Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperiri arheologice la Cluj-Napoca. Detalii neștiute despre unul dintre turnurile cele mai importante ale orașului

Publicat:

Muncitorii de la Diferit au descoperit in cadrul lucrarilor care se fac pe strada din centrul orașului, poarta principala de intrare in oraș, care a fost demolata de imperiul austro-ungar in 1870. Arheologii din Cluj au descoperit, miercuri, in cadrul unor lucrari de reabilitare facute pe strada o poarta de intrare a orasului medieval. Este vorba despre prima poarta de intrare descoperita pana acum. Zidul este din piatra si va fi conservat. , din cadrul Institutului de Arheologie si , a declarat ca ”este vorba despre un monument…

Citeste articolul mai departe pe gazetadebistrita.ro…  

Sursa articol: gazetadebistrita.ro


Stiri pe aceeasi tema

Astazi, la Muzeul de Istorie din Targoviște, ora 17:00, va avea loc evenimentul „Vinerea Floriilor”

06:15, 26.04.2024 - In calendarul crestin ortodox, Sarbatoarea Sfintelor Pasti ocupa cel mai important loc, traditiile satului alcatuindu-se in jurul acesteia. Consiliul Județean Dambovița, prin Centrul Județean de Cultura, va organiza o zi dedicata semnificațiilor acestei sfinte sarbatori. Astfel, in data de 26 aprilie…

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

Istoria orașului Targu-Neamț, in cadrul unei expoziții

14:40, 17.04.2024 - Istoria de mai bine de 600 de ani a Targului Neamț va fi sintetizata intr-o expoziție temporara ce va fi vernisata marți, 23 aprilie, ora 11.30, la Muzeul de Istorie și Etnografie Targu Neamț. Reunind vestigii arheologice medievale și moderne, expoziția iși propune sa ilustreze aspecte interesante ale…

Primaria Cluj-Napoca va conserva zidul roman din centrul orașului. Boc: ''Dorim sa gasim o solutie de a proteja in maniera deschisa''

14:15, 18.03.2024 - Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat ca municipalitatea va conserva zidul de incinta al orasului roman Napoca descoperit de arheologi in timpul lucrarilor de revitalizare a Parcului ”I.L. Caragiale”. 

Descoperiri arheologice in centrul Clujului: incinta romana de nord a orașului Napoca / Poarta medievala a Apei

14:10, 15.03.2024 - Cu prilejul lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Pe str. O. Petrovici, chiar in zona

Pumnal la fel de vechi ca piramidele Egiptului antic, descoperit in Polonia

18:25, 24.02.2024 - O descoperire remarcabila a fost facuta recent de un arheolog amator, in apropierea orașului polonez Jaroslaw, situat pe malul raului San. Cautatorul de comori a detectat si a scos la suprafata un pumnal de cupru datand de peste 4.000 de ani. Aceasta piesa rara reprezinta cel mai vechi artefact din…

Arheologii au descoperit in Londra o adevarata comoara 

02:20, 08.02.2024 - Arheologii au descoperit o adevarata comoara - cinci sicrie romane, un pat funerar și schelete, ceea ce reprezenta primul mormint roman complet din istoria Londrei. Locul sapaturilor, aflat la aproape șase metri sub nivelul strazii, s-a dovedit a fi "locul de inmormintare al primilor locuitori ai Londrei…


Ce parere ai despre aceasta stire?