Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DOLIU ÎN ROMÂNIA. O personalitate marcantă a murit la 47 de ani. O boală cruntă l-a răpus FOTO

Publicat:

„El a demonstrat ca langa Timisoara se afla probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporana cu perioada Razboiului Troian. A reusit sa redeschida santierul de la Cornesti – Iarcuri, care a stat neatins aproape un secol. A scos la iveala artefacte pretioase, a adus specialisti din toata lumea sa studieze enigmele vechii cetati.

Era doctor in Istorie, cu stagii de pregatire la Berlin, Wurzburg, Padova si Bucuresti, membru in de Arheologie. A deschis si sapat in peste 30 de santiere. Avea 47 de ani. Din pacate, vorbim la trecut... ,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor, sub semnul intrebarii la Timișoara

09:05, 25.04.2024 - In 18 mai, la nivel național ar trebui sa se desfașoare o noua ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, insa din cauza salariaților nemulțumiți, manifestarea risca sa nu aiba loc in mai multe edificii culturale. Printre acestea se numara Muzeul Național de Arta și Muzeului Național al Banatului din…

Zi de greva japoneza la Muzeul National de Istorie a Romaniei

14:45, 04.04.2024 - Si angajatii Muzeului National de Istorie a Romaniei au intrat astazi, 4 aprilie a.c. in greva japoneza. Principalele revendicari ale acestora sunt remedierea inechitatilor morale si salariale generate de OUG 128 2023 si egalizarea de urgenta, in plata a functiilor similare din sistemul muzeelor si…

Expoziție a iconarului Mihai Coman, la Alba Iulia. Sunteți așteptați sa vedeți „Ingerii noștri”

11:45, 04.04.2024 - In 5 aprilie 2024, ora 15. 00, la Museikon, strada Unirii, nr. 3, Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției personale de pictura a iconarului Mihai Coman, intitulata Ingerii noștri, un eveniment organizat de Consiliul Județean Alba prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, secția Museikon, in colaborare…

Tezaurul de la Pietroase. Nu faceti aceasta confuzie

19:00, 19.03.2024 - Muzeul Judetean Buzau a venit cu precizari in contextul discutiilor purtate pe tema tezaurului Romaniei detinut de Rusia. Tezaurul de la Pietroase face parte din categoria juridica tezaur national, se compune din 12 piese valorificate muzeal, insa nu are legatura cu tezaurul national aflat in Rusia.…

Se deschide Punctul Muzeal de la Parța. Poate fi vizitat doar in weekend

17:40, 06.03.2024 - Chiar de Ziua Femeii, in comuna Parța se deschide Punctul Muzeal ce aparține de Muzeul Național al Banatului din Timișoara. Din lipsa de personal, va putea fi vizitat doar in weekend sau la cerere de catre grupuri in timpul saptamanii.

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Disputa pentru Festivalul Luminilor: firma care a contestat licitația a caștigat

14:50, 16.02.2024 - Situație tensionata intre o firma privata și Muzeul Național al Banatului. Instituția intenționa sa inchida 2023, anul in care Timișoara a deținut titlul de Capitala Culturala Europeana, cu un eveniment de anvergura: Festivalul Luminilor. Insa manifestarea, la care erau așteptate zeci de mii de persoane,…

Prima decizie in cazul organizarii Festivalului Luminii. CNSC da dreptate firmei contestatare, Muzeul pregatește o noua contestație

13:55, 16.02.2024 - Timișoara a ramas, la finalul anului trecut, fara cea de a doua ediție a Festivalului Luminii și a unui spectacol de revelion, care erau programate in organizarea Muzeului Național al Banatului. Firma care a pierdut licitația pentru desemnarea organizatorului evenimentului a contestat rezultatul, la…


Ce parere ai despre aceasta stire?