Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dieta de examen. Ce trebuie să mănânce şi să evite elevii şi studenţii pentru a avea energie şi pentru a-şi îmbunătăţi memoria şi puterea de concentrare

Publicat:

Potrivit nutritionistului , alimentele consumate in perioada examenelor joaca un rol important in mentinerea energiei, a memoriei pe termen lung si a capacitatii de concentrare, scrie Agerpres.

Insa tot alimentele pot sa adanceasca si mai tare starea de neliniste si lipsa de energie. Totul depinde de alegerile alimentare.

Tensiunea nervoasa se amplifica atunci cand se lucreaza dupa doar trei ore de somn, cand alimentele pline de zahar, grasime si sare sunt principala sursa de alimentatie. Organismul are nevoie de timp sa asimileze alimentele si de aceea…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire revoluționara: lumina poate imbunatați enorm memoria magnetica a computerelor

20:06, 24.04.2024 - Fiecare computer are nevoie de o memorie cu acces aleatoriu (RAM) pentru stocarea temporara a sistemului de operare. Exista multe modalitați de a satisface aceasta necesitate. Una dintre cele mai avansate metode este memoria magnetorezistiva, care este atat ultra-rapida, cat și non-volatila, ceea ce…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Elevii și studenții pot depune cereri pentru a primi 200 de euro pentru achiziționarea de calculatoare

09:36, 13.04.2024 - Elevii și studenții pana in 26 de ani pot depune, pana pe 20 mai, cererile pentru a primi 200 de euro, ca sa-și cumpere calculatoare. Guvernul ofera un ajutor financiar de 200 de euro elevilor și studenților cu varsta de pana in 26 de ani pentru a-și achiziționa calculatoare . Termenul limita de depunere…

Alimentele care nu ar trebui sa fie consumate dupa 60 de ani

15:50, 27.03.2024 -   Terapeuții din intreaga lume avertizeaza ca metabolismul incetinește odata cu trecerea anilor, astfel ca sistemul digestiv face fața mult mai greu digestiei și asimilarii alimentelor. Mai ales cele grele și nu foarte utile – alimentele de conveniența, alimentele grase și picante, fast-food-ul etc.…

Noua inițiativa a ministrului Agriculturii: Prețuri plafonate pentru alimentele romanești!

17:25, 25.03.2024 - Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat o inițiativa legislativa menita sa aduca prețuri mai accesibile pentru alimentele romanești. Aceasta masura vine ca raspuns la creșterile semnificative de prețuri observate in marile lanțuri de magazine pentru produsele autohtone. Produsele romanești,…

Tot ce trebuie sa știi despre "gatul de curcan". Cum se poate preveni apariția lui

16:35, 15.03.2024 -  Termenul de "gat de curcan" se refera la aspectul lasat și pliat al pielii de pe gat. Acest fenomen este adesea rezultatul pierderii elasticitații pielii și al slabirii mușchilor din zona gatului. Este un semn comun al imbatranirii dar nu este limitat doar la acesta. Factori precum expunerea la soare,…

Tinerii fara facultate risca sa nu iși mai gaseasca locuri de munca bine platite

08:15, 23.02.2024 - In 2022, la nivelul Uniunii Europene, rata de angajabilitate pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 și 64 de ani care au absolvit studii de licența, masterat sau doctorat a fost de 86%, mult mai mare decat rata pentru cei care au completat doar un nivel scazut de educație, care a fost de 57.2%,…

Suplimentul alimentar care ne prelungește viața. In ce produse il gasim și ce ii sfatuiesc experții pe oameni

12:46, 13.02.2024 - Cand vine vorba de speranța de viața, exista o intreaga gama de factori in joc. Unii sunt dincolo de controlul nostru, cum ar fi genetica, bolile și ranile.Alții sunt legați de stilul nostru de viața. Ce mancam, cat de des facem mișcare, daca fumam și cat de mult alcool bem, sunt doar cateva exemple.Dieta…


Ce parere ai despre aceasta stire?