Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#LIFESTYLE: Sfaturi date de specialişti despre cum să prevenim înecul

Publicat:

Fie ca suntem amatori sau inotatori profesionist, toti trebuie sa fim atenti la scaldat. Daca nu vrei sa cazi prada apei, urmeaza cateva sfaturi date de specialisti:

-Ai grija sa nu te avanti in situatii dificile, daca nu esti sigur de abilitatile tale.
-Nu te arunca in apa cu capul inainte, dupa ce ai stat mult la soare. Intra in apa treptat si uda initial corpul pentru a-l obisnui cu noua temperatura. Diferenta termica mare poate cauza decesul.
-Nu uita nici de zona cefei care are o serie de artere sensibile la temperatura.
-Si nu uita! supravegheaza permanent copiii.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Incepe sezonul excursiilor cu motocicleta. Sfaturi de la specialiști in conducere defensiva

12:30, 07.05.2024 - Sezonul calatoriilor lungi cu motocicleta este la inceput, iar riscul producerii unor evenimente in trafic creste. O spun instructorii de conducere defensiva, prezenți in preajma Paștelui, in Buzau, la o intrunire a circa 300 de impatimiți ai vehiculelor pe doua roți.

Vreme schimbatoare, cu temperaturi scazute și precipitații insemnate. Elena Mateescu: „Am avut o diferenta foarte mare de temperatura”

07:30, 21.04.2024 - Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a dezvaluit prognoza meteo și noile harți meteorologice in urma fenomenelor extreme din ultima perioada. Intr-o conferința de presa susținuta sambata, Mateescu a avertizat ca vremea va f

Șerpii sunt tot mai activi in zonele montane. Ce faci in cazul unei mușcaturi de vipera, sfaturi de la specialiști

10:40, 14.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin tot mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpii, avertizeaza Salvamont. „Serpii veninosi nu ataca decat atunci cand sunt atacati sau surprinsi. Daca locuiti sau calatoriti in zone in care…

Cum pot face diferența ofertele de credite rapide in cazul unor urgente financiare?

08:50, 28.03.2024 - In fața unor urgențe financiare, posibilitatea de a avea acces rapid la credite poate face diferența intre o soluție eficienta și una deloc avantajoasa. Creditele rapide ofera, in cele mai multe cazuri, o varianta ce merita luata in calcul pentru rezolvarea problemelor financiare. Ce sunt creditele…

Cum sa te organizezi cu invațatul dupa ce afli rezultatele la simularea Evaluarii Naționale? Sfaturi de la elevi care acum sunt la liceu

17:05, 24.02.2024 - Notele de la examene devin intotdeauna subiect de interes național. Care e rata de promovabilitate, cum se descurca elevii, de ce rezultatele testelor PISA nu se imbunatațesc, cine e de fapt responsabil pentru notele sub cinci? Publicația Școala9 a vrut sa vada cum se raporteaza chiar elevii la notele…

Sfaturi de ingrijire a orhideelor. Ce trebuie sa facem pentru ca planta sa ramana inflorita cat mai mult timp

14:40, 20.02.2024 - Bazele ingrijirii orhideelor- Lumina și temperatura. Orhideele se dezvolta intr-un mediu luminos, fara lumina directa a soarelui, care le-ar putea arde frunzele delicate. O fereastra orientata spre est sau vest este ideala, oferind lumina moale de care au nevoie. Temperatura ideala variaza in funcție…

Ce trebuie sa pui pe sol inainte de arat. Greșelile pe care le fac unii fermieri

13:00, 20.02.2024 - Chiar daca vorbim despre fermieri cu mai multa sau mai puțina experiența, aceste sfaturi oferite de specialiști sunt de mare ajutor. Afla, din randurile de mai jos, ce trebuie sa pui pe sol inainte de arat. Sfaturi de la specialiști Pe masura ce iarna se apropie de final, gospodarii din toate colțurile…

Oamenii de știința au oferit noi sfaturi despre cum sa scapam de kilogramele in plus

06:20, 13.02.2024 - In ultima perioada experții din domeniul medicinei și dietologii declara ca problema supraponderalitații și a obezitații nu se datoreaza doar unei alimentații incorecte și lipsei activitații fizice. Din ce in ce mai evidenta devine influența factorilor psihologici, comportamentali, demografici și genetici…


Ce parere ai despre aceasta stire?