Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Impactul stelelor masive asupra formării planetelor (studiu)

Publicat:
Impactul stelelor masive asupra formării planetelor (studiu)

Stelele masive pot "evapora" materia necesara pentru a forma planete gigantice precum Jupiter, potrivit primei observatii a acestui fenomen, ce a fost raportata intr-un studiu publicat in revista Science, informeaza AFP, conform Agerpres.

O echipa internationala de astronomi condusa de cercetatori de la de din Franta (CNRS) a observat un sistem planetar in formare, d203-506, pentru a confirma ceea ce preziceau deja modelele teoretice.

Situat la marginea nebuloasei Orion, acest sistem mic si foarte tanar beneficiaza, in teorie, de toate conditiile…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

VIDEO – In Europa se formeaza un sistem de lupta nemaivazut pana acum, un salt 'istoric' in lumea militara: Franța și Germania au batut palma

23:50, 26.04.2024 - Ministrii apararii francez si german au semnat vineri la Paris un proiect comun de armament in valoare de mai multe miliarde de euro, ce include dezvoltarea unui tanc de lupta de viitoare generatie, relateaza dpa, relateaza Agerpres.

INFOGRAFIC – Cine ar caștiga razboiul nuclear mondial? Topul țarilor cu cele mai multe focoase nucleare (studiu american)

23:20, 17.04.2024 - Statele Unite au in prezent 5.044 de focoase nucleare in arsenalul sau militar, in timp ce Rusia are 5.580, potrivit unui studiu realizat de Federația Oamenilor de Știința Americani. Potrivit acestui studiu, China are 500 de focoase nucleare, Franța are 290, iar Marea Britanie are 225.

O gaura neagra atipica a fost descoperita in Calea Lactee

14:01, 16.04.2024 - Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record – de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP.…

INDUSTIA OSPITALITAȚII DIN FRANȚA HOTELIERII FRANCEZI: Rezervari scazute și anulari masive inaintea Jocurilor Olimpice de la Paris

13:45, 09.04.2024 - In preajma Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, hotelierii se confrunta cu un numar scazut de rezervari și o creștere a anularilor, declanșand ingrijorari in industria ospitalitații. The post INDUSTIA OSPITALITAȚII DIN FRANȚA HOTELIERII FRANCEZI: Rezervari scazute și anulari masive inaintea Jocurilor…

In localitatea Cincu, din judetul Brasov, se desfasoara exercitiul militar multinational „Red Scorpions”

18:10, 04.04.2024 - Exercitiul multinational „Red Scorpions" are loc in aceasta perioada la Centrul National de Instruire Intrunita „Getica" din localitatea Cincu, judetul Brasov. 300 de militari romani din cadrul Batalionului 26 Infanterie al Brigazii Multinationale Sud-Est de la Craiova si aliati din Franta, Portugalia…

INS: Romania s-a situat pe primul loc la suprafața cultivata cu floarea soarelui și porumb boabe

12:21, 29.03.2024 - Suprafața cultivata și producția agricola vegetala au crescut in anul 2023, comparativ cu anul precedent, la cereale pentru boabe, leguminoase pentru boabe, plante uleioase, legume și au scazut la cartofi, conform datelor Institutului Național de Statistica. La nivelul Uniunii Europene, Romania s-a…

Francezii au amendat Amazon cu 32 de milioane de euro: Gigantul a facut contestație

12:30, 23.03.2024 - Gigantul comertului electronic Amazon.com a anuntat vineri ca a contestat decizia autoritatii franceze de reglementare CNIL de a amenda compania cu 32 de milioane de euro pentru crearea unui sistem de monitorizare a activitatii si performantei angajatilor, transmite Reuters.CNIL a amendat…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?