-a…

Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar

10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…

De ce medicul Virgiliu Stroescu nu recomanda mamaliga cu branza și smantana, preferata milioanelor de romani

22:10, 20.02.2024 - Cu o istorie bogata și radacini adanci in cultura romaneasca, mamaliga cu branza și smantana este unul dintre cele mai indragite feluri de mancare. Pregatit din faina de porumb fiarta in apa cu sare și servit alaturi de branza, telemea sau urda, cu smantana, acest preparat simplu și delicios a fost…


Ce parere ai despre aceasta stire?