Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

DOLIU ÎN ROMÂNIA. O personalitate marcantă a murit la 47 de ani. O boală cruntă l-a răpus FOTO

Publicat:

„El a demonstrat ca langa Timisoara se afla probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporana cu perioada Razboiului Troian. A reusit sa redeschida santierul de la Cornesti – Iarcuri, care a stat neatins aproape un secol. A scos la iveala artefacte pretioase, a adus specialisti din toata lumea sa studieze enigmele vechii cetati.

Era doctor in Istorie, cu stagii de pregatire la Berlin, Wurzburg, Padova si Bucuresti, membru in de Arheologie. A deschis si sapat in peste 30 de santiere. Avea 47 de ani. Din pacate, vorbim la trecut... ,…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor, sub semnul intrebarii la Timișoara

09:05, 25.04.2024 - In 18 mai, la nivel național ar trebui sa se desfașoare o noua ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, insa din cauza salariaților nemulțumiți, manifestarea risca sa nu aiba loc in mai multe edificii culturale. Printre acestea se numara Muzeul Național de Arta și Muzeului Național al Banatului din…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

Expoziție a iconarului Mihai Coman, la Alba Iulia. Sunteți așteptați sa vedeți „Ingerii noștri”

11:45, 04.04.2024 - In 5 aprilie 2024, ora 15. 00, la Museikon, strada Unirii, nr. 3, Alba Iulia, va avea loc vernisajul expoziției personale de pictura a iconarului Mihai Coman, intitulata Ingerii noștri, un eveniment organizat de Consiliul Județean Alba prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, secția Museikon, in colaborare…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…

Expoziția „Garana 2023 – Simpozion de Arta Contemporana”, aproape de debut

13:06, 05.02.2024 - Muzeul Național al Banatului in colaborare cu Fundația Herczeg și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și al Egeria va invita sa admirați pe simezele Bastionului Theresia din Timișoara, rezultatul celei de-a XIII-a ediții a Simpozionului de Arta Contemporana Garana 2023. Sunt aproximativ 50 de lucrari…

Actrita ranita pe scena Teatrului German din Timișoara, dupa ce un decor s-a prabusit peste ea in timpul spectacolului

11:00, 05.02.2024 - Actrița Olga Torok a fost ranita duminica seara, 4 februarie, dupa ce un panou din lemn de pe scena s-a prabușit și a cazut peste ea, au declarat luni, 5 februarie, surse apropiate anchetei pentru Libertatea. Incidentul s-a petrecut la Teatrul German de stat din Timisoara, unde se juca piesa „Livada…

Povestea orfelinatului din Timișoara transformat in sediu de facultate

12:26, 03.02.2024 - Clieșul pe sticla ilustrand orfelinatul Gisella din Timișoara, ce dateaza de la inceputul secolului al XX-lea, a intrat in colecția Secției de Istorie a Muzeului Național al Banatului in 2006, prin transfer de la Secția de Etnografie a Muzeului Banatului. Acesta este exponatul lunii februarie.

BNR pune in circulație o noua moneda: cum arata și ce valoare are

14:10, 29.01.2024 - Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic, incepand cu data de 26 ianuarie 2024, o moneda din argint cu tema Constantin Brancuși – Surse romanești și perspective universale.Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: Aversul monedei prezinta o parte din cladirea Muzeului Național de…


Ce parere ai despre aceasta stire?